Kätketyn laivan arvoitus-seikkailukierros Suomenlinnassa


17.8.2019 12:45
Uudenmaan alueosasto on varannut yhdistyksen jäsenille ”Kätketyn laivan arvoitus” -seikkailukierroksen Suomenlinnassa 17.8.2019 klo 12.45. Lähtöpaikassa tulee olla 12.45! Kierros alkaa Suomenlinnan Tykistölahden kioskin edustalta. Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu omavastuun hintaan). Kierros kestää noin 1,5 tuntia ja alkaa täsmällisesti. Tapahtumaan voi osallistua myös kaikkien muiden alueosastojen jäsenet.

Kätketyn laivan arvoitus
Linnoitukseen on piilotettu kokonainen laiva! Miten ihmeessä valtavan laivan voi kätkeä niin, ettei sitä kukaan löydä? Ja mistä löytyy kartta, joka auttaisi laivan jäljille? Kuinka tulkita kartan arvoituksellisia merkintöjä? Tule mukaan kesäiseen Suomenlinnaan ratkomaan kätketyn laivan arvoitusta! Seikkailu vie halki linnoitussaarten ja tempaa mukaansa hauskalle aikamatkalle 1700-luvun Viaporiin. Kätketyn laivan arvoitus on historialliseen taustatietoon perustuva, lapsille (6-13 vuotta) suunnattu seikkailukierros, joka sopii myös aikuisille. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan kohtaavat seikkailijat mielenkiintoisia henkilöitä ja erikoisia sattumuksia aikojen takaa. Kierroksella tutustutaan Suomenlinnaan ja 1700-lukuun hauskalla ja elämyksellisellä tavalla.

Reitti
Kierroksen aikana liikutaan Suomenlinnan Susisaarella ja Kustaanmiekalla. Reitti kulkee niin puistoissa kuin tunneleissakin, ja koska kierros toteutetaan säästä riippumatta, ovat säänmukainen vaatetus ja mukavat kävelykengät välttämättömät onnistuneelle retkelle. Reitti on suunniteltu mahdollisimman jännittäväksi ja vaihtelevaksi, joten kierros ei sovellu lastenrattaille ja on haasteellinen liikuntarajoitteisille. Otattehan omat taskulamput mukaan! Koska kierros kestää noin puolitoista tuntia, saattaa raskaiden reppujen kantaminen muodostua varsinkin lapsille liian vaativaksi. Säilytystiloja Suomenlinnassa on rajallinen määrä Suomenlinnakeskuksella. Eväät tulisi syödä joko ennen kierrosta tai sen jälkeen, sillä makeisten ym. syöminen kierroksen aikana voi olla jopa vaarallista. Kierroksella tulee noudattaa henkilökunnan antamia ohjeita sekä kiinnittää huomioita varovaisuuteen etenkin epätasaisille alustoilla kuljettaessa. 


Omavastuuhinta 6 € lapsilta ja 8 € aikuisilta, sydänlapsi pääsee ilmaiseksi. Ilmoittautuminen 5.8.2019 mennessä alla olevalla lomakkeella. Omavastuu maksetaan alueosaston tilille: FI60 5541 2820 0193 97. Omat eväät mukaan!
Sydämellisesti tervetuloa!

Mikäli haluat lisätietoa tapahtumasta, voit kysyä sitä Mari Hynniseltä, joka on tapahtuman yhteyshenkilönä.
 
Osallistuva sydänhenkilö
Mikäli osallistuvia sydänhenkilöitä on useampi, laita nimi ja ikäitiedot lisätietoja kohtaan.
Osallistuvat aikuiset
Lisää kenttiä avautuu sitä mukaan, kun täytät lomaketta.
Osallistuvat sisarukset
Lisää kenttiä avautuu sitä mukaan, kun täytät lomaketta.
Yhteystiedot
Alueosasto lähettää sähköpostitse tarkemmat tiedot tapahtumasta.
Osallistuvien henkilöiden lukumäärä