Videot

Videomateriaali

Yhdistys on julkaissut monipuolisesti videomateriaalia synnynnäisiin sydänvikoihin liittyen, joista osa suunnattu lapsille. Osa materiaalista soveltuu hyvin katseltavaksi myös esim. sydänlasten sisarusten kanssa tai vaikkapa päiväkoti/kouluryhmässä. Videoiden tavoitteena on selittää helppotajuisesti lapsille, mitä esimerkiksi sydänvika tarkoittaa tai miten valmistella lasta tulevaan toimenpiteeseen. Videot ovat vapaasti katseltavissa yhdistyksen YouTube-kanavalta.  
 
  • Amanda ja Tomi - vuonna 2015 RAY:n tuella toteutettu lyhytelokuva, jonka tavoitteena on lieventää mahdollisia sairaalapelkoja ja valmistella lasta tulevaan toimenpiteeseen. Video on suunnattu erityisesti leikki-iässä oleville sydänlapsille, mutta konsepti on osoittautunut toimivaksi myös alakouluikäisille lapsille, heidän sisaruksilleen ja vanhemmille. Lyhytelokuvassa kuvataan erilaisia tutkimuksia, joita lasten tulee läpikäydä ennen leikkausta/toimenpidettä, tutustuttaa sairaalaan ja sen ympäristöön. 
  • Sydänsankari Siiri -  Siiri seikkailee yhdistyksen lapsille suunnatussa animoidussa videossa, jonka tavoitteena on kertoa lapsille sydämen toiminnasta ja mitä sydänvika tarkoittaa
  • Siiri ja sydäntutkimukset - Siiri kertoo erilaisista tavoista, joilla sydänvikaa tutkitaan ja miksi tutkiminen on tarpeen.

Tarinavideot