Olet täällä

Koulutusryhmäpsykoterapiaa

Koulutusryhmäpsykoterapiaa

Koulutusryhmäpsykoterapiaa tarjolla!

Oletko kiinnostunut tutkimaan sisäistä maailmaasi yhdessä toisten kanssa? Sinulla on kenties orastava halu ymmärtää ja löytää sanoja kokemuksille?
 
Sydänsairaus herättää monenlaisia isoja tunteita, joiden kanssa ihminen yrittää parhaansa mukaan selviytyä. Näitä tunnelmia on mahdollista jakaa ja ymmärtää psykoterapiaryhmässä saman kokemuksen omaavien kanssa. Ryhmä on tarkoitettu sydänaikuisille ja heidän läheisilleen. Lue lisää Sydänlapset ja -aikuiset -lehden 4/2014 artikkelista Sanoja sydämestä.
 
Olen ryhmäpsykoanalyytikko-opiskelija ja kokoan analyyttista psykoterapiaryhmää. Pitkäkestoinen ryhmä tarjoaa kohtaamispaikan, jossa on aikaa havainnoida, tutkia ja ymmärtää sitä, mitä itsessä ja ryhmässä herää yhteisessä työskentelyssä. Ryhmässä voi rauhassa kuunnella itseä ja toisia, jakaa kokemuksia ja lisätä ymmärrystään toisten kanssa.
 
Psykoanalyyttisessa ryhmässä keskeistä on vastavuoroisuus ryhmän jäsenten ja terapeutin välillä. Ryhmä työskentelee vapaasti keskustellen. Ryhmä auttaa yksittäistä jäsentä lisäämään itseymmärrystä, antamaan kokemuksille uusia merkityksiä ja tutustumaan itsessä olevaan tuntemattomaan. Yksittäisen jäsenen yhteys omiin tuntemuksiin lisääntyy ja auttaa huomioimaan myös toisten tunteet. Yhteisesti jaettu luo ymmärrystä ja toivoa.

Hakeudu mukaan! 

Ryhmässä on 5-8 henkilöä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa puolentoista tunnin ajan. Suositeltavaa on, että henkilö sitoutuu ryhmään kolmeksi vuodeksi, mikä tarkoittaa noin 44 ryhmäkertaa/vuosi. Ryhmäistunnot ovat maksuttomia. Ryhmäpsykoterapiaan voi hakeutua varaamalla haastattelu- ja tutustumisajan. Jokainen ryhmäistunto on koulutuspsykoanalyytikon työnohjauksen alainen.
 
Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18.00-19.30.
Ryhmän on tarkoitus alkaa kevään 2015 aikana.
Vastaanotto: Etu-Töölö, Helsinki.
 
   
 
Sari Viikki-Ripatti
TtM, erikoistoimintaterapeutti
Ryhmäpsykoanalyytikko-opiskelija (Suomen Ryhmäpsykoterapia ry)
p. 050 570 1266
Parhaiten tavoitat minut soittamalla tai laittamalla tekstiviestin.