Pohjoismainen sydännuorten leiri 16. - 23.7.2020

Perinteinen pohjoismainen sydännuorten leirin järjestämisvastuu on tällä kertaa Tanskalla ja leiri pidetään Tanskan Jyllannissa. Leirille osallistuu kaikkiaan 50 sydännuorta ohjaajineen ja he pääsevät kokemaan vauhdikkaan ja kokemuksia täynnä olevan leiriviikon! Leirin kielenä on ”bad english” ja kielitaito karttuu taatusti leirin aikana! Pohjoismainen leiri on todella suosittu ja kokemuksena ainutlaatuinen. Monet leirille osallistuneet hakevat uudestaan ja se jos mikä kertoo paljon leirin suosiosta! Leiri tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua toisiin pohjoismaalaisiin sydännuoriin ja saada elinikäisiä sydänystäviä. Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan mahtavalle leirille!

Kenelle?

Leiri on tarkoitettu 14–18-vuotiaille sydännuorille. Jokainen pohjoismaa lähettää leirille yleensä 10 osallistujaa ja kaksi ohjaajaa. Suomen 10 valitun osallistujan mukaan lähtee kaksi ohjaajaa, joista toinen on ammatiltaan sairaanhoitaja. Leirillä on myös virallinen sairaanhoitaja järjestäjämaan puolesta. Suomen ohjaajat ovat olleet ohjaajina aikaisempina vuosina. Leiri on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Kustannukset

Leirin omavastuu on 500 euroa, joka pitää sisällään matkat Helsingin ja leiripaikan välillä, ohjelman ja majoituksen  täysihoitoineen. Matkat kodin ja Helsinki-Vantaan lentokentän välillä maksaa jokainen itse, kustannuksiin ei ole mahdollista hakea korvausta Kelasta.

Ohjelma

Pohjoismainen leiri on elämyksellinen leiri, jossa nuoret pääsevät kokemaan erilaisia elämyksiä sekä erityisesti luomaan vertaiskontakteja muihin sydänvikaisiin nuoriin. Yleensä leirin aikana on vain muutama luento, joten aikaa jää hyvin muuhun hauskaan tekemiseen. 

Hakeminen leirille

Leirille haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 29.2.2020. Liitteeksi tarvitaan viimeisin hoitokertomus, jonka voi toimittaa sähköisen lomakkeen liittena tai sen voi lähettää yhdistyksen toimistolle sähköpostitse tai postitse ennen hakuajan päättymistä. Kuntoutustyöryhmän tekemistä valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuussa.

Valintakriteerit

Valinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet pohjoismaiselle leirille. Vuonna 2016 Suomessa järjestetylle pohjoismaiselle leirille osallistuminen ei kuitenkaan heikennä mahdollisuuksia osallistua. Mikäli leirihakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdoton tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti, leiripaikat tullaan arpomaan. Koska leirin painopiste on vertaistuessa, kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole merkitseviä. Ennen osallistumista pohjoismaiselle leirille (ei Suomessa järjestettävälle) edellytetään että nuori on osallistunut yhdistyksen sydännuorten leirille.