Testamenttilahjoitus

Omaisuudestasi puolet kuuluu rintaperillisille, loput voit testamentata haluamallesi taholle. Testamenttiin voit määritellä, mihin toivot testamenttilahjoituksen käytettävän ja minkä osan omaisuudestasi haluat lahjoittaa. Testamentilla voit siis ilmaista, miten haluat jakaa omaisuutesi poismenosi jälkeen.

Sydänlapset ja -aikuiset ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka ei tarvitse maksaa testamenttilahjoituksista perintöveroa. Näin saadut testamenttilahjoitukset voidaan käyttää kokonaisuudessaan synnynnäisesti sydänvikaisten hyväksi.

Mikäli synnynnäisesti sydänvikaiset ovat lähellä sydäntäsi, voit tehdä testamenttilahjoituksen Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle.  Testamentin laatiminen ei ole vaikeaa, mutta on suositeltavaa laatia testamentti asiantuntijan kanssa, jotta se täyttää lain mukaiset vaatimukset. Testamentin voi myös halutessaan muuttaa, mikäli siihen haluaa muutoksia ja uusi testamentti korvaa aikaisemman testamentin. Testamentin laatijan ei tarvitse ilmoittaa yhdistykselle lahjoituksesta etukäteen, mutta mikäli haluaa kohdentaa lahjoituksen johonkin määrättyyn toimintaan, suositellaan yhteydenottoa.

Jätä yhteydenottopyyntö, niin kerromme lisää yhdistyksen toiminnasta ja mihin mahdollinen testamenttilahjoitus käytetään – ota rohkeasti yhteyttä, se ei sido sinua mihinkään.