Tuettu loma perheille Vuokatissa


21.2.2021 15:30 - 26.2.2021 15:30
Tuetuille perhelomille voi osallistua niin sydänlasten perheet kuin sydänaikuiset perheineen. Tuettu lomaviikko perheille järjestetään jylhien vaaramaisemien Vuokatissa. Keskellä Vuokatin matkailualuetta sijaitseva viihtyisä Vuokatin Urheiluopisto tarjoaa oivat puitteet mitä monipuolisimmalle perhelomalle. Lähellä Urheiluopistoa sijaitsevat laskettelurinteet, hiihto- ja ulkoilureitit, Angry Birds -aktiviteettipuisto ja Katinkullan kylpylä, jotka takaavat mielekästä tekemistä niin perheen pienille kuin isommillekin vauhtihirmuille. Lapsille löytyy varmasti monenlaista puuhaa pulkkamäestä tai tuetun perheloman lapsille järjestetyistä aktiviteeteista. Kivenheiton päässä Vuokatista sijaitseva Sotkamo ja hieman pidemmällä sijaitseva Kajaani tuovat oman lisämausteensa lomaan – mikäli sitä sattuu kaipaamaan.

Tuetun perheloman aikana sydänperheillä on tarjolla monipuolista tekemistä yhdessä oman ja muiden tuetulle lomalle osallistuvien perheiden kanssa. Viikon aikana ei tarvitse kantaa huolta arjen askareista ruuanlaittoineen vaan voitte hyvällä omalla tunnolla heittäytyä ohjatun ohjelman vietäväksi koko perheen voimin! Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Tuetun perheloman ohjelmassa on luvassa muun muassa luentoja, ohjattuja ryhmäkeskusteluja sekä toimintatuokioita yhdessä koko perheen voimin. Ohjelmassa on myös eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa.  Mukavaa puuhastelua löytyy varmasti moneen makuun! Lomaviikkoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi tietysti myös majoitus- ja täysihoito. Lomaviikon omavastuuosuus on aikuisilta 100 euroa/henkilö. Alle 17-vuotiailta lapsilta lomaviikko on maksuton. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi.

Voit hakea tuetulle lomalle sähköisesti tai tulostaa hakemuksen MTLH:n kotisivuilla. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Huomioitahan, että lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Muista mainita hakemuksessa, että kyseessä on Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu järjestöloma. Hyväksytyt osallistujat saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kaksi kuukautta ennen loma alkua.


Hakuaika Vuokatin lomaviikolle päättyy 13.12.2020.