×

Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Sydänlasten ja sisarusten leiri, Nuorisokeskus Marttinen, Virrat


3.7.2018 12:00 - 6.7.2018 12:00
Leirillä lapset saavat turvallisesti seikkailla kohti itsenäisyyttä ammattitaitoisten leiriohjaajien kanssa. Leirin aikana sydänlapset ja heidän sisaruksensa saavat kokeilla uusia ja tuttuja asioita yhdessä. Leirin ohjelmassa on lapsille iloista toimintaa ulkoilun, leikin ja uusien ystävien parissa! Leiripaikka tarjoaa hyvät puitteet leirille erilaisine elämyksineen. Lisätietoa leiripaikasta saat heidän kotisivuiltaan.

Sydänlasten ja sisarusten leirille voivat osallistua 8-13-vuotiaat sydänlapset joko yksin tai sisarusten kanssa. Leirille osallistutaan ilman vanhempia turvallisesti leiriohjaajien kanssa. Leirillä on tavoitteena tarjota sydänlapsille ja heidän sisarilleen uusia, itsetuntoa vahvistavia kokemuksia. Leirin aikana lapset pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja hieman myös haastamaan itseään ja siten näkemään, että sydänviasta huolimatta voi tehdä paljon erilaisia jännittäviä asioita!

Myös sisarukset kaipaavat tietoa ja tukea sopeutuakseen sisarensa pitkäaikaissairauteen. Leirin aikana puhutaan sydänvioista ja niihin liittyvistä asioista lasten ehdoilla. Sydänasiat kulkevat toiminnan rinnalla koko leirin ajan, mutta yksityiskohtaisemmin niistä puhutaan vain, jos lapset itse osoittavat ohjaajille haluavansa keskustella aiheesta. Leiri ei sisällä luentoja vaan ohjelma on enemmän toiminnallinen ja sitä muokataan vielä leirin aikanakin lasten toiveiden mukaisesti.

Leirille valitaan noin 30 lasta. Leirin ikähaarukka on ohjeellinen ja tarvittaessa kuntoutustyöryhmä käyttää harkintaa leiriläisten valinnassa, jos se on perusteltua. Leirin omavastuu on 50 euroa/lapsi, joka pitää sisällään leirin ohjelman ja täysihoidon.
Leiri on taatusti hieno kokemus niin sydänlapselle itselleen kuin hänen sisaruksilleenkin! Lapsille on ollut tärkeää tutustua toisiin sydänvikaisiin ja heidän sisaruksiin saada vertaistukea sekä tehdä kivoja asioita yhdessä. Tällä leirillä saakin nauttia kesälomasta täysin rinnoin!
 
Valintakriteerit
Etusijalla ovat ne lapset, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavantyyppiselle leirille. Hakijoiden tulee toimittaa viimeisin epikriisi toimistolle alla olevan lomakkeen liitteenä tai sähköpostitse tai kirjeitse ennen hakuajan päättymistä. Hakuaika päättyy 28.2.2018.