Sova-viikonloppu 28.-30.6.2019

Sova viikonloppu järjestetään ensi kertaa Hämeenlinnassa, jonne on hyvät kulkuyhteydet eri puolilta Suomea. Kylpylähotelli Scandic Aulanko sijaitsee muutaman kilometrin päässä Hämeenlinnan keskustasta. Toisella puolen hotellia löytyy vehreä puistomaisema metsineen ja toisella puolen on kaunis Hattulanselän järvimaisema. Hotellin läheisyydessä sijaitsee seikkailupuisto HugoPark Aulanko, Aulangon kansallispuisto ja historiallinen keskiaikainen Hämeen linna museoineen eikä Tervakosken Puuhamaahankaan aja kuin vajaan puoli tuntia.

Kenelle

Sova-viikonloppu on tarkoitettu kaikille synnynnäisesti sydänvikaisille ja heidän läheisilleen. Sovaan ovat tervetulleita sydänvikaiset aikuiset perheineen, sydänvikaisten lasten isovanhemmat, sisaret ja tietenkin myös muut aiheesta kiinnostuneet. Viikonloppuun pääsevät mukaan kaikki halukkaat niin kauan kuin paikkoja riittää. Kaiken kaikkiaan paikkoja on noin 150 hengelle. Yhdistyksen jäsenistön ulkopuolisilta osallistujilta veloitetaan lisäksi ohjelmamaksu 50 euroa/perhe

Ohjelma

Sopeutumisvalmennusviikonlopun keskeisenä antina on vertaisten tapaamisen ohella saada tietoa synnynnäisiin sydänvikoihin liittyvistä asioista. Useat asiantuntijat saapuvat luennoimaan sydänlasten vanhemmille, sydännuorille ja -aikuisille erilaisista mielenkiintoisista ja tärkeistä aiheista. Ohjelmaan pyritään saamaan niin sydänlasten vanhempia kuin sydännuoria ja -aikuisiakin kiinnostavia aiheita. Myös ensi vuoden Sova-viikonlopun ohjelmassa on paneelikeskustelu, jossa kokemusasiantuntijoiden johdolla keskustellaan kaikkia koskettavasta aiheesta. Viikonlopun vahvistunut ohjelma aikatauluineen julkaistaan myöhemmin. Lapset pääsevät viettämään aikaa turvallisten hoitajien ja muiden lasten kanssa aikuisten luentojen aikana. Lapset jaetaan ikä- ja kehitystasoisiin ryhmiin ja perheiden toiveet ryhmäjaosta otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Aivan pienimmille ja tarvittaessa muillekin pyritään saamaan oma hoitaja. Kerrothan siis jo ilmoittautumisen yhteydessä, jos lapsenne tarvitsee oman hoitajan esimerkiksi iän, sairauden tai muun syyn takia. Henkilökohtaiset hoitajat ovat ensisijaisesti tarkoitettu vain niille lapsille, jotka sitä erityisesti tarvitsevat. Pyrimme siihen, että samat hoitajat ovat lasten kanssa koko viikonlopun ajan. Lasten ohjelma on pääosin Aulangon tiloissa, mutta lapsille järjestetään mahdollisesti lastenohjelman yhteydessä pieniä retkiä lähiympäristöön. Viikonlopun aikana järjestetään myös viihdyttävää ja kaikenikäisille sopivaa vapaa-ajan ohjelmaa, joka antaa tilaisuuden tutustua muihin osallistujiin ja viihtyä yhdessä koko perheen voimin

Alustava ohjelma

Osallistuminen vain luennoille

Ne jotka eivät halua majoittua ja osallistua koko viikonlopun ohjelmaan, mutta ovat kiinnostuneita kuulemaan luentoja, voivat ilmoittautua myös mukaan. Luennoistakin voi valita vain osan, kaikkiin ei ole pakko osallistua. Luentoja kuuntelemaan tulevien tulee kuitenkin ilmoittautua sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Luennoille osallistuminen on ilmaista ja mahdolliset ruokailut he maksavat itse suoraan hotellille. 

Kustannukset

Osallistujat maksavat itse sopeutumisvalmennusviikonlopun kustannukset ja laskutus tapahtuu yhdistyksen kautta. Matkakulujen kattamiseksi osallistujat voivat hakea Kelalta matkakorvausta. Matkakorvauksen saaminen edellyttää lääkärin vapaamuotoista lähetettä, josta ilmenee sopeutumisvalmennuskurssin tarpeellisuus perheelle. Lausunnot tulee toimittaa yhdistyksen toimistolle 15.6. mennessä. Osallistujat saavat sova-viikonloppuna osallistumistodistuksen, joka liitetään Kelaan toimitettavaan matkakorvaushakemukseen.

Majoitushinnat:

  • 85 €/vrk / standard huone yhdelle
  • 95 €/vrk / standard huone kahdelle
  • 115 €/vrk / standard huone kolmelle
  • 135 €/vrk / standard huone neljälle tai viidelle hengelle (huoneisiin saatavissa 2xlisävuode+sohvavuode, lisävuodehinta 20 €/vrk viidennelle majoittujalle)
  • 75 €/vrk junnuhuone (lisähuone lasten majoitukseen toisen huoneen yhteydessä)

Ruokailupaketit:
Koko viikonlopun ruokailupaketti sisältää kevyen iltapalan  perjantaina, lauantain lounaan, päivällisen ja kevyen iltapalan  sekä sunnuntain lounaan. Kaikki ruokailut ovat noutopöydästä ja ruuat ovat kotiruokaa. Lastenohjelmaan kuuluu lisäksi välipala. 

  • 65 euroa / yli 15-vuotiaat ja aikuiset
  • 40 euroa / 4–14-vuotiaat
  • Alle 4-vuotiaat veloituksetta

Tukea kustannuksiin

Osallistujilla on mahdollisuus hakea taloudellista tukea kustannuksiin anomalla maksusitoumusta hoitavasta sairaalasta. Lisätietoja maksusitoumuksista saa hoitavalta lääkäriltä. Joissakin tapauksissa maksusitoumusta voi tiedustella esimerkiksi kunnan vammaispalvelusta tai omasta terveyskeskuksesta.  Osallistujat anovat maksusitoumusta itse ja siitä on mainittava ilmoittautumislomakkeessa. Ne Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Pohjois-Karjalan alueosaston jäsenet, jotka eivät saa viikonlopun kustannuksiin tukea esimerkiksi sairaaloiden maksusitoumusten muodossa, voivat saada tukea heille kohdistetusta testamenttilahjoituksesta. Tällöin puolet viikonlopun majoitus- ja ruokailukustannuksista voidaan kattaa testamenttivaroin ja puolet jää osallistujan itsensä maksettavaksi. Lisätietoja tästä saatte tarvittaessa yhdistyksen toimistolta. Myös yhdistyksen alueosastot voivat tukea alueen jäsenistöä Sova-viikonlopun kustannuksissa. Kysy mahdollisuutta oman  alueosastoltasi yhteyshenkilöltä.

Miten ilmoittaudun Sovaan?

SOVA-viikonloppuun ilmoittaudutaan sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy 15.4.2019. Muistathan täyttää ilmoittautumislomakkeen huolellisesti!  Erityisesti allergiat ja muut erityistarpeet tulee ilmoittaa selvästi kaikilta perheenjäseniltä. Kaikille mukaan ilmoittautuneille lähetetään toukokuun aikana varausvahvistus.

Tavataan siis Hämeenlinnassa – tervetuloa SOVAan!