Tuettu loma Peurungassa


30.8.2021 15:30 - 4.9.2021 15:30
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Voimaa vertaisista -tuettu loma omatoimisille aikuisille järjestetään Kylpylähotelli Peurungassa. Lomaviikko järjestetään yhteistyössä Karpatiat ry:n ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat SYKE ry:n kanssa. Loma on tarkoitettu aikuisille, joista toisella tai molemmilla on elämänlaatua heikentävä sairaus. Lomalle voi lähteä yksin tai seuralaisen kanssa. Lomajakson tavoitteena on tarjota mahdollisuus arjen irtiottoon ja vertaisseuraan. Virkistys, lepo ja vertaistuki lisäävät lomalaisen voimavaroja ja osallisuutta.

Kylpylähotelli Peurunka, joka sijaitsee Laukaalla Keski-Suomen upeissa järvimaisemissa, tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet virkistyä ja saada voimaa vertaisista. Peurunka-järven rannoilla ja harjumaisemien kupeissa kiemurtelevilla ulkoilureiteillä voit hengittää syvään ja nauttia luonnosta. Hotelli ympäristöineen tarjoaakin ainutlaatuisia ulkoilumahdollisuuksia vuoden ympäri upean luonnon saattelemana sekä tervetullutta hemmottelua kylpyläosastolla ja valmiit ruokapöydät – tervetullutta irtiottoa arjesta!  Myös vertaislomiin kuuluu monipuolisesti ohjattua toimintaa sisältävä ohjelma, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Lomajaksoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi myös lomajakson majoitus- ja täysihoito. Omavastuuosuus on aikuisilta 20 €/vrk (yht. 100 euroa/henkilö). Lomalle osallistuminen on sitova omavastuuosuuden maksun jälkeen. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. 

Voit hakea tuetulle lomalle sähköisesti tai tulostaa hakemuksen MTLH:n kotisivuilla. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Huomioitahan, että lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Muista mainita hakemuksessa, että kyseessä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu järjestöloma. Hyväksytyt osallistujat saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kaksi kuukautta ennen loma alkua.


Hakuaika Vuokatin lomaviikolle päättyy 30.5.2021.