Voimaa vertaisista - Kolin vertaistapaaminen


30.8.2018 18:00 - 2.9.2018 13:00

Synjalaisten sekä sydänlasten vanhempien yhteistapahtuma - Voimaa vertaisista 30.8.-2.9.2018

Yhdistys järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa yhteisen vertaistapaamisen Synjalaisille, heidän läheisilleen sekä sydänlasten vanhemmille Kolin jylhiin kansallismaisemiin. Koska viikonloppu kokonaisuudessaan oli niin onnistunut, pitkä viikonloppu päätettiin järjestää myös tänä vuonna. Kuule siis Kolin kutsu elo-syyskuun vaihteessa ja ilmoittaudu mukaan!
 
Yhdistyksen kuntoutustoiminnalla edesautetaan pitkäaikaissairaiden yleistä toimintakykyä ja elämänhallintaa sekä annetaan voimavaroja arkeen. On tärkeää, että luomme onnistumisen kokemuksia ja tilaisuuksia päästää edes hetkeksi irti pitkäaikaissairauden mahdollisesti aiheuttamista rajoitteista.
 
Voimaa vertaisista -tapaaminen järjestetään nyt toista kertaa ja melko pitkälle samalla konseptilla kuin viime vuonna; tapahtuma toteutetaan niin sanottuna pitkänä viikonloppuna ja tervetulleita ovat synjalaiset läheisineen sekä sydänlasten vanhemmat. Tapaamisen yhtenä keskeisenä tavoitteena on tarjota uudenlaista vertaistoimintaan, jossa synnynnäisesti sydänvikaiset nuoret ja aikuiset läheisineen sekä sydänlasten vanhemmat voivat jakaa kokemuksiaan elämästä pitkäaikaissairauden kanssa. Monille sydänlasten vanhemmille on äärettömän lohdullista ja toiveita herättävää tavata synnynnäisesti sydänvikaisia aikuisia, jotka esimerkillään antavat toivoa siitä, että sydänlapset myös saavuttavat aikuisiän sydänviastaan huolimatta. Tapaamisen tavoitteena on tarjota myös uusia elämyksiä sekä kannustaa liikuntaan.
 
Voimaa liikunnasta ja luonnosta
Tapaamisen kantavana teemana on liikunta ja luonnossa liikkuminen, joista voi ammentaa voimavaroja yhdessä vertaistoiminnan kanssa. Ohjelmaan kuuluu muun muassa ohjattua vaellusta ja reittivalinnoissa huomioidaan mahdollinen alentunut suorituskyky. Peruskunto osallistujilla tulee kuitenkin olla, jotta vaellukselle osallistuminen on mahdollista. Arvioithan liikuntakykysi siis realistisesti. Viime vuonna ohjelmassa oli myös issikka-vaellusta halukkaille. Tämä mahdollisuus pyritään toteuttamaan myös tällekin vuotta mahdollisuuksien mukaan. Lisäksi viikonlopun aikana on tilaa rauhoittumiselle, mielenmaisemien valokuvaamiselle sekä ryhmäkeskusteluille. Viikonlopun tarkempi ohjelma varmistuu myöhemmin ja se lisätään sen varmistuttua kotisivuille. 

Viikonloppu järjestetään pidennettynä viikonloppuna torstaista sunnuntaihin. Paikkoja tapaamiselle on noin 30 hengelle ja se on tarkoitettu Synja-ikäisille eli 14 vuotta täyttäneille sydännuorille, sydänaikuisille sekä sydänlasten vanhemmille. Myös synjalaisten puolisot voivat halutessaan osallistua. Majoitus tulee tapahtumaan yhteismajoituksena. Osa majoituksesta on kahden hengen huoneissa, osassa majoitustila jaetaan useamman henkilön kanssa. Mahdolliset majoitustoiveet pyritään huomioimaan mahdollisuuksien rajoissa ja niistä pyydetään ilmoittamaan jo ilmoittautumisen yhteydessä. Majoitus järjestetään mökeissä, joihin voi tutustua etukäteen osoitteessa www.koliroyal.fi (mökit: Kolin Kuningas ja Kolin Kuningatar). Omavastuu tapaamiselle on 100 euroa per henkilö. Hinta pitää sisällään tapahtuman ohjatun ohjelman, majoituksen sekä kotiruokatyyppiset ruokailut. 
 
Tule mukaan!
Luvassa on varmasti ainutlaatuinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on etsiä, löytää, haastaa ja voimauttaa arjessa! Kun pakettiin kuuluu vielä liikuntaa, luontoa ja vertaistukea, on sitä varmasti vaikea vastustaa. Lue lisätietoja yhdistyksen kotisivuilta ja Ilmoittaudu mukaan 15.7. mennessä. Paikat on kiintiöity niin synjalaisille kuin sydänlasten vanhemmille ja ne tullaan täyttämään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu mukaan – tule etsimään ja löytämään voimaa vertaisista sekä ylittämään itsesi! 

 
1 Alkaa 2 Valmis
Hakijan tiedot
Huoltajan yhteystiedot