Sova-viikonloppu Hämeenlinnassa


28.6.2019 14:30 - 30.6.2019 12:00

Sova-viikonloppu järjestetään Hämeenlinnassa, jonne on hyvät kulkuyhteydet eri puolilta Suomea. Kylpylähotelli Scandic Aulanko sijaitsee muutaman kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta.

Sova-viikonloppu on tarkoitettu kaikille synnynnäisesti sydänvikaisille ja heidän läheisilleen. Sovaan ovat tervetulleita sydänvikaiset aikuiset perheineen, sydänvikaisten lasten isovanhemmat, sisaret ja tietenkin myös muut aiheesta kiinnostuneet. Viikonloppuun pääsevät mukaan kaikki halukkaat niin kauan kuin paikkoja riittää. Kaiken kaikkiaan paikkoja on noin 150 hengelle. Yhdistyksen jäsenistön ulkopuolisilta osallistujilta veloitetaan lisäksi ohjelmamaksu 50 euroa/perhe.

Sopeutumisvalmennusviikonlopun keskeisenä antina on vertaisten tapaamisen ohella saada tietoa synnynnäisiin sydänvikoihin liittyvistä asioista. Useat asiantuntijat saapuvat luennoimaan sydänlasten vanhemmille, sydännuorille ja -aikuisille erilaisista mielenkiintoisista ja tärkeistä aiheista. Ohjelmaan pyritään saamaan niin sydänlasten vanhempia kuin sydännuoria ja -aikuisiakin kiinnostavia aiheita. Viikonlopun vahvistunut ohjelma aikatauluineen julkaistaan myöhemmin. Lapset pääsevät viettämään aikaa turvallisten hoitajien ja muiden lasten kanssa aikuisten luentojen aikana. Lapset jaetaan ikä- ja kehitystasoisiin ryhmiin ja perheiden toiveet ryhmäjaosta otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Viikonlopun aikana järjestetään myös viihdyttävää ja kaikenikäisille sopivaa vapaa-ajan ohjelmaa, joka antaa tilaisuuden tutustua muihin osallistujiin ja viihtyä yhdessä koko perheen voimin

Ne jotka eivät halua majoittua ja osallistua koko viikonlopun ohjelmaan, mutta ovat kiinnostuneita kuulemaan luentoja, voivat ilmoittautua myös mukaan. Luennoistakin voi valita vain osan, kaikkiin ei ole pakko osallistua. Luentoja kuuntelemaan tulevien tulee kuitenkin ilmoittautua sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Luennoille osallistuminen on ilmaista ja mahdolliset ruokailut he maksavat itse suoraan hotellille. 

Osallistujat maksavat itse sopeutumisvalmennusviikonlopun kustannukset ja laskutus tapahtuu yhdistyksen kautta.

Osallistujilla on mahdollisuus hakea taloudellista tukea kustannuksiin anomalla maksusitoumusta hoitavasta sairaalasta. Lisätietoja maksusitoumuksista saa hoitavalta lääkäriltä. Joissakin tapauksissa maksusitoumusta voi tiedustella esimerkiksi kunnan vammaispalvelusta tai omasta terveyskeskuksesta.  Osallistujat anovat maksusitoumusta itse ja siitä on mainittava ilmoittautumislomakkeessa. Ilmoittautuminen päättyy 15.4.2019. 

Lisätietoa ja hakuohjeet löytyvät täältä.