Sydänlasten ja sisarusten leiri 13. - 16.7.2021

Virroilla, Nuorisokeskus Marttisessa, on pidetty aiemminkin sydänlasten leirejä ja paikka sopii hyvin tähän tarkoitukseen. Marttinen tarjoaa erilaisin elämyksin hyvät puitteet leirille. Leirillä lapset saavat turvallisesti seikkailla kohti itsenäisyyttä ammattitaitoisten leiriohjaajien kanssa. Leirin aikana sydänlapset ja heidän sisaruksensa saavat kokeilla uusia ja tuttuja asioita yhdessä. Leirin ohjelmassa on lapsille iloista toimintaa ulkoilun, leikin ja uusien ystävien parissa!

Kenelle?

Sydänlasten ja sisarusten leirille voivat osallistua 8-13-vuotiaat sydänlapset joko yksin tai sisarusten kanssa. Jos sydänlapsella ei ole sopivan ikäistä sisarusta, voi leirille lähteä vaikka serkun tai muun läheisen ystävän kanssa. Leirille osallistutaan ilman vanhempia turvallisesti leiriohjaajien kanssa. Leiri on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille. 

Kustannukset

Leirin omavastuu on 50 euroa/lapsi ja se pitää sisällään leirin ohjelman ja täysihoidon. Matkoihin ei ole mahdollista hakea korvausta Kelasta. 

Ohjelma

Leirillä osallistujat tutustuvat toisiin sydänlapsiin ja heidän sisaruksiin sekä yhdistyksen toimintaan. Leirin aikana lapset pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja hieman myös haastamaan itseään ja siten näkemään, että sydänviasta huolimatta voi tehdä paljon erilaisia jännittäviä asioita! Leirin aikana puhutaan sydänvioista ja niihin liittyvistä asioista lasten ehdoilla. Sydänasiat kulkevat toiminnan rinnalla koko leirin ajan, mutta yksityiskohtaisemmin niistä puhutaan vain, jos lapset itse osoittavat ohjaajille haluavansa keskustella aiheesta. Leiri ei sisällä luentoja vaan ohjelma on enemmän toiminnallinen ja sitä muokataan vielä leirin aikanakin lasten toiveiden mukaisesti.

Leirin tavoite

Leirillä on tavoitteena tarjota sydänlapsille ja heidän sisarilleen uusia, itsetuntoa vahvistavia kokemuksia. Lapset pääsevät helposti leikkien ja muun ohjelman parissa luomaan vertaiskontakteja, mikä on tärkeää sydänlasten lisäksi heidän sisarilleen. Myös he kaipaavat tietoa ja tukea sopeutuakseen sisarensa pitkäaikaissairauteen. Lapsille on tärkeää tutustua toisiin sydänvikaisiin ja heidän sisaruksiin sekä tehdä kivoja asioita yhdessä. Tällä leirillä saakin nauttia kesälomasta täysin rinnoin!

Hakeminen leirille

Leirille haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 28.2.2021. Liitteeksi tarvitaan viimeisin hoitokertomus, jonka voi liittää sähköiseen hakemukseen tai sen voi toimittaa yhdistyksen toimistolle sähköpostitse tai postitse ennen hakuajan päättymistä. Kuntoutustyöryhmän tekemistä valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuussa.

Valintakriteerit

Etusijalla ovat ne lapset, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaavantyyppiselle leirille. Leirille valitaan noin 30 lasta. Leirin ikähaarukka on ohjeellinen ja tarvittaessa kuntoutustyöryhmä käyttää harkintaa leiriläisten valinnassa, jos se on perusteltua.