Sydänperheiden tuettu miniloma


16.4.2019 12:00 - 19.4.2019 12:00

Iloa, elämyksiä ja hyvinvointiaa
- tuetut minilomat jäsenperheille haettavissa! 

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) on sosiaalisen lomatoiminnan järjestö, joka järjestää ja kehittä tuettuja lomia. Lomat on tarkoitettu niille henkilöille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta lomailla. MTLH järjestää eri puolilla Suomea tuettuja lomia, joista noin puolet lomista järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Yksi yhteistyötahoista on Sydänlapset ja -aikuiset ry. Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestää STEAn rahoittamaa sosiaalista lomatoimintaa yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle on myönnetty vuodelle 2019 kaksi erillistä perhelomaviikkoa sekä nyt ensimmäistä kertaa uusi minilomamuoto.


Uusien minilomien tavoitteena on tarjota lomamahdollisuus myös niille sydänperheille, joilla ei ole mahdollisuutta irrottautua lomalle yhtäjaksoisesti viideksi vuorokaudeksi. Minilomat järjestetään kahdessa erillisessä jaksossa, 2 vuorokauden + 3 vuorokauden lomina. Minilomien lomajaksot toteutetaan Scandic Ikaalisten Kylpylässä. Ensimmäinen miniloma-jakso on 16. - 19.4.2019 (3 vrk, ti-pe) ja toinen jakso 8.-10.10.2019 (2 vrk, ti-to). Paikkoja on alustavasti noin kymmennelle sydänperheelle. 

Scandic Ikaalisten Kylpylä sijaitsee idyllisellä paikalla Kyrösjärven rannalla ja monipuolisten vapaa-ajan aktiviteettien keskellä, vain noin puolen tunnin matkan päästä Tampereelta. Ikaalisen monipuoliset liikuntatilat ja monet mahdollisuudet tarjoavat varmasti virikkeellisen ja puuhakkaan loman koko perheelle luonnonkauniissa ympäristössä. Kuin kirsikkana kakussa osallistujilla on mahdollisuus pulikoida yhdessä Suomen upeimmista kylpylöistä, sillä Ikaalisten kylpylä valittiin Suomen parhaaksi kylpyläkohteeksi vuonna 2016. Lisätietoja Scandic Ikaalisten kylpylästä voit lukea täältä

Myös tuettuihin minilomiin kuuluu monipuolinen koko perheelle suunnattu ohjattua toimintaa sisältävä ohjelma, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Lomajaksoihin (3 + 2 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi myös lomajaksojen majoitus- ja täysihoito. Minilomien omavastuuosuus on aikuisilta 20 €/vrk (yht. 100 euroa/henkilö). Alle 17-vuotiailta lapsilta lomalle osallistuminen on maksutonta. Lomalle osallistuminen on sitova omavastuuosuuden maksun jälkeen. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi. Hakuaika minilomalle päättyy 27.1.2019.

Miten lomalle voi hakea?
Voit hakea tuetulle lomalle erillisellä lomakkeella, jonka voit tulostaa yhdistyksen kotisivuilta tai vaihtoehtoisesti sen voi täyttää ja toimittaa myös sähköisesti MTLH:n kotisivuilla osoitteessa https://lotu.lomajarjestot.fi/t/MTLH/calendar/list. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Tuetuille perhelomille voi osallistua niin sydänlasten perheet kuin sydänaikuiset perheineen. Huomioitahan, että lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Muista mainita hakemuksessa, että kyseessä on MTLH:n Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu perheloma. Hakemusten tulee olla MTLH:lla viimeistään 27.1.2019.. Hyväksytyt perheet saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kaksi kuukautta ennen loma alkua.

Mikäli perheenne ei tule valituksi tai joudutte syystä taikka toisesta perumaan osallistumisenne, lomatukihakemus on voimassa koko vuoden 2019 ajan. Jos siis MTLH:n lomatarjonnassa on muu myöhemmin vuoden 2019 aikana toteuttava loma, joka teidän perheellenne vaihtoehtoisesti sopisi, voitte kirjata hakemukseen jo hakuvaiheessa myös muita vaihtoehtoja. MTLH:n lomatarjonnassa on paljon erilaisia tuettuja perhelomia, joihin kannattaa hakea! Tutustu lomatarjontaan ja lue lisää osoitteessa www.mtlh.fi.

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n toinen tuettu perhelomaviikko tullaan järjestämään Scandic Ikaalisten Kylpylässä 14. – 19.10.2019, josta on lisätietoja luvassa jäsenlehdessä 2/2019.