Vertaistukea ja luentoja verkossa

Vertaistukea ja luentoja verkossa

Yhdistys on ryhtynyt järjestämään koronatilanteen seurauksena vertaiskeskustelutilaisuuksia verkossa Zoom-verkkoviestintätyökalua hyödyntäen. Sen perusversio, joka mahdollistaa mm. kokouksiin osallistumisen, on maksuton. Kirjautuminen tapahtuu sähköpostiosoitteella tai Google- tai Facebook-tunnuksilla. Tapahtumiin voi osallistua myös kirjautumatta. Zoom-tapaamiseen voi osallistua tapahtumasta luodun linkin kautta tai tapaamisen yksilöivällä numerokoodilla. Kokoukseen liittyäksesi tarvitset myös tapahtumakohtaisen salasanan. 
 

Mukaan tietokoneella tai mobiilisti

Kun Zoomia käytetään tietokoneella, selaimeksi suositellaan Chromea. Ensimmäisellä käyttökerralla sinun tulee asentaa ZoomInstaller, joka avustaa Zoomin käytössä. Tietokoneella käytettäessä Zoomin sovellus asentuu oletuksena automaattisesti, kun liityt ensimmäisen kerran Zoom-kokoukseen tai kun luot itsellesi tunnuksen. Zoomia voi käyttää myös mobiililaitteella, kun lataa sovelluskaupasta Zoom-sovelluksen. Sekä tietokoneella että mobiililaitteella käytettäessä Zoomin avulla voi jakaa oman näyttönsä, äänen ja halutessaan nettikameran kuvan.
Lisätietoja ohjelmistosta löydät osoitteesta www.zoom.us. Valitettavasti sivusto ja ohjelmisto on englanninkielinen, mutta hyviä ja yksinkertaisia ohjeita suomeksi ohjelmiston käytöstä löytyy helposti googlettamalla hakusanalla ”Zoom”. Löydät hyvän suomenkieliset ohjeet Tukiliiton laatimasta tiivistelmästä.
 

Positiivinen vastaanotto

Yhdistys on järjestänyt keskustelutilaisuuksia Zoomissa kesästä lähtien, ja niitä on ollut keskimäärin muutaman kerran kuukaudessa. Myös osa alueosastoista on pitänyt vastaavia tapahtumia ja vastaanotto on ollut positiivinen. Tapahtumista tiedottaminen ja kutsut on tapahtunut yhdistyksen suljettujen Facebook-ryhmien kautta. Jatkossa tapahtumista tullaan tiedottamaan myös yhdistyksen kotisivuilla, mutta tapahtuman tunnusta ja salasanaa ei tietoturvallisuussyistä voi julkaista verkkosivuilla. Saat ne pyynnöstä yhdistyksen toimistolta sähköpostitse osoitteesta toimisto(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi.  

Ehdota aihetta verkkoluennolle!

Jäsenistön toiveesta ryhdymme syksyn aikana järjestämään asiantuntijavetoisia verkkoluentoja Zoomissa, jossa on mahdollisuus kysyä asiantuntijoilta ja keskustella muiden kanssa kulloinkin aiheena olevasta teemasta. Ensimmäinen verkkoluento järjestetään 28.9., jossa aiheena on sydänvika ja ammatinvalinta. Luennoitsijana toimii Hippu Pintilä.

Mikäli osallistujia ja kiinnostusta riittää, verkkoluennot tullee siirtymään osaksi pysyvää toimintaa. Mistä aiheesta sinä haluaisit kuulla luennon? Ehdota rohkeasti omaa kiinnostuksen kohdetta aiheeksi ja lähetä se yhdistyksen toimistolle edellä ilmoitettuun osoitteeseen. Zoomissa nähdään!