×

Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Sydännuorten leiri 2017


27.6.2017 15:00 - 1.7.2017 15:00

Sydännuorten leiri (12 – 16-vuotiaat) 27.6.–1.7.2017
Nuorisomatkailukeskus Piispala, Kannonkoski

Hakuaikaa jatkettu 15.3. asti!

Sydännuorten kurssi järjestetään jälleen loistavassa leiripaikassa Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella, jossa on tarjolla toiminnan täyteisiä päiviä sydännuorille. Leirillä hyödynnetään omien leiriohjaajiemme lisäksi Piispalan ammattitaitoisia ohjaajia ja mahdollisuuksia kokeilla erilaisia lajeja. Uimaranta tulee taatusti myös tutuksi nuorille.  Lisätietoja Piispalasta löydät täältä.


Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja sydänvikojen hoidosta, kuntoutuksesta, ammatinvalinnasta, liikunnasta, ravitsemuksesta ja voimavaroista.
Kurssilla pyritään parantamaan nuorten sosiaalista toimintakykyä ja tukemaan sydännuoren itsenäistymistä. Kurssilla annetaan realistista tietoa osallistujien sydänvioista ja niiden aiheuttamista rajoituksista. Keskeisenä tavoitteena onkin auttaa nuorta ottamaan vastuuta sairauden hoidosta ja omasta hyvinvoinnista. Lisäksi tavoitteena on lisätä nuorten selviytymistä koulussa, liikkumisessa ja arkipäivän jaksamisessa. Kurssilla nuoret saavat myös tietoa yhdistyksen nuortentoiminnasta.
Luentojen lisäksi pidetään hauskaa yhdessä erilaisten aktiviteettien parissa. Kurssin aikana nuoret pääsevät kokeilemaan ja oppimaan uusia taitoja vaikkapa seinäkiipeilyssä, jousiammunnassa ja muissa hauskoissa toiminnoissa. Vertaistuki on tärkeässä roolissa leirillä ja yhdessä tekemisen avulla nuoria kannustetaan luomaan vertaiskontakteja, jotka saattavat johtaa pidempäänkin ystävyyteen. Useat nuoret hakevat uudelleen nuorten kurssille seuraavinakin vuosina.
Kurssi on tarkoitettu 12–16-vuotiaille synnynnäisesti sydänvikaisille nuorille, jotka osallistuvat kurssille ilman vanhempiaan. Kurssilla on 16 paikkaa ja siellä on täysihoito. Kurssin omavastuuhinta on 50 euroa. Kurssilainen voi hakea Kelasta matkakorvauksia.
 
Hakumenettely
Kurssille haetaan alla olevalla kurssihakemuksella. Täytäthän sen huolellisesti. Hakijoilta pyydetään lisäksi vapaamuotoista perustelua, miksi juuri heidät tulisi valita kurssille. Liitteeksi tarvitaan lisäksi kopio viimeisestä epikriisistä, jonka voi liittää hakulomakkeeseen tai toimittaa postitse yhdistyksen toimistolle. Hakuaika alkaa 1.12.2016 ja päättyy 15.3.2017.

Valintakriteerit
Leirille valittavat nuoret valitaan yhdistyksen kuntoutustyöryhmän toimesta. Ensisijaisena valinnan kriteerinä on nuoren kuntoutumisen tarve, johon vaikuttavat nuoren diagnoosin ja sairauden tilan lisäksi esimerkiksi tulevat leikkaukset ja/tai toimenpiteet sekä tuen tarve. Etusijalla ovat ne nuoret, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavantyyppiselle leirille. Aiempi osallistuminen leirille ei ole este uudelle kurssihaulle ja valinnalle.