Pohjoismainen sydännuorten leiri 2016


22.7.2016 10:00 - 29.7.2016 14:00

Pohjoismainen sydännuorten leiri 22. – 29.7.2016
Varalan urheiluopisto, Tampere

Perinteinen sydännuorten pohjoismainen leiri järjestetään tänä vuonna Suomessa, Tampereella sijaitsevassa Varalan urheiluopistossa. Leiriviikon aikana on luvassa paljon erilaista tekemistä, retkiä ja ikimuistoisia elämyksiä, joita tarjoaa itse leiripaikan ohella lähiympäristön monet mahdollisuudet. Leirille osallistuu sydännuoria kaikista pohjoismaista – kaikkiaan 50 nuorta ohjaajineen pääsevät kokemaan huiman leiriviikon! Leirin kielenä on englanti, joten kielitaito karttuu taatusti leirin aikana.

Pohjoismainen leiri on hyvin suosittu ja kokemuksena ainutlaatuinen! Leiri on todella hyvä mahdollisuus tutustua toisiin sydännuoriin. Leirin suosiosta kertoo se, että monet leirille osallistuneet hakevat leirille uudemman kerran!  Leirillä luodaan uusia ystävyyssuhteita paitsi suomalaisiin, myös muiden maiden nuoriin.

Leiri on tarkoitettu 14–18-vuotiaille sydännuorille. Pohjoismainen sydännuorten leiri on yhdistyksen omarahoitteinen leiri, jolloin vammaistuen saamisen kriteeriä ei ole. Pohjoismainen leiri ei siis ole varsinainen kuntoutusleiri, vaan ennemminkin elämyksellinen leiri, jossa sydännuorille tarjotaan mahdollisuus saada kokea erilaisia elämyksiä sekä ennen kaikkea luoda vertaiskontakteja muihin vastaavassa tilanteessa oleviin. Luentoja leirillä on yleensä 1–2 kappaletta.

Osallistujien tulee olla Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäseniä. Pohjoismaiselle leirille valitut osanottajat maksavat 300 euron omavastuuosuuden, joka kattaa majoituksen täysihoidolla sekä monipuolisen leiriohjelman ja kuljetukset leirin aikana. Leirille valitaan 10 osallistujaa Suomesta. Lisäksi leirille osallistuu neljä suomalaista vetäjää.

Tartu tilaisuuteen ja tule mukaan mahtavalle leirille! Lisätietoja leiripaikasta saat osoitteesta www.varala.fi sekä itse leiristä yhdistyksen kotisivuilta.  
 
Hakumenettely
Pohjoismaiselle leirille haetaan alla olevalla hakukaavakkeella. Hakemuksessa tulee mainita kaikki mahdolliset valintaan vaikuttavat yksityiskohdat, jotka liittyvät esimerkiksi suorituskykyyn ja sairauden hoitoon. Jos hakijalla on useita sairauksia tai vammoja tai avustajan tarvetta, on nämä seikat hyvä mainita hakemuksessa. Mahdollisimman monipuolinen hakemus mahdollisine lisäperusteluineen, miksi leiri olisi erityisesti sinulle tarpeen, ovat avuksi leirivalintoja tehtäessä. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan kopio viimeisestä epikriisistä. Mahdolliset liitetiedot voi toimittaa joko erikseen postitse tai sähköpostitse liitteenä.

Yhdistyksen kuntoutustyöryhmä valitsee leiriläiset pääasiassa toimitettujen epikriisien, lääkärin lausuntojen, selvitysten ja omien perustelujen pohjalta. Etusijalla ovat ne nuoret, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet Pohjoismaiselle leirille. Edelliselle Suomen leirille osallistuminen ei kuitenkaan heikennä nuoren mahdollisuuksia osallistua tälle tai muiden pohjoismaiden järjestämiin leireihin tai jos varsinaista leirivalintaa ei ole muiden leirien osalta jouduttu tekemään – toisin sanoen tilanteessa, jossa leirille on tullut liian vähän hakemuksia. Mikäli leirihakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdoton tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti, leiripaikat tullaan arpomaan. Hakuaikaa on jatkettu ja viimeinen hakupäivä on 15.3.2016.

Jos olet epävarma, täyttyvätkö valintakriteerit perheenne nuoren osalta tai jos kursseista tai leireistä on muuta kysyttävää, ethän epäröi olla yhteydessä yhdistyksen toimistolle. Vastaamme mielellämme kysymyksiinne!
 

Leirillä tehdään monenlaista mukavaa!
Hakijan tiedot
Huoltajan tiedot
Täydentävät tiedot
Lisätiedot
Hakemuksen liitteeksi tarvitaan kopio viimeisestä epikriisistä. Liitteet voi toimittaa erikseen sähköpostitse osoitteella toimisto(ät)sydanlapsetjaaikuiset.fi tai perinteistä postia käyttäen.