Olet täällä

×

Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Sydänperheiden elämysleiri 2017


17.7.2017 14:45 - 21.7.2017 14:45


Sydänperheiden elämysleiri  17. – 21.7.2017 (Huom! Painetussa lehdessä ajankohta virheellinen)
Nuoriso- ja matkailukeskus Hyvärilä, Nurmes

Sydänperheiden elämysleiri tarjoaa osallistujilleen ainutlaatuisia ja hienoja kokemuksia yhdessä muiden sydänperheiden kanssa. Leiripaikkana on Hyvärilän nuorisokeskus, joka sijaitsee Pielisen rannalla Nurmeksessa luonnonkauniissa ympäristössä. Hyvärilässä on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja pihassa ja lähiympäristössä. Luvassa on vauhdikasta ohjelmaa koko perheelle! Lisätietoa paikasta saat osoitteesta www.hyvarila.com.

Elämysleirin tavoitteena on tarjota erityisesti sydänlapselle mahdollisuus löytää erilaisten elämysten kautta itsestään uusia puolia, vahvuuksiaan ja onnistumisen kokemuksia. Sydänlapsi tulee huomaamaan, että sydänviasta huolimatta hän voi ja pystyy tekemään monia hauskoja asioita.

Elämysleirin ohjelma on huomattavasti vapaamuotoisempaa kuin sopeutumisvalmennuskurssin ohjelma. Tällä leirillä ei ole luentoja, mutta muunlaista tekemistä on paljon! Leirillä ei ole lastenhoitoa, vaan koko leirin ajan perheenjäsenet ovat yhdessä ja pääsevät näin kannustamaan ja auttamaan toisiaan selviytymään haastavissa mutta hauskoissa tehtävissä. Leirin tavoitteena onkin tarjota mahdollisuus perheen yhdessäololle ja mielekkäälle yhdessä tekemiselle. Myös muiden sydänperheiden tapaaminen ja vertaistuki on isossa roolissa tällä leirillä. Illanvietot tarjoavatkin tilaisuuden kokemusten jakamiseen. Ohjelmassa on uusien asioiden kokeilemista ja leikkimielisiä kisailuja. Iloinen tunnelma saa varmasti kaikki viihtymään!

Elämysleiri on tarkoitettu lähinnä kouluikää lähestyvien (yli 5-v.) sydänlasten perheille sekä niille perheille, jotka ovat jo aiemmin osallistuneet yhdistyksen tai Kelan sopeutumisvalmennuskursseille. Tämä leiri ei siis ole tarkoitettu ihan pienimmille sydänlapsille, mutta pienemmät sisarukset ovat tervetulleita leirille.

Elämysleiri on yhdistyksen omarahoitteinen leiri ja osallistujien tulee olla yhdistyksen jäseniä. Leirin omavastuuhinta on 100 euroa/aikuinen ja 50 euroa/lapsi (4 – 15v.). Alle 4-vuotiailta ja sydänlapsilta omavastuuta ei peritä. Omavastuu kattaa perheiden täysihoidon sekä koko vauhdikkaan leirin ohjelman. Matkakulut jokainen perhe hoitaa itse. Osallistuvilla perheillä ei ole oikeutta saada Kelan kuntoutusrahaa. Tilaa on noin 40 henkilölle eli noin 10 perheelle.
 
Hakumenettely
Elämysleirille haetaan alla olevalla sähköisellä lomakkeella. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan kopio sydänlapsen viimeisestä epikriisistä ja sen voi lähettää myös postitse. Perheiltä pyydetään hakemuksessa vapaamuotoista perustelua, miksi juuri heidät tulisi valita leirille. Hakuaika leirille alkaa 1.12.2016 ja päättyy 28.2.2017.

Valintakriteerit
Yhdistyksen kuntoutustyöryhmä valitsee leiriläiset toimitettujen epikriisien, lääkärin lausuntojen, selvitysten ja omien perustelujen pohjalta. Elämysleirin osalta etusijalla ovat ne perheet, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet leirille. Aikaisempi osallistuminen ei kuitenkaan ole este leirille hakeutumiselle. Kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole yksinomaan merkitseviä valinnoissa, koska elämysleirillä ei ole luentoja vaan painopiste on vertaistuessa. Mikäli leirihakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdoton tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti, leiripaikat tullaan arpomaan.