Olet täällä

Nuorten Camp 2015


8.5.2015 8:30 - 9.5.2015 17:00

Helsingin Lasten ja nuorten sairaala järjestää Nuorten CAMP-tapahtuman 8. - 9.5.2015 Helsingissä. Tapahtuma on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille, joiden sairauden hoito on juuri siirtynyt lastenpoliklinikalta aikuisten puolelle tai on siirtymässä noin vuoden sisällä.  

Tällä leirillä:

 • saat uusia kavereita
 • otat vastuun sairautesi hoidosta
 • kuulet kiinnostavia puheenvuoroja ja opit hyödyllisiä asioita esimerkiksi aikuispuolen hoitokäytännöistä ja tukien hakemisesta
 • huvittelet Linnanmäellä

Kenelle?

Leiri on suunnattu yli 15-vuotiaille pitkäaikaissairauksia sairastaville nuorille:

 • lastenreuma tai muu tuki- ja liikuntaelinsairaus
 • munuais- tai maksasairaus, elinsiirto
 • suolistosairaus
 • sydänsairaus
 • syöpä

Ohjelma on tarkoitettu nuorille, joiden sairauden hoito on juuri siirtynyt lastenpoliklinikalta aikuisten puolelle, tai siirtyy viimeistään vuoden kuluttua leiristä. Leiri on suunnattu ensisijaisesti Lastenklinikalla seurannassa olleville.

Mitä maksaa?

Leirin omavastuu 20 € sisältää ohjelman, ruokailut, majoituksen kahden henkilön huoneissa Siikarannassa ja Linnanmäen rannekkeen.

Leirille valituille lähtee omavastuulasku maaliskuun lopussa. HUS, potilasjärjestöt ja yhteistyökumppanit tarjoavat osallistujien muut kulut.

Huomioithan, että 20.4. jälkeen tulleista peruutuksista ja peruuttamattomasta poisjäännistä laskutamme leirin todelliset kulut 110 €. Maksuton peruutus on mahdollinen ainoastaan lääkärintodistuksella. 

Kysy omalta hoitajaltasi mahdollisuutta Kelan matkakorvausanomukseen.

Mitä leirillä tapahtuu?

Perjantai 8.5.
Aamupalaa on tarjolla klo 8.30 alkaen Lastenklinikalla.
Aamupäivällä kuulet kolme kiinnostavaa puheenvuoroa:

 • Itsetuntoa etsimässä, Silja Kosola, nuorisolääkäri
 • Seksuaalisuus, Anna Kotiranta-Ainamo, nuorisolääkäri
 • Kun rahat ei riitä ja opiskelupaikkaa ei löydy, mistä apua? Pekka Kankaanpää, kuntoutuspäällikkö / MuSiLi

Lounastauon jälkeen tutustumme aikuispuolen hoitokäytäntöihin Kolmiosairaalassa.

Yhteiskuljetus klo 14.15 Hotelli Siikarantaan Espooseen, missä ilta jatkuu rennon leiriohjelman merkeissä  (www.siikaranta.fi

Lauantai 9.5.
Aamupäivän ohjelmassa työpajoja, joiden ohjelmasta vastaa kunkin oma potilasjärjestö.
Lounaan jälkeen yhteiskuljetus Linnanmäelle.
Leirin valvojat ovat paikalla klo 17 saakka, jonka jälkeen on vanhempien luvalla mahdollista jäädä huvittelemaan itsenäisesti.

Kuinka pääsen mukaan?

Leirille haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake osoitteessa www.hus.fi/camp2015. Hakulomake aukeaa19.1.2015 klo 12. Hakemuksia otetaan vastaan 19.3.2015 saakka. Otamme vastaan vain sähköisiä hakemuksia.

Ole nopea!

Valinnat leirille tehdään ilmoittautumisjärjestyksessä, leirin sopivuus nuoren elämäntilanteeseen huomioiden, joten kirjoita lomakkeeseen huolellisesti perustelut, kuinka hyötyisit leirille osallistumisesta. Valinnoissa etusijalla ovat nuoret, jotka eivät vielä ole osallistuneet nuorten CAMPille. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista henkilökohtaisesti 30.3.2015 mennessä.