Nuorten Camp 2017


5.5.2017 8:30 - 7.5.2017 17:00

Helsingin Lasten ja nuorten sairaala järjestää Nuorten CAMP-tapahtuman 5. - 7.5.2017 Helsingissä. Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille, joiden sairauden hoito on juuri siirtynyt lastenpoliklinikalta aikuisten puolelle tai on siirtymässä noin vuoden sisällä. 

Tällä leirillä:

  • saat uusia kavereita
  • otat vastuun sairautesi hoidosta
  • kuulet kiinnostavia puheenvuoroja ja opit hyödyllisiä asioita esimerkiksi aikuispuolen hoitokäytännöistä ja tukien hakemisesta
  • huvittelet Linnanmäellä

Kenelle?

Leiri on suunnattu yli 15-vuotiaille pitkäaikaissairauksia sairastaville nuorille:

  • diabetes
  • lastenreuma tai muu tuki- ja liikuntaelinsairaus
  • munuais- tai maksasairaus, elinsiirto
  • suolistosairaus
  • sydänsairaus
  • syöpä

Ohjelma on tarkoitettu nuorille, joiden sairauden hoito on juuri siirtynyt lastenpoliklinikalta aikuisten puolelle, tai siirtyy viimeistään vuoden kuluttua leiristä. Leiri on suunnattu ensisijaisesti Lastenklinikalla seurannassa oleville.

Mitä maksaa?

Koko viikonlopun omavastuu 30 € sisältää ohjelman, ruokailut, majoituksen kahden henkilön huoneissa hotelli Nuuksiossa sekä kuljetukset sairaalasta hotellille ja takaisin Helsingin keskustaan.

Huomioithan, että 21.4. jälkeen tulleista peruutuksista ja peruuttamattomasta poisjäännistä laskutamme leirin todelliset kulut 170 €. Maksuton peruutus on mahdollinen ainoastaan lääkärintodistuksella. 

Kysy omalta hoitajaltasi mahdollisuutta Kelan matkakorvausanomukseen.

Mitä Nuorten Campissa tapahtuu?

Perjantaina ohjelmassa on muun muassa asiantuntijaluentoja sekä tiloihin tutustmista Meilahdessa. Luentojen jälkeen sinulla on mahdollisuus viettää koko viikonloppu Nuuksiossa, jossa järjestöt esittäytyvät ja luvassa on hauskaa ohjelmaa liittyen muun muassa hyvinvointiin. Viikonlopun aikana pääset nauttimaan mukavasta yhdessäolosta, keskusteluista vertaisten kanssa puhuttaessa asiasta ja asian vierestä.

Kuinka pääsen mukaan?

Leirille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.hus.fi/camp. Hakemuksia otetaan vastaan 2.4.2017 saakka. Otamme vastaan vain sähköisiä hakemuksia.

Ole nopea!

Valinnat leirille tehdään ilmoittautumisjärjestyksessä, leirin sopivuus nuoren elämäntilanteeseen huomioiden, joten kirjoita lomakkeeseen huolellisesti perustelut, kuinka hyötyisit leirille osallistumisesta. Valinnoissa etusijalla ovat nuoret, jotka eivät vielä ole osallistuneet nuorten CAMPille. Sydännuorten osalta etusijallla ovat myös ne, jotka asuvat Uudellamaalla. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti huhtikuussa.

Tule mukaan!