Kursseja, leirejä ja tieto- ja vertaistukitapaamisia

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää monipuolisesti kursseja, leirejä ja tieto- ja vertaistukitapaamisia sydänlapsille, -nuorille ja -aikuisille sekä heidän perheilleen.
Kurssien tavoitteena on jakaa monipuolista sydäntietoutta asiantuntijaluentojen muodossa sekä antaa voimavaroja ja eväitä arjessa selviytymiseen. Vapaamuotoisemmilla leireillä painopiste on yhdessä tekemisessä ja uusien taitojen opettelussa. Kurssien ja leirien tärkeää antia ovat myös synnynnäisesti sydänvikaisten sekä heidän läheistensä vertaiskontaktit. 

Lisäksi kuntoutuskeskus Kankaanpää järjestää Kelan kustantamia sydänlasten perhekursseja. Alle kouluikäisille järjestetään kaksi kurssia ja peruskouluikäisille yksi kurssi. Vielä ehtii hakea mukaan! Kankaanpään kursseista löytyy lisätietoa täältä

Jos olet epävarma, täyttyvätkö valintakriteerit perheenne/lapsenne osalta tai jos kursseista tai leireistä on muuta kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä yhdistyksen toimistolle. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne.

Tuetut lomat 2021

MTLH ry on myöntänyt yhdistykselle kaksi tuettua lomaa vuodelle 2021. Tuetuille perhelomille voi osallistua niin sydänlasten perheet kuin sydänaikuiset perheineen. Voimaa vertaisista -loma on tarkoitettu sydänaikuisille seuralaisen kanssa.  
  • 21.- 26.2.2021, Voimaa vertaisuudesta - lomat lapsiperheille, Vuokatin urheiluopisto
  • 30.8.- 4.9.2021, Voimaa vertaisuudesta - lomat omatoimisille aikuisille, Kylpylähotelli Peurunka, hakuaika päättyy 30.5. 

Lisätietoa Tuetuista lomista ja hakuohjeet täältä.

Yhdistyksen valtakunnalliset kurssit ja leirit vuonna 2021

Hakuaika kesän kursseille ja leireille on avoinna 1.12.2020 - 28.2.2021.  

Sydänperheiden viikonloppu  

Kaikkille synnynnäisesti sydänvikaisille ja heidän perheilleen suunnattu tieto- ja vertaisviikonloppu (ent. SOVA) järjestetään vuonna 2021 Kuopion kylpylähotelli Rauhalahdessa Kallaveden rannalla 18.-20.6.2021. Viikonlopun ohjelmassa on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille aina tietopuolisista luennoista vertaistukeen sekä mukavaan yhdessäoloon. Hakuaika viikonloppuun päättyy 30.4.2021.

Töihin kurssille

Etsimme lastenhoitajia ja ohjaajia työskentelemään kesän kursseillemme. Aikaisempaa työkokemusta leireiltä ei tarvita, mutta se katsotaan eduksi. Leirityöntekijöille on kurssin aikana järjestetty majoitus ja  täysihoito ja korvaamme matkat kurssi-/leiripaikalle.  Mikäli sinua kiinnostaa työskentely kurssilla tai leirillä, tutustu tarjontaan ja hae työntekijäksi 28.2.2021 mennessä.

Lisäksi ammattitaitoisille luennoitsijoille on aina tarvetta. Ota yhteyttä ja kerro itsestäsi.