Olet täällä

Uusi lastenkirja Pienen kulkijan sairauskirja ilmestynyt

Uusi lastenkirja Pienen kulkijan sairauskirja ilmestynyt

Pienen kulkijan sairauskirja antaa tietoa, iloa ja valoa

Uusi lastenkirja Pienen kulkijan sairauskirja kertoo nimensä mukaisesti lapsille erilaisista sairauksista. Stiina Kiiverin kirjoittamassa kirjassa tarjotaan lapsille tärkeää tietoa runomuotoisten tarinoiden ja värikkäiden kuvien siivittämänä. Kirja pyrkii vastaamaan lasten tärkeisiin kysymyksiin: Miksi aikuiset puhuvat lääkärissä niin pitkään? Sattuuko röntgenkuvaus? Olenko ainoa, jolla on tämä sairaus? Miksi päiväkotikaveri juo eri maitoa?

Suomalaisista lapsista joka viidennellä on jokin pitkäaikaissairaus. Jokainen lapsi myös käy joskus lääkärissä. Kirja antaa lapsille oikeaa tietoa iloisella, herkällä ja rohkaisevalla tavalla. Kirjassa käydään lääkärissä ja erityisesti esitellään lasten yleisimmät pitkäaikaissairaudet: allergia, astma, diabetes, sydänvika ja lastenreuma. Kirjassa on runoja, tietopaloja, havainnollisia kuvia, lasten kommentteja ja mukana seikkailevan nallen havaintoja. Kirjan valoisana sanomana on, että sairauksista huolimatta lapsi voi seikkailla, retkeillä ja keinua korkealle.
 
”Sairastan,
laitan ilon siivet selkään.
Seikkailen
enkä pelkää.”

Kirjan avulla voidaan lapsen kanssa käydä läpi lääkärikäynteihin ja sairauksiin liittyviä pelkoja ja kokemuksia. Kirja soveltuu myös päiväkotien ja koulujen käyttöön. Moni lapsi miettii erilaisuuttaan ja kirja auttaa ymmärtämään kuinka erilaisia ja toisaalta samanlaisia me kaikki olemme. Kiiverin haaveena on, että kirja voi helpottaa pienten kulkijoiden ja heidän hoivaajiensa taivalta edes yhden kukonaskeleen verran.

Pienen kulkijan sairauskirja on tilattavissa Sydänlapset ja -aikuiset ry:n verkkokaupasta.