×

Varoitusviesti

Tämän lomakkeen lähetystoiminto on asetettu pois päältä.

Pohjoismainen sydännuorten leiri 14 – 18-vuotiaille, Ruotsi


24.7.2018 12:00 - 31.7.2018 12:00
Perinteinen pohjoismainen sydännuorten leiri järjestetään ensi kesänä Ruotsissa Gotlannissa. Kurssipaikkana on Hemsen kansanopisto. Opisto sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Visbystä. Leirille osallistuu kaikkiaan 50 sydännuorta ohjaajineen ja he pääsevät kokemaan vauhdikkaan leiriviikon! Leirin kielenä on ”bad english” ja kielitaito karttuu taatusti leirin aikana!

Pohjoismainen leiri on suosittu ja kokemuksena ainutlaatuinen. Leiri tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua toisiin sydännuoriin ja saada elinikäisiä sydänystäviä myös muista maista. Samalla tulee tutuksi myös pala Ruotsia.

Leiri on tarkoitettu 14–18-vuotiaille sydännuorille ja Suomesta valitaan 10 osallistujaa. Suomesta mukaan lähtee kaksi ohjaajaa, joista toinen on ammatiltaan sairaanhoitaja. Leirillä on myös virallinen sairaanhoitaja järjestäjämaan puolesta. Pohjoismainen leiri on elämyksellinen leiri, jossa nuoret pääsevät kokemaan erilaisia elämyksiä sekä luomaan vertaiskontakteja muihin sydänvikaisiin nuoriin. Yleensä leirin aikana on vain 1-2 luentoa ja muuta hauskaa tekemistä paljon paljon enemmän! Leirin omavastuu on 500 euroa, joka pitää sisällään matkat Helsingistä määränpäähän sekä ohjelman täysihoitoineen.
 
Valintakriteerit
Pohjoismaisen leirin osallistujavalinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet pohjoismaiselle leirille. Edelliselle Suomen leirille osallistuminen ei kuitenkaan heikennä nuoren mahdollisuuksia osallistua muiden pohjoismaiden järjestämiin leireihin tai jos varsinaista leirivalintaa ei ole muiden leirien osalta jouduttu tekemään – toisin sanoen tilanteessa, jossa leirille on tullut liian vähän hakemuksia. Mikäli leirihakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdoton tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti, leiripaikat tullaan arpomaan. Pohjoismaisella leirillä ei juuri ole luentoja vaan painopiste on vertaistuessa, joten kuntoutukselliset näkökulmat eivät ole merkitseviä. Hakijoiden tulee toimittaa viimeisin epikriisi toimistolle alla olevan lomakkeen liitteenä tai sähköpostitse tai kirjeitse ennen hakuajan päättymistä. Leirin hakuaika päättyy 28.2.