Kuntoutuskursseja, leirejä ja sopeutumisvalmennusta

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää monipuolisesti leirejä, kuntoutuskursseja ja sopeutumisvalmennusta sydänlapsille, -nuorille ja -aikuisille sekä heidän perheilleen. Lisäksi kuntoutuskeskus Kankaanpää järjestää Kelan kustantamia sydänlasten perhekursseja. Kankaanpään kursseista löytyy lisätietoa täältä.

Sopeutumisvalmennus- ja kuntoutuskurssien tavoitteena on jakaa monipuolista sydäntietoutta asiantuntijaluentojen muodossa sekä antaa voimavaroja ja eväitä arjessa selviytymiseen. Vapaamuotoisemmilla leireillä painopiste on yhdessä tekemisessä ja uusien taitojen opettelussa. Kurssien ja leirien tärkeää antia ovat myös synnynnäisesti sydänvikaisten sekä heidän läheistensä vertaiskontaktit.

Jos olet epävarma, täyttyvätkö valintakriteerit perheenne/lapsenne osalta tai jos kursseista tai leireistä on muuta kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä yhdistyksen toimistolle. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne.

Yhdistyksen valtakunnalliset kurssit ja leirit vuonna 2020

Haku kesän 2020 kursseille alkaa 1.12.2019 ja hakuaikaa on 29.2.2020 asti. Hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Kurssihakemukseen liitetään mukaan viimeisin hoitokertomus, jonka voi lähettää myös sähköpostitse. Hoitokertomus on toimitettava toimistolle ennen hakuajan päättymistä. Mikäli Kelasta on mahdollista hakea matkakorvauksia, lääkärin suositus toimitetaan toimistolle viimeistään toukokuun loppuun mennessä. Tutustu tarkemmin kurssi- ja leiritarjontaan ja hae mukaan!

Sopeutumisvalmennusviikonloppu, SOVA 12.-14.6.2020

Sova-viikonloppu järjestetään Kuopiossa, kylpylähotelli Rauhalahdessa. Hakuaika viikonloppuun on 1.12.2019-15.4.2020. Sova-viikonloppuun pääsevät mukaan kaikki hakuaikana ilmoittautuneet tai niin kauan kuin hotellissa on tilaa. Paikat täytetään siis ilmoittautumisjärjestyksessä. Viikonloppuna on luvassa monta mielenkiintoista luentoa, lasten nauttiessa omasta ohjelmastaan lastenhoidossa turvallisesti hoitajien kanssa.

Töihin kurssille

Etsimme lastenhoitajia ja ohjaajia työskentelemään kesän kursseillemme. Aikaisempaa työkokemusta leireiltä ei tarvita, mutta se katsotaan eduksi. Leirityöntekijöille on kurssin aikana järjestetty majoitus ja  täysihoito ja korvaamme matkat kurssi-/leiripaikalle.  Mikäli sinua kiinnostaa työskentely kurssilla tai leirillä, tutustu tarjontaan ja hae työntekijäksi 29.2.2020 mennessä.

Lisäksi ammattitaitoisille luennoitsijoille on aina tarvetta. Ota yhteyttä ja kerro itsestäsi.