×

Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Pohjoismainen sydännuorten leiri 2017


20.7.2017 10:00 - 27.7.2017 14:00

Pohjoismainen sydännuorten leiri 20. – 27.7.2017
Solåsenin leirikeskus, Norja

Perinteinen pohjoismainen sydännuorten leiri järjestetään ensi kesänä Norjassa. Leirin näyttämönä tulee toimimaan leirikeskus Solåsen, joka sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Oslosta. Upealla paikalla sijaitseva leirikeskus tarjoaa monenlaista puuhaa aina kiipeilystä minigolfiin. Luvassa on varmasti toiminnan täyteinen viikko uusien kokemusten parissa - parhaassa mahdollisessa seurassa!

Leirille osallistuu kaikkiaan 50 sydännuorta ohjaajineen ja he pääsevät kokemaan vauhdikkaan leiriviikon! Leirin kielenä on ”bad english” ja kielitaito karttuu taatusti leirin aikana! Pohjoismainen leiri on todella suosittu ja kokemuksena ainutlaatuinen. Monet leirille osallistuneet hakevat uudestaankin ja se jos mikä kertoo paljon leirin suosiosta! Leiri tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua toisiin sydännuoriin ja saada elinikäisiä sydänystäviä myös muista maista. Samalla tulee tutuksi myös pala Norjaa.

Leiri on tarkoitettu 14–18-vuotiaille sydännuorille ja Suomesta valitaan 10 osallistujaa. Suomesta mukaan lähtee kaksi ohjaajaa, joista toinen on ammatiltaan sairaanhoitaja. Leirillä on myös virallinen sairaanhoitaja järjestäjämaan puolesta. Suomen ohjaajat ovat olleet ohjaajina aikaisempina vuosina. Pohjoismainen leiri on elämyksellinen leiri, jossa nuoret pääsevät kokemaan erilaisia elämyksiä sekä erityisesti luomaan vertaiskontakteja muihin sydänvikaisiin nuoriin. Yleensä leirin aikana on vain 1-2 luentoa ja muuta hauskaa tekemistä paljon paljon enemmän!

Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan mahtavalle leirille!

 
Hakumenettely
Pohjoismaiselle leirille haetaan alla olevalla hakukaavakkeella. Hakemuksessa tulee mainita kaikki mahdolliset valintaan vaikuttavat yksityiskohdat, jotka liittyvät esimerkiksi suorituskykyyn ja sairauden hoitoon. Jos hakijalla on useita sairauksia tai vammoja tai avustajan tarvetta, on nämä seikat hyvä mainita hakemuksessa. Mahdollisimman monipuolinen hakemus mahdollisine lisäperusteluineen, miksi leiri olisi erityisesti sinulle tarpeen, ovat avuksi leirivalintoja tehtäessä. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan kopio viimeisestä epikriisistä. Mahdolliset liitetiedot voi toimittaa joko erikseen postitse tai sähköpostitse liitteenä. Hakuaika alkaa 1.12.2016 ja päättyy 28.2.2017.

Valintakriteerit
Yhdistyksen kuntoutustyöryhmä valitsee leiriläiset pääasiassa toimitettujen epikriisien, lääkärin lausuntojen, selvitysten ja omien perustelujen pohjalta. Etusijalla ovat ne nuoret, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Pohjoismaiselle leirille. Edelliselle Suomen leirille osallistuminen ei kuitenkaan heikennä nuoren mahdollisuuksia osallistua tälle tai muiden pohjoismaiden järjestämiin leireihin tai jos varsinaista leirivalintaa ei ole muiden leirien osalta jouduttu tekemään – toisin sanoen tilanteessa, jossa leirille on tullut liian vähän hakemuksia. Mikäli leirihakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdoton tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti, leiripaikat tullaan arpomaan. Pohjoismaisella leirillä ei juuri ole luentoja vaan painopiste on vertaistuessa, joten kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole merkitseviä.

Jos olet epävarma, täyttyvätkö valintakriteerit perheenne nuoren osalta tai jos kursseista tai leireistä on muuta kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä yhdistyksen toimistolle. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!Leirin omavastuu 500 euroa sisältää lennot Helsingistä Norjaan ja takaisin, ohjelman ja täysihoidon.
 

Leirillä tehdään monenlaista mukavaa!