×

Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Sova 2018


15.6.2018 15:00 - 17.6.2018 13:00

Alakko nää mua?
- tervetuloa Ouluun sydänperheiden sova-viikonloppuun 15. – 17.6.2018

Synnynnäisesti sydänvikaisille lapsille, nuorille ja aikuisille sekä heidän läheisilleen suunnattu sopeutumisvalmennusviikonloppu (SOVA) järjestetään ensi vuonna Oulun merellisissä rantatunnelmissa Break Sokos Hotel Edenissä. Onkin mukavaa tuoda tapahtuma taas Ouluun, sillä edellisestä kerrasta on ehtinyt vierähtää jo melkoinen tovi. Viimeksi Oulussa on SOVAiltu yli 15 vuotta sitten. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki sydänvikaiset ja heidän läheisensä ikään ja sukupuoleen katsomatta! Viikonlopun ohjelmaan voi osallistua ilmoittautumalla joko pelkästään luennoille tai ottamalla täysihoidon. Vaihtoehtona hotellimajoitukselle on läheisen Nallikari Campingin lomamökit tai leirintäalue. 
 
Sova-viikonloppu on mukava tiedon ja vertaistuen täyteinen viikonloppu. Siellä tutustutaan toisiin synnynnäisesti sydänvikaisiin, tavataan vanhoja sydänystäviä, jaetaan kokemuksia puolin ja toisin, saadaan tietoa ammattilaisten luennoilta, mutta myös toisiltamme. Lapsille on järjestetty omaa ohjelmaa aikuisten keskittyessä asiantuntijaluentoihin, joiden aiheet puhuttelevat niin sydänlasten vanhempia kuin itse sydänvikaisiakin.

HUOM! Virallinen ilmoittautumisaika on ohi ja ilmoittautumislomake suljettu, mutta mikäli vielä mielit mukaan, niin vapaita paikkoja voi kysyä toimistolta (toimisto(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi tai p. 050 4655 550).

Ohjelma
Sopeutumisvalmennusviikonlopun keskeisenä antina on vertaisten tapaamisen ohella saada tietoa synnynnäisiin sydänvikoihin liittyvistä asioista. Useat asiantuntijat saapuvat luennoimaan sydänlasten vanhemmille, sydännuorille ja -aikuisille erilaisista mielenkiintoisista ja tärkeistä aiheista. Ohjelmaan pyritään saamaan niin sydänlasten vanhempia kuin sydännuoria ja -aikuisiakin kiinnostavia aiheita, sillä tämän vuoden teemaksi on valittu ”elämänkaari” eli aiheet sopivat ”vauvasta vaariin”.  Aiemmilta vuosilta tutussa paneelikeskustelussa asiantuntijoiden kanssa on keskustelemassa kokemusasiantuntijoina synnynnäisesti sydänvikaisia ja sydänlasten vanhempia. Myös yleisö voi osallistua aktiivisesti keskusteluun.
Aikuisten luentojen ajaksi lapset on turvallista jättää hoitoon. Lapset jaetaan ikä- ja kehitystasoisiin ryhmiin. Perheiden toiveet ryhmäjaosta otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Aivan pienimmille ja tarvittaessa muillekin pyritään saamaan oma hoitaja. Kerrothan siis jo ilmoittautumisen yhteydessä, jos lapsenne tarvitsee oman hoitajan esimerkiksi iän, sairauden tai muun syyn takia. Pyrimme siihen, että samat hoitajat ovat lasten kanssa koko viikonlopun ajan. Viikonlopun aikana järjestetään myös viihdyttävää ja kaikenikäisille sopivaa vapaa-ajan ohjelmaa, joka antaa tilaisuuden tutustua muihin osallistujiin ja viihtyä yhdessä koko perheen voimin.

Viikonlopun ohjelma

Majoitus ja ruokailut
Kylpylähotelli Sokos Hotel Eden sijaitsee vain kivenheiton päässä Oulun keskustasta, Nallikarin upean hiekkarannan välittömässä läheisyydessä. Kylpylähotellin luonnonkaunis sijainti ja sen ympäristön monet mahdollisuudet luovatkin mitä erinomaisimmat puitteet viikonlopulle. Lisäksi kylpylän trooppisessa lämmössä aika rientää huomaamatta suuren altaan villeissä aalloissa, lämpimissä porealtaissa sekä perheen pienempien puuhastellessa vesileikeissä.
Edenin ympäristössä riittää myös muuta tekemistä ja vaikka pitemmäksikin aikaa kuin vain viikonlopuksi. Hotellin läheisyydestä löytyy minigolfrataa, ponipihaa, vauhtipuistoa ja tietenkin Tiedekeskus Tietomaa, jota ei kannata jättää huomiotta.  

Majoitus on pääasiassa hotellin kahden hengen huoneissa, mutta olemme alustavasti varanneet myös isoja perheitä silmällä pitäen huoneita, joissa voi majoittua viisikin henkilöä. Hotellissa majoittuville hintaan sisältyy runsas buffetaamiainen, kuntosalin ja kylpylän käyttö ja internetyhteys. Synjalaisille on varattu mahdollisuus hivenen edullisempaan yhteismajoitukseen Nallikarin Campingin Villa-huviloista. Olemme neuvotelleet myös Nallikari Lomakylän kanssa hieman edullisemmet hinnat, mikäli haluatte tulla Ouluun vaikka matkailuautolla tai mikäli telttailu kiinnostaa.
Koko SOVA-viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus ostaa ennakkoon ruokailupaketti, joka sisältää perjantain iltapalan, lauantain lounaan, päivällisen ja iltapalan sekä sunnuntain lounaan. Ruokailupaketit tulee varata jo ilmoittautumisen yhteydessä ja niitä ei ole mahdollisuus ostaa erikseen tai paikan päältä.

Hintatiedot

Tukea kustannuksiin
Lähtökohtaisesti osallistujat maksavat itse sopeutumisvalmennusviikonlopun kustannukset. Tällä kertaa osallistujilla on mahdollisuus kerätä halutessaan majoituksesta S-bonusta maksamalla majoitusosuus paikan päällä. Mikäli majoitus maksetaan paikan päällä, tulee tästä olla tietoa ilmoittautumislomakkeessa. Muulta osin yhdistys hoitaa laskutuksen. Osallistujilla on mahdollisuus myös hakea taloudellista tukea kustannuksiin anomalla maksusitoumusta hoitavasta sairaalasta. Lisätietoja maksusitoumuksista saa hoitavalta lääkäriltä. Osallistujat anovat maksusitoumusta itse ja siitä on mainittava ilmoittautumislomakkeessa.

Ne Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Pohjois-Karjalan alueosaston jäsenet, jotka eivät saa viikonlopun kustannuksiin tukea esim. sairaaloiden maksusitoumusten muodossa, voivat saada tukea heille kohdistetusta testamenttilahjoituksesta. Tällöin puolet viikonlopun majoitus- ja ruokailukustannuksista voidaan kattaa testamenttivaroin ja puolet jää osallistujan itsensä maksettavaksi. Lisätietoja tästä saatte tarvittaessa yhdistyksen toimistolta.  Myös yhdistyksen alueosastot voivat tukea alueen jäsenistöä Sova-viikonlopun kustannuksissa. Lisätietoa saat omalta alueosastoltasi.
Matkakulujen kattamiseksi osallistujat voivat hakea Kelalta matkakorvausta. Sen saaminen edellyttää lääkärin A-, B-, C- tai D-lausuntoa tai lääkärin vapaamuotoista lähetettä, josta ilmenee sopeutumisvalmennuskurssin tarpeellisuus perheelle. Lausunnot tulee toimittaa yhdistyksen toimistolle jo ennen tapahtumaa. Matkakorvaushakemukseen tulee liittää viikonlopun ohjelma osallistumistodistuksineen, jonka saa tapahtuman päätteeksi.
 
Ilmoittaudu ja tule mukaan!
Sovaan pääsevät mukaan kaikki halukkaat niin kauan kuin paikkoja riittää. Paikkoja on noin 150 hengelle. Varsinainen ilmoittautumisaika päättyi 15.4. Sovaan voi osallistua, vaikka ei olisikaan yhdistyksen jäsen, mutta  tällöin peritään 50 euron osallistumismaksu. 

 

Tavataan SOVAssa – tervetuloa Ouluun!