Olet täällä

SOVA 2017


16.6.2017 14:45 - 18.6.2017 14:45

Sova-viikonloppu kokoaa sydänihmiset Nokialle 16.-18.6.2017

Sopeutumisvalmennusviikonloppu, josta käytetään nimitystä SOVA, järjestetään ensi vuonna kylpylähotelli Cumulus Resort Edenissä 16. – 18.6. Sydänvikaisten vuositapaaminen on tarkoitettu kaikille sydänvikaisille ja heidän läheisilleen ikään ja sukupuoleen katsomatta! Tervetulleita on niin sydänlasten perheet kuin sydänvikaiset aikuiset perheineen! Viikonlopun ohjelmaan voi osallistua ilmoittautumalla joko pelkästään luennoille tai ottamalla täysihoidon majoituksella ja ruokailuilla. Tarjolla on koko perheelle tärkeää tietoa sydänvikoihin liittyen ja vertaistukea!

Sova-viikonloppu on mukava tiedon ja vertaistuen täyteinen viikonloppu. Siellä tutustutaan toisiin synnynnäisesti sydänvikaisiin ja heidän läheisiinsä, tavataan vanhoja sydänystäviä, jaetaan kokemuksia puolin ja toisin, opitaan toisiltamme mutta myös ammattilaisten luennoilta. Lapsille on omaa ohjelmaan aikuisten keskittyessä asiantuntijaluentoihin, joiden aiheet puhuttelevat niin sydänlasten vanhempia kuin itse sydänvikaisiakin.

Cumulus Resort Eden

Cumulus Resort Eden on lyhyen ajomatkan päässä Tampereelta monen valtatien solmukohdassa. Sinne on helppo saapua kaikkialta Suomesta. Kylpylähotelli sijaitsee luonnonkauniilla paikalla järven rannalla Cumulus Resort Edenin monipuolisuus luokin mitä erinomaisimmat mahdollisuudet viikonlopulle. Lisäksi kylpylähotellin houkutteleva 1500 m2 allasosasto liukumäkineen ja aaltoaltaineen tarjoaa perheille mukavan vastapainon luennoille ja mahdollisuuden virkistäytymiseen niin pienille kuin varttuneemmillekin vesipedoille. Kylpylän allasosastolla onkin varauduttu lapsivieraisiin vesitemmellysalueella ja vesileluilla. Kylpylästä löytyy myös kuuma-alla, jonka vesi on peräti 37 asteista.

Edenin ympäristössä riittää myös muuta tekemistä. Aivan kylpylähotellin lähiympäristöön on piilotettu useita geokätköjä, alueella on harrastelijoille ja aloittelijoille sopiva 6-väyläinen frisbeegolfrata ja kaikenikäisille sopiva 9-ratainen minigolfrata. Kaikki ohjelmat järjestetään Edenin tiloissa tai lähiympäristössä. Majoitus on pääasiassa hotellin kahden hengen huoneissa, mutta olemme alustavasti varanneet myös isoja perheitä silmällä pitäen huoneita, joissa voi majoittua viisikin henkilöä. 

Koko Sova-viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus ostaa ennakkoon viikonlopun ruokailupaketti, joka sisältää perjantain iltapalan, lauantain lounaan, päivällisen ja iltapalan sekä sunnuntain lounaan. Ruokailupaketit tulee varata jo ilmoittautumisen yhteydessä ja niitä ei ole mahdollisuus ostaa erikseen tai paikan päältä. Lisätietoa Cumulus Resort Edenistä löytyy osoitteesta resort.cumulus.fi/hotellit-ja-kylpylat/eden-nokia.

Mielenkiintoista ohjelmaa

Sopeutumisvalmennusviikonlopun keskeisenä antina on vertaisten tapaaminen. Yhtä tärkeää on myös saada tietoa synnynnäisiin sydänvikoihin liittyvistä asioista. Useat asiantuntijat saapuvat luennoimaan sydänlasten vanhemmille, sydännuorille ja -aikuisille erilaisista mielenkiintoisista ja tärkeistä aiheista. Vahvistettu ohjelma aikatauluineen ja luennoitsijatietoineen julkaistaan kotisivuillamme.

Aikuisten luentojen aikana lapsille on omaa ohjelmaa turvallisten hoitajien ja muiden lasten kanssa. Lapset jaetaan ikä- ja kehitystasoisiin ryhmiin. Perheiden toiveet ryhmäjaosta otetaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Aivan pienimmille ja tarvittaessa muillekin pyritään saamaan oma hoitaja. Kerrothan siis jo ilmoittautumisen yhteydessä, jos lapsenne tarvitsee oman hoitajan esimerkiksi iän, sairauden tai muun syyn takia. Henkilökohtaiset hoitajat ovat ensisijaisesti tarkoitettu vain niille lapsille, jotka sitä erityisesti tarvitsevat. Pyrimme siihen, että samat hoitajat ovat lasten kanssa koko viikonlopun ajan.

Viikonlopun aikana järjestetään myös viihdyttävää ja kaikenikäisille sopivaa vapaa-ajan ohjelmaa, joka antaa tilaisuuden tutustua muihin osallistujiin ja viihtyä yhdessä koko perheen voimin.

Kustannukset

Sovaan ovat tervetulleita kaikki sydänvikaiset perheineen, sydänvikaisten lasten isovanhemmat, sisaret ja tietenkin myös muut aiheesta kiinnostuneet. Viikonloppuun pääsevät mukaan kaikki halukkaat niin kauan kuin paikkoja riittää. Kaiken kaikkiaan paikkoja on noin 200 hengelle.

Lähtökohtaisesti osallistujat maksavat itse sopeutumisvalmennusviikonlopun kustannukset. Yhdistys hoitaa tarvittavat majoitus- ja ruokailuvaraukset sekä laskuttaa kustannukset osallistujilta. Osallistujilla on kuitenkin mahdollisuus hakea taloudellista tukea kustannuksiin anomalla maksusitoumusta hoitavasta sairaalasta. Lisätietoja maksusitoumuksista saa hoitavalta lääkäriltä. Osallistujat anovat maksusitoumusta itse ja siitä on mainittava ilmoittautumislomakkeessa.

Ne Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Pohjois-Karjalan alueosaston jäsenet, jotka eivät saa viikonlopun kustannuksiin tukea esim. sairaaloiden maksusitoumusten muodossa, voivat saada tukea heille kohdistetusta testamenttilahjoituksesta. Tällöin puolet viikonlopun majoitus- ja ruokailukustannuksista voidaan kattaa testamenttivaroin ja puolet jää osallistujan itsensä maksettavaksi. Lisätietoja tästä saatte tarvittaessa yhdistyksen toimistolta.  Myös yhdistyksen alueosastot voivat tukea alueen jäsenistöä Sova-viikonlopun kustannuksissa. Lisätietoa saat omalta alueosastoltasi.

Matkakulujen kattamiseksi osallistujat voivat hakea Kelalta matkakorvausta. Sen saaminen edellyttää lääkärin A-, B-, C- tai D-lausuntoa tai lääkärin vapaamuotoista lähetettä, josta ilmenee sopeutumisvalmennuskurssin tarpeellisuus perheelle. Lausunnot tulee toimittaa yhdistyksen toimistolle jo ennen tapahtumaa. Matkakorvaushakemukseen tulee liittää viikonlopun ohjelma osallistumistodistuksineen, jonka saa tapahtuman yhteydessä.

Tavataan Sovassa!

Lisätietoa Sova-viikonlopusta:
Ohjelmatiedot
Hintatiedot

Tietoja hoitolapsesta-lomake täytettävä 31.5. mennessä kaikista osallistuvista lapsista. Lomake julkaistaan huhtikuussa ja siitä ilmoitetaan ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu ja tule mukaan!

Sovaan ilmoittaudutaan alla olevasta linkistä avautuvalla ilmoittautumislomakkeella 1.12.2016-15.4.2017 tai niin kauan kuin tilaa on. Ilmoittautumislomake tulee täyttää huolellisesti. Erityisesti allergiat ja muut erityistarpeet tulee ilmoittaa selvästi kaikilta perheenjäseniltä. Myös pelkästään luennoille saapuvilta toivotaan ennakkoilmoittautumista ja erityisesti silloin, jos lapset osallistuvat luentojen aikaiseen lastenhoitoon.