Olet täällä

Tuetut minilomat sydänperheille


3.4.2018 12:00 - 6.4.2018 12:00

Iloa, elämyksiä ja hyvinvointiaa
- tuetut minilomat jäsenperheille haettavissa! 

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää STEAn rahoittamaa sosiaalista lomatoimintaa yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle on myönnetty vuodelle 2018 kaksi erillistä perhelomaviikkoa sekä nyt ensimmäistä kertaa uusi minilomamuoto. Uusien minilomien tavoitteena on tarjota lomamahdollisuus myös niille, joilla ei ole mahdollisuutta irrottautua lomalle yhtäjaksoisesti viideksi vuorokaudeksi. Minilomat järjestetään kahdessa erillisessä jaksossa, 2 vuorokauden + 3 vuorokauden lomina. 

 
Sydänlapset ja -aikuiset ry:n minilomat on suunnattu pääasiassa yrittäjille ja maatalousyrittäjille. Lomat toteutetaan Kylpylähotelli Kunnonpaikassa Siilinjärvellä. Ensimmäinen miniloma-jakso on 3. - 6.4. 2018 (3 vrk, ti-pe) ja toinen jakso 9.-11.11.2018 (2 vrk, pe-su). Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Tuetuille perhelomille voi osallistua niin sydänlasten perheet kuin sydänaikuiset perheineen. Huomioitahan, että lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

Tuettuun perhelomaan kuuluu vapaaehtoinen ohjelma, josta löytyy monenlaista ohjattua toimintaa koko perheelle. Lomajaksoihin (3 + 2 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi tietysti myös majoitus- ja täysihoito. Minilomien omavastuuosuus on aikuisilta 20 €/vrk (yht. 100 euroa/henkilö). Alle 17-vuotiailta lapsilta lomaviikko on maksuton. Lomalle osallistuminen on sitova omavastuuosuuden maksun jälkeen. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi.  Lomalle osallistuu myös koulutettu lomaohjaaja, joka toimii lomajaksojen välillä myös Tukinetin keskustelujen ohjaajana. 

Hakuaika minilomalle päättyy 1.3.2018! Minilomat on haettavissa sähköisesti MTLH:n kotisivuilta, www.mtlh.fi -> Minilomat 2018

Huomioittehan, että mikäli perheenne ei tule valituksi tai joudutte syystä taikka toisesta perumaan osallistumisenne, lomatukihakemus on voimassa koko vuoden 2018 ajan. Jos siis MTLH:n lomatarjonnassa on muu myöhemmin vuoden 2018 aikana toteuttava loma, joka teidän perheellenne vaihtoehtoisesti sopisi, voitte kirjata hakemukseen myös muita vaihtoehtoja. MTLH:n lomatarjonnassa on paljon erilaisia tuettuja perhelomia, joihin kannattaa hakea! Tutustu lomatarjontaan ja lue lisää osoitteessa www.mtlh.fi. 

Lisätietoja: tiedottaja Sirpa Otava, p. 040 567 0628/sirpa.otava(at)mtlh.fi tai suunnittelija Liisa Moilanen, p. 040 455 7067/liisa.moilanen(at)mtlh.fi