Parisuhdeteemainen tapaaminen Kolilla 27. - 30.8.2020


27.8.2020 18:00 - 30.8.2020 13:00

– Synjalaisten sekä sydänlasten vanhempien yhteistapahtuma

Yhdistys järjestää nyt jo neljättä kertaa yhteisen vertaistapaamisen sydänlasten vanhemmille, synjalaisille ja heidän puolisoilleen Kolin jylhissä kansallismaisemissa. Tänä vuonna tapaamisen teemana luonnossa liikkumisen lisäksi parisuhde ja voimavarat. Kuule siis Kolin kutsu ja ilmoittaudu mukaan!

Yhdistyksen kuntoutustoiminnalla edesautetaan pitkäaikaissairaiden yleistä toimintakykyä ja elämänhallintaa sekä annetaan voimavaroja arkeen. On tärkeää, että luomme onnistumisen kokemuksia ja tilaisuuksia päästää edes hetkeksi irti pitkäaikaissairauden mahdollisesti aiheuttamista rajoitteista.  

Voimaa vertaisista -tapaaminen järjestetään nyt jo neljättä kertaa. Tällä kertaa tapaamisen teemana on luonnossa liikkumisen ohella voimavarat ja parisuhde. Tapaaminen toteutetaan niin sanottuna pitkänä viikonloppuna ja tervetulleita ovat niin sydänlasten vanhemmat kuin synjalaiset puolisoineen. Tapaamisen yhtenä keskeisenä tavoitteena on tarjota uudenlaista vertaistoimintaan, jossa synnynnäisesti sydänvikaiset aikuiset puolisoineen ja sydänlasten vanhemmat voivat jakaa kokemuksiaan elämästä pitkäaikaissairauden kanssa. Tapaamisen tavoitteena on tarjota myös uusia elämyksiä sekä kannustaa liikuntaan. Tällä kertaa teemaksi on nostettu myös parisuhde, johon viikonloppu onkin oiva mahdollisuus ottaa hieman aikaa. Voimavaroja ammennetaan siis viikonlopun myötä monesta eri lähteestä.  

Voimaa liikunnasta ja luonnosta
Tapaamisen kantavana teemana on liikunta ja luonnossa liikkuminen. Ohjelmaan kuuluu muun muassa ohjattua vaellusta ja reittivalinnoissa huomioidaan mahdollinen alentunut suorituskyky. Peruskunto osallistujilla tulee kuitenkin olla, jotta vaellukselle osallistuminen on mahdollista. Arvioithan liikuntakykysi siis realistisesti. Ohjelmassa on myös muutamia vaihtoehtoisia ohjelmia, joista voi valita oman kuntonsa ja mieltymystensä mukaan sopivimman ohjelmakokonaisuuden. Ohjelmassa on aiemmin ollut valittavissa esimerkiksi pidemmän ja lyhyemmän vaellusreitin ohella issikka-vaellusta tai rentoutumishetkeä kylpylässä. Erilliset, valittavissa olevat ohjelmaosuudet varmistuvat vasta lähempänä tapahtumaa, mutta omista toiveista voi kertoa ilmoittautumisten yhteydessä, sikäli mikäli sellaisia on. Lisäksi viikonlopun aikana ohjelmaan on varattu aikaa rauhoittumiselle, parisuhde-teemaiselle luennolle sekä ryhmäkeskusteluille.
Viikonloppu järjestetään pidennettynä viikonloppuna torstaista sunnuntaihin. Paikkoja tapaamiselle on kaikkiaan 12 pariskunnalle. Majoitus tapahtuu vierekkäisissä huviloissa, joissa kummassakin on kuusi erillistä makuuhuonetta. Muutoin tilat ovat siis yhteiskäytössä. Lisätietoja huviloista löydät osoitteesta www.koliroyal.fi (mökit: Kolin Kuningas ja Kolin Kuningatar). Omavastuu tapaamiselle on 100 euroa per henkilö, joka pitää sisällään tapahtuman ohjatun ohjelman, majoituksen sekä kotiruokatyyppiset ruokailut. Huomioittehan, että osasta ohjelmaosuuksista voi tulla osallistujille osallistumismaksun lisäksi erillinen ohjelmamaksu – riippuen valittavista sisällöistä. 

Edellytämme osallistujilta yhdistyksen jäsenyyttä. Paikat osallistujille on kiintiöity sydänlasten vanhemmille ja sydänaikuisille puolisoineen. Etusijalla ovat ne, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet tämän tyyppisiin tapahtumiin. Pyydämme myös vapaamuotoisia perusteluja ilmoittautumisen yhteydessä, miksi osallistuminen olisi juuri teille tarpeen. Paikat tullaan arpomaan, mikäli hakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdotonta tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti.

Tule mukaan!
Luvassa on varmasti ainutlaatuinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on etsiä, löytää, haastaa ja voimauttaa arjessa! Kun samaan pakettiin kuuluu vielä liikuntaa, luontoa, parisuhdeaikaa ja vertaistukea, on sitä varmasti vaikea vastustaa! Ilmoittaudu mukaan oheisella lomakkeella 30.6. mennessä. Tapahtuman järjestämisessä on ns. korona-varaus, eli mikäli epidemia-tilanne ei ole kohtuullisen varoajan puitteissa ratkennut, tapahtuma tullaan perumaan. Kolilla nähdään!  

Hakijan tiedot
Toisen hakijan tiedot
Yhteystiedot
Suostumus