Olet täällä

Kuntoutuskursseja, leirejä ja sopeutumisvalmennusta

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää monipuolisesti leirejä, kuntoutuskursseja ja sopeutumisvalmennusta sekä muita tapahtumia sydänlapsille ja heidän perheille, vanhemmille sekä sydännuorille ja -aikuisille. 

Sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssien tavoitteena on jakaa monipuolista sydäntietoutta asiantuntijaluentojen muodossa sekä antaa voimavaroja ja eväitä arjessa selviytymiseen. Vapaamuotoisemmilla leireillä painopiste on yhdessä tekemisessä ja uusien taitojen opettelussa. Kurssien ja leirien tärkeää antia ovat myös synnynnäisesti sydänvikaisten sekä heidän läheistensä vertaiskontaktit. 
 

Yhdistyksen valtakunnalliset kurssit ja leirit vuonna 2018

Hakuaika kursseille alkaa 1.12.2017. Kursseille haetaan kurssikuvausten yhteydessä olevilla lomakkeilla. 
 
 
Ajankohta
Haku 
päättyy  
Sydänlasten perhekurssi (STEA), Yyteri 11.-15.6. 28.2.
SOVA-viikonloppu, Oulu, Eden 15.-17.6. 30.4.
Sydännuorten leiri (STEA), Varala 26.-30.6. 28.2.
Sydänlasten ja sisarusten leiri, Marttinen 3.-6.7. 28.2.
Sydänperheiden elämysleiri, Hyvärilä 23.-27.7.  28.2.
Sydännuorten pohjoismainen leiri, Ruotsi 24.-31.7.       28.2.
 

Jos olet epävarma, täyttyvätkö valintakriteerit perheenne/lapsenne osalta tai jos kursseista tai leireistä on muuta kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä yhdistyksen toimistolle. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne! 
Päätökset kurssivalinnoista ilmoitetaan huhtikuun aikana.

Kelan kuntoutustarjonta 2018

Kela kustantaa kuntoutuskursseja sydänlasten ja -nuorten perheille sekä sydännuorille ja -aikuisille. Kuntoutuslaitokset järjestävät eri puolilla maata synnynnäisesti sydänvikaisille suunnattuja sopeutumisvalmennuskursseja. Lisätietoa kursseista löydät kurssinumerolla Kelan kurssihausta. Kurssit ovat viiden päivän mittaisia.
  Kurssinumero  Ajankohta
Alle kouluikäisten lasten perhekurssi 68798 4.-8.6.
Alle kouluikäisten lasten perhekurssi 68799 15.-19.10.
Peruskouluikäisten lasten ja nuorten perhekurssi 68800 25.-29.6.

Kuntoutuskeskus Kankaanpää tarjoaa Kelan sopeutumisvalmennuskursseja sydänsairautta sairastaville lapsille, heidän vanhemmilleen ja sisaruksilleen. Sopeutumisvalmennuskurssilla perhe saa tietoa lapsen sairaudesta, sen hoidosta sekä kuntoutus- ja muiden tukitoimien mahdollisuuksista. Tavoitteena on saada hyviä eväitä perheen arkeen ja lapsen elinympäristöön. Kurssien tärkeänä antina on vertaistuki ja tutustuminen muihin vastaavassa tilanteessa oleviin perheisiin.Kurssit ovat maksuttomia ja niiden ajalta on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa ja matkakulukorvaukset.
 
Lisätiedot ja tiedustelut: 
Kuntoutus Kankaanpään kuntoutussihteeri Tarja Lammi
p. 050 394 7524
tarja.lammi(at)kuntke.fi