Olet täällä

Vuokatin tuettu loma sydänperheille


19.2.2018 12:00 - 24.2.2018 12:00

Iloa, elämyksiä ja hyvinvointia
hae jäsenperheiden tuetulle perhelomalle!

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää STEAn rahoittamaa sosiaalista lomatoimintaa yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Vuodelle 2018 on alustavasti myönnetty kaksi erillistä perhelomaviikkoa. Ensimmäinen lomaviikoista järjestetään Etelä-Suomen hiihtolomaviikon aikaan eli viikolla 8 Vuokatin Urheiluopistossa 19. – 24.2.2018 ja toinen syyslomien aikaan Ikaalisten kylpylässä 15. – 20.10.2018. Molemmille STEAn tukemille perhelomille on paikkoja alustavasti noin kymmenelle sydänperheelle. Hakuaika helmikuun lomaviikolle päättyy jo 10.12., joten toimithan nopeasti! Syksyn lomaviikosta lisätietoja on luvassa jäsenlehdessä ja kotisivuilla tuonnempana. 

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) on sosiaalisen lomatoiminnan järjestö, joka järjestää ja kehittä tuettuja lomia. Lomat on tarkoitettu niille henkilöille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta lomailla. MTLH järjestää eri puolilla Suomea tuettuja lomia, joista noin puolet lomista järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Yksi yhteistyötahoista on Sydänlapset ja -aikuiset ry. 

Monipuolinen Vuokatti kutsuu viihtymään

Yhdistyksen tuettu loma järjestetään ensi vuonna ensimmäistä kertaa jylhien vaaramaisemien Vuokatissa. Keskellä Vuokatin matkailualuetta sijaitseva viihtyisä Vuokatin Urheiluopisto tarjoaa oivat puitteet mitä monipuolisimmalle perhelomalle. Lähellä Urheiluopistoa sijaitsevat laskettelurinteet, hiihto- ja ulkoilureitit, Angry Birds -aktiviteettipuisto ja Katinkullan kylpylä takaavat mielekästä tekemistä niin perheen pienille kuin isommillekin vauhtihirmuille. Lapsille löytyy varmasti monenlaista puuhaa pulkkamäestä tai tuetun perheloman lapsille järjestetyistä aktiviteeteista. Kivenheiton päässä Vuokatista sijaitseva Sotkamo ja hieman pidemmällä sijaitseva Kajaani tuovat oman lisämausteensa lomaan – mikäli sitä sattuu kaipaamaan.

Vuokatin Urheiluopistoon ja sen tarjontaan voit tutustua paremmin heidän kotisivuillaan osoitteessa www.vuokattisport.fi sekä ympäristön tarjontaan osoitteessa www.vuokatti.fi.
Tuettuun perhelomaan kuuluu vapaaehtoinen ohjelma, josta löytyy monenlaista ohjattua toimintaa koko perheelle. Lomaviikkoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi tietysti myös majoitus- ja täysihoito. Lomaviikon omavastuuosuus on aikuisilta 100 euroa/henkilö. Alle 17-vuotiailta lapsilta lomaviikko on maksuton. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. 

Miten lomalle voi hakea?

Voit hakea tuetulle lomalle erillisellä lomakkeella, jonka voit tulostaa tästä tai vaihtoehtoisesti sen voi täyttää ja toimittaa myös sähköisesti MTLH:n kotisivuilla. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Tuetuille perhelomille voi osallistua niin sydänlasten perheet kuin sydänaikuiset perheineen.

Huomioitahan, että lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Muista mainita hakemuksessa, että kyseessä on MTLH:n Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu perheloma. Hakemusten hiihtolomaviikon lomaan tulee olla MTLH:lla viimeistään 10.12.2017. Hyväksytyt perheet saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kuukautta ennen loma alkua.

Huomioittehan, että mikäli perheenne ei tule valituksi tai joudutte syystä taikka toisesta perumaan osallistumisenne, lomatukihakemus on voimassa koko vuoden 2018 ajan. Jos siis MTLH:n lomatarjonnassa on muu myöhemmin vuoden 2018 aikana toteuttava loma, joka teidän perheellenne vaihtoehtoisesti sopisi, voitte kirjata hakemukseen myös muita vaihtoehtoja. MTLH:n lomatarjonnassa on paljon erilaisia tuettuja perhelomia, joihin kannattaa hakea! Tutustu lomatarjontaan ja lue lisää osoitteessa www.mtlh.fi.