Olet täällä

SOVA 2016


17.6.2016 14:45 - 19.6.2016 14:45

Sopeutumisvalmennusviikonloppu Espoossa

Sydänlapset ja -aikuiset ry:n suurin vuosittainen tapahtuma, SOVA-viikonloppu, järjestetään kesällä Espoossa Hotelli Korpilammella. Korpilammen ainutlaatuiset maisemat ja luonto, joka on ehtymätön energian ja ideoiden lähde, tarjoaa hyvät puitteet sydänlasten, heidän perheiden sekä sydännuorten ja -aikuisten kohtaamiselle. Viikonlopun tarjonnassa on monipuolista ohjelmaa kaikille osallistujille. SOVA-viikonlopussa yhdistyy tärkeän sydäntiedon saaminen mukavaan yhdessäoloon muiden vastaavassa tilanteessa elävien kanssa. Tervetuloa mukaan!  
 
Sopeutumisvalmennusviikonlopusta on muodostunut yhdistyksen isoin ja merkittävin yksittäinen tapahtuma. Espoon Korpilammelle odotetaan tänäkin vuonna saapuvan lähemmäs 200 osallistujaa. Sopeutumisvalmennusviikonloppu sopii usein niillekin, joille perinteiset sopeutumisvalmennuskurssit eivät sovi. SOVA-viikonloppu tarjoaa sydänlasten vanhemmille, sydännuorille ja -aikuisille ajankohtaista synnynnäisiin sydänvikoihin liittyvää tietoa. Viikonloppu antaa myös mahdollisuuden jakaa ja kuulla muiden vastaavassa tilanteessa olevien kokemuksia. Vertaistuen lisäksi on mahdollista saada uusia sydänystäviä koko perheelle.

Hotelli Korpilampi  

Hotelli Korpilampi sijaitsee Espoossa, vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta ja Helsinki-Vantaan lentokentältä. Korpilammelle on helppo saapua myös bussilla Helsingin keskustasta, mutta omalle autollekin on runsaasti ilmaista paikoitustilaa. Vaikka Hotelli Korpilampi on lähellä kaupungin palveluja, Korpilammen rannalla sijaitsevaa hotellia ympäröi uskomattoman kaunis luonto. Viikonlopun aikana voi käydä rentoutumassa lähimaaston ulkoilureiteillä tai voi hyödyntää hotellin kuntosalia tai squashallia.

Majoitus, ruokailut ja luennot ovat kaikki Hotelli Korpilammessa. Pääasiassa myös lasten ohjelma toteutetaan hotellin tiloissa ja lähiympäristössä. Isommille lapsille (kouluikäiset) on suunnitteilla retki johonkin lähialueen retkikohteeseen.

Majoitus on pääasiassa hotellin kahden hengen huoneissa. Perheiden majoitukseen on varattu kahden hengen superior-huoneita, joissa on lisävuode 1-2 lapselle. Majoitushintaan sisältyy runsas buffetaamiainen, hotellin sauna- ja allasosaston käyttö ja langaton internetyhteys. Suuremmille perheille on mahdollisuus varata esimerkiksi kaksi vierekkäistä huonetta. Kaikki varatut huoneet ovat hotellin samassa siivessä. Tarjolla on myös 1-2 hengen huoneita.

Isommilla perheillä on myös mahdollisuus majoittua läheisillä Aurinkohuviloilla 6 tai 8 hengen mökissä (sis. liinavaatteet ja loppusiivous). Sydänaikuisilla on hotellimajoituksen lisäksi mahdollisuus majoittua yhteismajoituksella yhdessä 8 hengen mökissä.

Sova-viikonloppuun osallistuvilla on mahdollisuus ostaa viikonlopun ruokailupaketti, joka sisältää perjantain iltapalan, lauantain lounaan, päivällisen ja iltapalan sekä sunnuntain lounaan. Ruokailupaketit tulee varata jo ilmoittautumisen yhteydessä ja niitä ei ole mahdollisuus ostaa erikseen tai paikan päältä. 

Lisätietoja Hotelli Korpilammesta ja sen tarjonnasta löytyy osoitteesta www.korpilampi.fi ja Aurinkohuvilan mökeistä lisätietoa www.aurinkohuvilat.fi.

Luvassa monipuolinen ohjelma

Korpilammelle saapuu useita asiantuntijoita luennoimaan sydänlasten vanhemmille ja sydännuorille ja -aikuisille. Valikoimaan pyritään saamaan niin sydänlasten vanhempia kuin sydännuoria ja -aikuisiakin kiinnostavia teemoja. Mielenkiintoisten ja laadukkaiden asiantuntijaluentojen lisäksi ohjelmassa on paneelikeskustelu, jossa asiantuntijoiden lisäksi on keskustelemassa synnynnäisesti sydänvikainen aikuinen ja sydänlasten vanhempia. Myös yleisö osallistuu aktiivisesti keskusteluun. Jos sinulla on hyvä ajatus paneelikeskustelun aiheeksi, laitathan vinkkisi meille osoitteella toimisto(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi viimeistään 29.2. mennessä. Tarkempi ohjelma vahvistettuine aikatauluineen ja luennoitsijatietoineen julkaistaan seuraavassa jäsenlehdessämme.

Lapsille on omaa ohjelmaa aikuisten luentojen aikana. Lapset jaetaan ikä- ja kehitystasoisiin hoitoryhmiin, joiden kokoamisessa pyritään ottamaan huomioon perheiden omat toiveet lasten ryhmäjaosta. Jokaisella ryhmällä on koko viikonlopun ajan omat hoitajansa. Muistathan kertoa jo ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli lapsenne tarvitsee oman hoitajan esimerkiksi iän, sairauden tai muun syyn vuoksi. Henkilökohtaiset hoitajat on ensisijaisesti tarkoitettu vain niille lapsille, jotka sitä erityisesti tarvitsevat. Muutoin lastenhoito tapahtuu ryhmissä ikäjaon mukaan.

Viikonlopun aikana on myös mukavaa ja kaikenikäisille sopivaa vapaa-ajan ohjelmaa, jonka aikana on helppo tutustua muihin osallistujiin ja viihtyä yhdessä koko perheen voimin.

Tukea kustannuksiin

Kaikki synnynnäisesti sydänvikaiset ja heidän läheisensä ovat tervetulleita Sova-viikonloppuun. Viikonloppuun pääsevät mukaan kaikki halukkaat niin kauan kuin paikkoja riittää. Kaiken kaikkiaan paikkoja on noin 200 hengelle.

Lähtökohtaisesti osallistujat maksavat itse sopeutumisvalmennusviikonlopun kustannukset ja yhdistys hoitaa laskutuksen. Osallistujilla on kuitenkin mahdollisuus hakea taloudellista tukea kustannuksiin anomalla maksusitoumusta hoitavasta sairaalasta. Lisätietoja maksusitoumuksista saa hoitavalta lääkäriltä. Osallistujat anovat maksusitoumusta itse ja siitä on mainittava ilmoittautumislomakkeessa.

Ne Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Pohjois-Karjalan alueosaston jäsenet, jotka eivät saa viikonlopun kustannuksiin tukea esim. sairaaloiden maksusitoumusten muodossa, voivat saada tukea heille kohdistetusta testamenttilahjoituksesta. Tällöin puolet viikonlopun majoitus- ja ruokailukustannuksista voidaan kattaa testamenttivaroin. Lisätietoja tästä saatte tarvittaessa yhdistyksen toimistolta.  Myös yhdistyksen alueosastot voivat tukea alueen jäsenistöä SOVA-viikonlopun kustannuksissa. Lisätietoa voit kysyä omalta alueosastoltasi.

Osallistujat voivat hakea Kelalta matkakorvausta kattaakseen matkakuluja. Matkakorvauksen saaminen edellyttää lääkärin A-, B-, C- tai D-lausuntoa tai lääkärin vapaamuotoista lähetettä, josta ilmenee sopeutumisvalmennuskurssin tarpeellisuus perheelle. Lausunnot tulee toimittaa yhdistyksen toimistolle jo ennen tapahtumaa. Matkakorvaushakemukseen tulee liittää viikonlopun ohjelma osallistumistodistuksineen. 

Tule mukaan!

Sova-viikonloppuun ilmoittaudutaan alla olevalla ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 30.4.2016 asti tai niin kauan kuin tilaa on. Ilmoittautumislomake tulee täyttää huolellisesti. Erityisesti allergiat ja muut erikoistarpeet tulee ilmoittaa selvästi kaikilta perheenjäseniltä.

Halutessaan viikonloppuun voi osallistua vain luennoille. Osallistujamäärän kartoittamiseksi pyydämme myös näitä osallistujia täyttämään ilmoittautumislomakkeen. Mikäli mukaan tulee hoitoon osallistuvia lapsia, tarvitaan myös heidän osaltaan ilmoittautumistiedot. 

Tavataan Korpilammella!
 

Tietoa hoitolapsesta-lomake täytettävä 31.5. mennessä kaikista osallistuvista lapsista
Viikonlopun ohjelmatiedot
Viikonlopun hintatiedot