Pohjoismainen sydännuorten leiri 19.-26.7.2019

Pohjoismainen sydännuorten leiri järjestetään ensi kesänä Islannissa, kurssikeskus Hjarðarbólissa. Leirille osallistuu kaikkiaan 50 sydännuorta ohjaajineen ja he pääsevät kokemaan vauhdikkaan leiriviikon! Leirin kielenä on ”bad english” ja kielitaito karttuu taatusti leirin aikana! Pohjoismainen leiri on todella suosittu ja kokemuksena ainutlaatuinen. Monet leirille osallistuneet hakevat uudestaan ja se jos mikä kertoo paljon leirin suosiosta! Leiri tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua toisiin pohjoismaalaisiin sydännuoriin ja saada elinikäisiä sydänystäviä. Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan mahtavalle leirille!

Kenelle?

Leiri on tarkoitettu 14–18-vuotiaille sydännuorille ja Suomesta valitaan 10 osallistujaa. Suomesta mukaan lähtee kaksi ohjaajaa, joista toinen on ammatiltaan sairaanhoitaja. Leirillä on myös virallinen sairaanhoitaja järjestäjämaan puolesta. Suomen ohjaajat ovat olleet ohjaajina aikaisempina vuosina. Leiri on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Kustannukset

Leirin omavastuu on 500,00 euroa, joka pitää sisällään lennot Helsingistä Islantiin sekä ohjelman täysihoitoineen. Matkat kodin ja Helsingin välillä maksaa jokainen itse, kustannuksiin ei ole mahdollista hakea korvausta Kelasta.

Ohjelma

Pohjoismainen leiri on elämyksellinen leiri, jossa nuoret pääsevät kokemaan erilaisia elämyksiä sekä erityisesti luomaan vertaiskontakteja muihin sydänvikaisiin nuoriin. Yleensä leirin aikana on muutamia luentoja, mutta muuta hauskaa tekemistä sitten senkin edestä!

Hakeminen leirille

Leirille haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 28.2.2019.  Liitteeksi tarvitaan viimeisin hoitokertomus. Hoitokertomuksen voi toimittaa yhdistyksen toimistolle myös sähköpostitse tai postitse ennen hakuajan päättymistä. Kuntoutustyöryhmän tekemistä valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuussa.

Valintakriteerit

Valinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet pohjoismaiselle leirille. Vuonna 2016 Suomessa järjestetylle pohjoismaiselle leirille osallistuminen ei kuitenkaan heikennä mahdollisuuksia osallistua. Mikäli leirihakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdoton tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti, leiripaikat tullaan arpomaan. Koska leirin painopiste on vertaistuessa, kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole merkitseviä.