Tuetut lomat 2021

Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää Veikkauksen rahoittamaa sosiaalista lomatoimintaa yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Yhdistykselle on myönnetty vuodelle 2021 on alustavasti kaksi tuettua lomaa; yksi tuettu perhelomaviikko noin kymmenelle perheelle Vuokatin Urheiluopistolla sekä yhteinen loma Karpatiat ry:n ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry:n kanssa teemalla Voimaa vertaisuudesta. Omatoimisille aikuisille järjestettävä Voimaa vertaisuudesta -loma järjestetään Kylpylähotelli Peurungassa ja tälle lomalle on paikkoja kaikkiaan 30 hengelle. Tuetuille perhelomille voi osallistua niin sydänlasten perheet kuin sydänaikuiset perheineen. Voimaa vertaisista -loma on tarkoitettu sydänaikuisille seuralaisen kanssa.  
  • 21.- 26.2.2021, Voimaa vertaisuudesta - lomat lapsiperheille, Vuokatin urheiluopisto, 
  • 30.8.-4.9.2021, Voimaa vertaisuudesta - lomat omatoimisille aikuisille, Kylpylähotelli Peurunka, hakuaika päättyy 30.5.2021

Monipuolinen Vuokatti kutsuu perheitä 21. - 26.2.2021

Ensimmäinen yhdistyksen tuettu lomaviikko järjestetään jylhien vaaramaisemien Vuokatissa. Keskellä Vuokatin matkailualuetta sijaitseva viihtyisä Vuokatin Urheiluopisto tarjoaa oivat puitteet mitä monipuolisimmalle perhelomalle. Lähellä Urheiluopistoa sijaitsevat laskettelurinteet, hiihto- ja ulkoilureitit, Angry Birds -aktiviteettipuisto ja Katinkullan kylpylä, jotka takaavat mielekästä tekemistä niin perheen pienille kuin isommillekin vauhtihirmuille. Lapsille löytyy varmasti monenlaista puuhaa pulkkamäestä tai tuetun perheloman lapsille järjestetyistä aktiviteeteista. Kivenheiton päässä Vuokatista sijaitseva Sotkamo ja hieman pidemmällä sijaitseva Kajaani tuovat oman lisämausteensa lomaan – mikäli sitä sattuu kaipaamaan.

Tuetun perheloman aikana sydänperheillä on tarjolla monipuolista tekemistä yhdessä oman ja muiden tuetulle lomalle osallistuvien perheiden kanssa. Viikon aikana ei tarvitse kantaa huolta arjen askareista ruuanlaittoineen vaan voitte hyvällä omalla tunnolla heittäytyä ohjatun ohjelman vietäväksi koko perheen voimin! Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Tuetun perheloman ohjelmassa on luvassa muun muassa luentoja, ohjattuja ryhmäkeskusteluja sekä toimintatuokioita yhdessä koko perheen voimin. Ohjelmassa on myös eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa.  Mukavaa puuhastelua löytyy varmasti moneen makuun! Lomaviikkoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi tietysti myös majoitus- ja täysihoito. Lomaviikon omavastuuosuus on aikuisilta 100 euroa/henkilö. Alle 17-vuotiailta lapsilta lomaviikko on maksuton. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. Hakuaika Vuokatin lomaviikolle päättyy 18.12.2020.

Yhteislomalta voimaa vertaisista

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Voimaa vertaisista -tuettu loma omatoimisille aikuisille järjestetään Kylpylähotelli Peurungassa 30.8.-4.9.2021. Tuettu lomaviikko järjestetään yhteistyössä Karpatiat ry:n ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry:n kanssa. Loma on tarkoitettu aikuisille, joista toisella tai molemmilla on elämänlaatua heikentävä sairaus. Lomalle voi lähteä yksin tai seuralaisen kanssa. Lomajakson tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Virkistys, lepo ja vertaistuki lisäävät lomalaisen voimavaroja ja osallisuutta.

Kylpylähotelli Peurunka, joka sijaitsee Laukaalla Keski-Suomen upeissa järvimaisemissa, tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet virkistyä ja saada voimaa vertaisista. Peurunka-järven rannoilla ja harjumaisemien kupeissa kiemurtelevilla ulkoilureiteillä voit hengittää syvään ja nauttia luonnosta. Hotelli ympäristöineen tarjoaakin ainutlaatuisia ulkoilumahdollisuuksia vuoden ympäri upean luonnon saattelemana sekä tervetullutta hemmottelua kylpyläosastolla ja valmiit ruokapöydät – tervetullutta irtiottoa arjesta!  Myös vertaislomiin kuuluu monipuolisesti ohjattua toimintaa sisältävä ohjelma, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Lomajaksoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi myös lomajakson majoitus- ja täysihoito. Omavastuuosuus on aikuisilta 20 €/vrk (yht. 100 euroa/henkilö). Lomalle osallistuminen on sitova omavastuuosuuden maksun jälkeen. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. Hakuaika Voimaa vertaisista -lomalle päättyy 30.5.2021.

Miten lomalle voi hakea?

Voit hakea tuetulle lomalle sähköisesti tai tulostaa hakemuksen MTLH:n kotisivuilla. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Huomioitahan, että lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Muista mainita hakemuksessa, että kyseessä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu järjestöloma. Hyväksytyt osallistujat saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kaksi kuukautta ennen loma alkua.
 
Image: