Olet täällä

Vapaaehtoiset kierrättävät hyvää

Vapaaehtoiset kierrättävät hyvää

1,4 miljoonaa suomalaista tekee säännöllisesti vapaaehtoistyötä. Joulukuun 3. päivänä vietetään valtakunnallista vapaaehtoisten päivää ja päivän aikana tehdään yhdessä näkyväksi vapaaehtoistoimintaa ja sen tärkeyttä erilaisilla tempauksilla ympäri Suomea. YK:n Kansainvälistä Vapaaehtoisten päivää on vietetty jo vuodesta 1985 alkaen.
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on lähes 100 vapaaehtoista, jotka antavat arvokasta aikaansa yhdistykselle. He järjestävät tapahtumia jäsenillemme, keräävät varoja alueosastoille, toimivat yhdistyksen jaostoissa ja hallituksessa ja ovat mukana toteuttamassa sopeutumisvalmennusviikonloppua. Tapoja toimia vapaaehtoisena on monia ja omia taitojaan voi hyödyntää vapaaehtoisena ollessaan. Myös uusia taitoja oppii matkan varrella. 
 
Vapaaehtoiset tekevät yhdistyksemme. He antavat omaa vapaa-aikaansa yhdistyksen ja kaikkien sydänvikaisten lasten, nuorten ja aikuisten sekä heidän läheistensä hyväksi. Vapaaehtoisena voi antaa aikaansa muutamasta tunnista useisiin kymmeniin tunteihin vuoden aikana. Mutta se myös antaa paljon tekijälleen. Vapaaehtoisemme ovat kertoneet saaneensa esimerkiksi uusia sydänystäviä ja kokemuksia, vertaistukea itselle ja perheelle sekä tavan auttaa muita.
 
Päijät-Hämeen alueosaston yhteyshenkilö Kirsi Läderberg kertoo vapaaehtoisena olemisesta näin:
Vapaaehtoisena haluan olla edistämässä itselleni ja perheelleni tärkeää asiaa ja toimia samanhenkisessä porukassa. Aiemmin koin suurta tarvetta omalle vertaistuelle, minkä vuoksi hakeuduin Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toimintaan mukaan. Nyt tärkeimpänä motivoivana asiana nousee vertaistuen jakaminen muille samankaltaisessa tilanteessa oleville ja muiden auttaminen sekä onnistumisen ilo, kun näkee yhdenkin ihmisen saavan jotain apua/hyötyä toiminnastani. Iloa tuo myös yhteisöllisyys, se että yhdessä tehden saamme vertaistuki- ja virkistystoimintaa järjestettyä paikallisesti. Vapaaehtoistoiminnan kautta olen saanut uusia ystäviä ympäri Suomea ja löytänyt uudenlaisia näkökulmia omaan työhönkin. Vapaaehtoistyö vie hyvin vähän aikaa siihen nähden millaisen hyödyn koen siitä itselleni saavani.
 
Kutsumme uusia vapaaehtoisia liittymään mukavaan joukkoomme. Voit antaa aikaasi ja osaamistasi omien mahdollisuuksien mukaan. Vapaaehtoisena oleminen voi olla kahvinkeittoa, kirjeiden kirjoittamista, tapahtumien järjestämistä, myyjäistuotteiden tekemistä tai myyjäisissä auttamista.
 
Sosiaalisessa mediassa on käynnissä myös haastekampanja teemalla ”Milloin sinä olet viimeksi sanonut hyvälle kyllä?” Kuka tahansa voi haastaa kenet tahansa kertomaan, milloin hän on viimeksi sanonut hyvälle kyllä. Käytössä ovat molemmat hashtagit #vapaaehtoistenpaiva ja #sanohyvallekylla.
 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toiminta on valtaosin vapaaehtoisten järjestämää. Kiitos vapaaehtoisillemme heidän antamastaan panoksesta!
 
 
Muualla vapaaehtoisuudesta:
Kansalaisareena http://kansalaisareena.fi/vapaaehtoistenpaiva/
Tapahtumat Kansalaisareenan sivulla http://kansalaisareena.fi/vapaaehtoistenpaiva/tapahtumat/
Vapaaehtoisten päivän Facebook-sivu https://www.facebook.com/vapaaehtoistenpaiva