Sydänlasten viikolla pukeudutaan punaiseen!

Sydänlasten viikolla pukeudutaan punaiseen!

Sydänlasten viikolla pukeudutaan punaiseen
– Sydänlasten viikko 7. - 14.2.2019 

Sydänlapset ja -aikuiset ry viettää Sydänlasten viikkoa 7. – 14.2. yhdessä eurooppalaisten sisarjärjestöjen kanssa. Suomessa Sydänlasten viikkoa vietetään nyt jo kuudetta kertaa. Kampanjaviikon aikana tempaistaan erityisesti sosiaalisessa mediassa ja erilaisten tapahtumien muodossa tavoitteena lisätä tietoisuutta synnynnäisiin sydänvikoihin liittyen. Harva tietää, että yhdellä sadalla vastasyntyneistä on synnynnäinen sydänvika ja se voi vaikuttaa lasten ja heidän perheidensä elämään monin tavoin. Noin puolet sydänlapsista tarvitsee leikkaushoitoa selviytyäkseen elämälle. Sydänvika ei näy ulospäin ja siksi sen tuomia rajoitteita elämässä ei aina ymmärretä.

Tietoisuutta Sydänlasten viikon aikana haetaan myös pukeutumalla punaiseen niin pienten, ja miksei jo vähän isompienkin sydänsankareiden kunniaksi! Voit pukeutua punaiseen vaikka koko viikon ajan, mutta erityisesti punaiseen pukeudutaan kampanjaviikon huipennuksena Ystävänäpäivänä 14.2. 

Sydänlasten kampanjaviikon aikana myös merkittäviä rakennuksia ja maamerkkejä eri puolilla Suomea pukeutuu punaiseen verhoutumalla punaiseen valaistukseen. Kampanjaviikossa mukana ovat mm. Särkänniemen Näsinneula, Turun Kirjastosilta, Helsingin Kaupunginteatteri sekä Oulun Teatteri. Osa kohteista on valaistuna koko viikon, osa kampanjaviikon päätteeksi juhlistaen myös Ystävänpäivää. 

Suomessa kampanjassa mukana olevat rakennukset/maamerkit: 

  • Finlandia-talo, Helsinki
  • Helsingin Kaupunginteatteri
  • Iisalmen Kulttuurikeskus
  • Kirjastosilta, Turku
  • Lahden Radiomastot/Lahti Energia
  • Naistenlahden Voimalaitos, Tampere
  • Näsinneula, Tampere
  • Oulun Teatteri
  • Scandic Park, Helsinki

Tykkää ja jaa! 

Seuraa kampanjaviikon tiedotteita ja tempauksia yhdistyksen Facebookin tykkäys-sivulla osoitteessa www.facebook.com/sydanlapsetjaaikuiset sekä Instagramissa @sydanlapsetjaaikuiset. Käy nappaamassa kuva punaisesta rakennuksesta ja jaa kuva somessa! Teemaviikon julkaisuissa käytetään aihetunnisteita #sydänlastenviikko, #yksisadasta, #sydänsankari sekä #pukeudupunaiseen.


Haluaisitteko kertoa tai jakaa Sydänlasten viikolla esimerkiksi sydänlapsen perheen tai sydännuoren tarinan? Ota yhteyttä!
Etsimme teille mahdollisuuksien mukaan haastateltavan.

Lisätiedot ja tiedustelut:
toiminnanjohtaja Katja Laine
p. 044 2727 717, katja.laine(at) sydanlapsetjaaikuiset.fi