×

Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Sydänperheiden elämysleiri, Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä


23.7.2018 12:00 - 27.7.2018 12:00
Sydänperheiden elämysleiri tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisia ja hienoja kokemuksia yhdessä muiden sydänperheiden kanssa. Leiripaikkana on Hyvärilän nuorisokeskus, joka sijaitsee Pielisen rannalla Nurmeksessa luonnonkauniissa ympäristössä. Hyvärilässä on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja pihassa ja lähiympäristössä. Luvassa on vauhdikasta ohjelmaa koko perheelle! Elämysleirin tavoitteena on tarjota erityisesti sydänlapselle mahdollisuus löytää erilaisten elämysten kautta itsestään uusia puolia, vahvuuksiaan ja onnistumisen kokemuksia. Sydänlapsi tulee huomaamaan, että sydänviasta huolimatta hän voi ja pystyy tekemään monia hauskoja asioita.

Elämysleirin ohjelma on huomattavasti vapaamuotoisempaa kuin sopeutumisvalmennuskurssin ohjelma. Tällä leirillä ei ole luentoja, mutta muunlaista tekemistä on paljon! Leirillä ei ole lastenhoitoa, vaan koko leirin ajan perheenjäsenet ovat yhdessä ja pääsevät näin kannustamaan ja auttamaan toisiaan selviytymään haastavissa mutta hauskoissa tehtävissä. Leirin tavoitteena onkin tarjota mahdollisuus perheen yhdessäololle ja mielekkäälle yhdessä tekemiselle. Myös muiden sydänperheiden tapaaminen ja vertaistuki on isossa roolissa tällä leirillä. Illanvietot tarjoavatkin tilaisuuden kokemusten jakamiseen. Ohjelmassa on uusien asioiden kokeilemista ja leikkimielisiä kisailuja. Iloinen tunnelma saa varmasti kaikki viihtymään!

Elämysleiri on tarkoitettu lähinnä kouluikää lähestyvien (yli 5-v.) sydänlasten perheille sekä niille perheille, jotka ovat jo aiemmin osallistuneet yhdistyksen tai Kelan sopeutumisvalmennuskursseille. Tämä leiri ei siis ole tarkoitettu ihan pienimmille sydänlapsille, mutta pienemmät sisarukset ovat tervetulleita leirille. Leirin omavastuu osallistujilta on 100 euroa/aikuisilta ja 50 euroa lapsilta (0 - 15v.). Sydänlapsilta omavastuuta ei peritä. Omavastuu pitää sisällään leirin täysihoidon ja ohjelman.
 
Valintakriteerit
Elämysleirin osallistujavalinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavalle leirille sekä perheet, joissa sydänlapsi lähentelee kouluikää (yli 5 v.). Aikaisempi osallistuminen ei kuitenkaan ole este leirille hakeutumiselle. Kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole yksinomaan merkitseviä valinnoissa, koska elämysleirillä ei ole luentoja vaan painopiste on vertaistuessa. 

Hakuaika leirille päättyy 28.2.2018.