Olet täällä

Sydänperheiden tuettu loma Liikuntakeskus Pajulahdessa Nastolassa


15.10.2017 12:00 - 20.10.2017 12:00

Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle on jo useamman vuoden ajan tarjoutunut mahdollisuus järjestää sosiaalista lomatoimintaa yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa. Tänä vuonna syksyn tuettu loma tullaan järjestämään 15. – 20.10. Nastolassa Liikuntakeskus Pajulahdessa. Hakuaika lomalle päättyy 28.7.2017.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) on sosiaalisen lomatoiminnan järjestö, joka järjestää ja kehittä tuettuja lomia. Lomat on tarkoitettu niille henkilöille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta lomailla. MTLH järjestää eri puolilla Suomea tuettuja lomia, joista noin puolet lomista järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Yksi yhteistyötahoista on Sydänlapset ja -aikuiset ry. Tuettu perhelomatoiminta toteutetaan STEAn rahoittamana.

Lomalle Pajulahteen

Pajulahti on Lahden kupeessa, Nastolassa toimiva liikunta- ja vapaa-ajankeidas, joka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta ja vain 20 minuutin ajomatkan päässä Lahden keskustasta. Pajulahden monipuoliset liikuntatilat ja monet mahdollisuudet tarjoavat varmasti virikkeellisen ja puuhakkaan loman koko perheelle luonnonkauniissa ympäristössä. Tarjolla on monipuolista tekemistä yhdessä oman ja muiden tuetulle lomalle osallistuvien perheiden kanssa. Viikon aikana ei tarvitse kantaa huolta arjen askareista ruuanlaittoineen vaan voitte hyvällä omalla tunnolla heittäytyä ohjatun ohjelman vietäväksi koko perheen voimin! Tuetun perheloman ohjelmassa on luvassa muun muassa mahdollisuus vertaiskeskusteluihin tai liikunnallisiin aktiviteetteihin niin sisä- kuin ulkotiloissakin mm. temppuradalla, uimahallissa tai vaikkapa soudellen järvelle. Mukavaa puuhastelua löytyy varmasti moneen makuun! Lisätietoja Pajulahdesta ja sen tarjonnasta löydät osoitteesta www.pajulahti.com.

Tuettu perheloma tarjoaa monenlaisia elämyksiä, kokemuksia, aktiviteetteja ja tarinoita. Niistä on hyvä ammentaa voimaa arkeen. Tuettuun perhelomaan kuuluu vapaaehtoinen ohjelma, josta löytyy monenlaista ohjattua toimintaa koko perheelle. Lomaviikkoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi tietysti myös majoitus- ja täysihoito. Lomaviikon omavastuuosuus on aikuisilta 100 euroa/henkilö. Alle 17-vuotiailta lapsilta lomaviikko on maksuton. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi.

Miten lomalle voi hakea?

Voit hakea tuetulle lomalle erillisellä lomakkeella, jonka voit tulostaa tai vaihtoehtoisesti toimittaa sähköisesti myös MTLH:n kotisivuilla osoitteessa lotu.lomajarjestot.fi/t/MTLH/calendar/list. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Huomioittehan, että tuetulle perhelomalle voi hakea myös synnynnäisesti sydänvikaiset aikuiset perheineen. Muistathan mainita hakemuksessa, että kyseessä on MTLH:n Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu perheloma. Hakemusten tulee olla MTLH:lla viimeistään 28.7.2017. Hyväksytyt perheet saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kuukautta ennen loma alkua.

Mikäli perheenne ei tule valituksi tai joudutte syystä taikka toisesta perumaan osallistumisenne, lomatukihakemus on voimassa koko vuoden 2017 ajan. Jos siis MTLH:n lomatarjonnassa on muita myöhemmin vuoden 2017 aikana toteuttavia lomia, jotka teidän perheellenne vaihtoehtoisesti sopisivat, voitte kirjata hakemukseen myös muita vaihtoehtoja. MTLH:n lomatarjonnassa on paljon erilaisia tuettuja perhelomia, joihin kannattaa hakea! Tutustu lomatarjontaan ja lue lisää osoitteessa www.mtlh.fi.