Sydänperheiden tuettu loma Ikaalisten Kylpylässä


15.10.2018 12:00 - 20.10.2018 12:00

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenille tarjoutuu jälleen mahdollisuus osallistua yhdistyksen yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa järjestämille ja STEAn tukemille sosiaalisille perhelomille. Tämän vuoden syksyn ”Voimaa vertaisista” tuettu perheloma tullaan järjestämään 15. – 20.10. Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylässä. Hakuaika lomalle päättyy 15.7.2018.
 
Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) on sosiaalisen lomatoiminnan järjestö, joka järjestää ja kehittää tuettuja lomia. Lomat on tarkoitettu niille henkilöille, joilla ei ole muuta mahdollisuutta lomailla. MTLH järjestää eri puolilla Suomea tuettuja lomia, joista noin puolet lomista järjestetään yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Yksi yhteistyötahoista on Sydänlapset ja -aikuiset ry. Tuettu perhelomatoiminta toteutetaan STEAn rahoittamana.
 
Monipuolinen loma Ikaalisten kylpylässä
Cumulus Resort Ikaalisten Kylpylä sijaitsee idyllisellä paikalla Kyrösjärven rannalla ja monipuolisten vapaa-ajan aktiviteettien keskellä, vain noin puolen tunnin matkan päästä Tampereesta. Ikaalisen monipuoliset liikuntatilat ja monet mahdollisuudet tarjoavat varmasti virikkeellisen ja puuhakkaan loman koko perheelle luonnonkauniissa ympäristössä. Kuin kirsikkana kakussa osallistujilla on mahdollisuus pulikoida yhdessä Suomen upeimmista kylpylöistä, sillä Cumulus Resort Ikaalisten kylpylä valittiin Suomen parhaaksi kylpyläkohteeksi vuonna 2016.

Tuetun perheloman aikana sydänperheillä on tarjolla monipuolista tekemistä yhdessä oman ja muiden tuetulle lomalle osallistuvien perheiden kanssa. Viikon aikana ei tarvitse kantaa huolta arjen askareista ruuanlaittoineen vaan voitte hyvällä omalla tunnolla heittäytyä ohjatun ohjelman vietäväksi koko perheen voimin! Voimaa vertaisuudesta -lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Tuetun perheloman ohjelmassa on luvassa muun muassa luentoja, ohjattuja ryhmäkeskusteluja sekä toimintatuokioita yhdessä koko perheen voimin. Ohjelmassa on myös eri-ikäisille lapsille suunnattua toimintaa.  Mukavaa puuhastelua löytyy varmasti moneen makuun!

Lisätietoja Ikaalisten Kylpylästä ja sen monipuolisesta tarjonnasta löydät osoitteesta https://www.cumulus.fi/hotellit/ikaalinen/cumulus-resort-ikaalisten-kylpyla. Tuettu perheloma tarjoaa siis monenlaisia elämyksiä, kokemuksia, aktiviteetteja ja tarinoita. Niistä on hyvä ammentaa voimaa arkeen. Tuettuun perhelomaan kuuluu vapaaehtoinen ohjelma, josta löytyy monenlaista ohjattua toimintaa koko perheelle. Lomaviikkoon (5 vrk) sisältyy ohjelman lisäksi tietysti myös majoitus- ja täysihoito. Lomaviikon omavastuuosuus on aikuisilta 100 euroa/henkilö. Alle 17-vuotiailta lapsilta lomaviikko on maksuton. Matkakustannukset jäävät osallistujien itsensä maksettavaksi.
 
Miten lomalle voi hakea?
Voit hakea tuetulle lomalle erillisellä lomakkeella, jonka voit tulostaa tai vaihtoehtoisesti toimittaa sähköisesti myös MTLH:n kotisivuilla osoitteessa lotu.lomajarjestot.fi/t/MTLH/calendar/list. Lomakkeeseen tulee kirjata niin taloudelliset, terveydelliset kuin sosiaaliset perusteet lomatuen tarpeelle. Tuen saamiseen vaikuttaa koko perheen elämäntilanne, jossa huomioidaan perheen tulotaso, aiemmat lomatuet sekä perustelusi lomalle. Lomatukea voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi. Huomioittehan, että tuetulle perhelomalle voi hakea myös synnynnäisesti sydänvikaiset aikuiset perheineen. Muistathan mainita hakemuksessa, että kyseessä on MTLH:n Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle suunnattu perheloma. Hakemusten tulee olla MTLH:lla viimeistään 15.7.2018. Hyväksytyt perheet saavat tiedon valinnasta viimeistään noin kuukautta ennen loma alkua.

Mikäli perheenne ei tule valituksi tai joudutte syystä taikka toisesta perumaan osallistumisenne, lomatukihakemus on voimassa koko vuoden 2018 ajan. Jos siis MTLH:n lomatarjonnassa on muita myöhemmin vuoden 2018 aikana toteuttavia lomia, jotka teidän perheellenne vaihtoehtoisesti sopisivat, voitte kirjata hakemukseen myös muita vaihtoehtoja. MTLH:n lomatarjonnassa on paljon erilaisia tuettuja perhelomia, joihin kannattaa hakea! Tutustu lomatarjontaan ja lue lisää osoitteessa www.mtlh.fi.