Sydänperheiden elämysleiri 26. - 30.7.2021

Sydänperheiden elämysleiri tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisia ja hienoja kokemuksia yhdessä muiden sydänperheiden kanssa. Leiripaikkana on tänä vuonna Metsäkartanon nuorisokeskus, joka sijaitsee Rautavaaralla keskellä kaunista ja puhdasta erämaaluontoa, Ylä-Keyritty-järven rannalla. Metsäkartanossa on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja pihassa ja lähiympäristössä. Luvassa on vauhdikasta ohjelmaa koko perheelle!

Kenelle?

Elämysleiri on tarkoitettu kouluikää lähestyvien (yli 5-v.) sydänlasten perheille sekä niille perheille, jotka ovat jo aiemmin osallistuneet yhdistyksen tai Kelan sopeutumisvalmennuskursseille. Tämä leiri ei siis ole tarkoitettu ihan pienimmille sydänlapsille, mutta pienemmät sisarukset ovat tervetulleita leirille. Leiri on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Kustannukset

Leirin omavastuu on 100 euroa/aikuinen ja 50 euroa/lapsi (0-15 vuotta), sydänlapsilta omavastuuta ei peritä. Omavastuu pitää sisällään leirin täysihoidon ja ohjelman. Matkoihin ei ole mahdollista hakea Kelan korvausta.

Ohjelma

Elämysleirin ohjelma on huomattavasti vapaamuotoisempaa kuin sydänlasten perhekurssin ohjelma. Tällä leirillä ei ole luentoja, mutta muunlaista tekemistä on paljon! Leirillä ei ole lastenhoitoa, vaan koko leirin ajan perheenjäsenet ovat yhdessä ja pääsevät näin kannustamaan ja auttamaan toisiaan selviytymään haastavissa, mutta hauskoissa tehtävissä. Leirin tavoitteena onkin tarjota mahdollisuus perheen yhdessäololle ja mielekkäälle yhdessä tekemiselle. Myös muiden sydänperheiden tapaaminen ja vertaistuki on isossa roolissa tällä leirillä. Illanvietot tarjoavatkin tilaisuuden kokemusten jakamiseen. Ohjelmassa on uusien asioiden kokeilemista ja leikkimielisiä kisailuja. Iloinen tunnelma saa varmasti kaikki viihtymään!

Leirin tavoite

Elämysleirin tavoitteena on tarjota erityisesti sydänlapselle mahdollisuus löytää erilaisten elämysten kautta itsestään uusia puolia, vahvuuksia ja onnistumisen kokemuksia. Sydänlapsi tulee huomaamaan, että sydänviasta huolimatta hän voi ja pystyy tekemään monia hauskoja asioita.  Leirin tavoitteena on tarjota mahdollisuus perheen yhdessäololle ja mielekkäälle yhdessä tekemiselle.

Hakeminen leirille

Leirille haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 28.2.2021. Kuntoutustyöryhmän tekemistä valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuussa.      

Valintakriteerit

Elämysleirin osallistujavalinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavalle leirille sekä perheet, joissa sydänlapsi lähentelee kouluikää (yli 5 v.). Aikaisempi osallistuminen ei kuitenkaan ole este leirille hakeutumiselle. Kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole merkitseviä valinnoissa, koska elämysleirillä ei ole luentoja vaan painopiste on vertaistuessa.