Jäsenlehti 2/2017 ilmestynyt

Jäsenlehti 2/2017 ilmestynyt

Tämän vuoden toinen jäsenlehti on ilmestynyt!  

Kevään numerossa tutustumme sähköisiin terveyspalveluihin Kanta-palveluun sekä yhä kasvavaan Terveyskylään. Etenkin sydänvikaiset tytöt ja naiset, pohtivat mahdollisuuttaan saada omia biologisia lapsia. Asia askarruttaa myös monia sydänlasten vanhempia. Raskaus ei ole kaikille sydänvikaisille suositeltua, toisin kuin haastattelun antaneelle Sannalle. Lue Sannan tarina sivulta 8 ja faktaa sydänvikaisen raskaudesta ja sen suunnittelusta on kerrottu sivuilla 12-14.

Kaikille jäsenille tärkeä asia on valtakunnallisen ryhmän Synjan, eli sydännuoret ja aikuiset, esittely. Kuka kuuluu synjaan? Miten siihen liitytään? Mitä ryhmä tekee? Kuka voi osallistua toimintaan? Kuka suunnittelee ryhmän toimintaa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen artikkelista.

Ennen kesää on hyvä tehdä suunnitelmia myös syksylle, jolloin sydänlasten vanhemmille sekä sydännuorille ja -aikuisille järjestetään yhteinen "Voimaa vertaisista"-viikonloppu Kolilla. Sydänaikuisille on syyskuussa myös oma tieto- ja vertaistukiviikonloppu Kuopiossa. Sydänlasten perheille tarjoutuu mahdollisuus viettää tuettu syysloma (15.-20.10.) Nastolassa Liikuntakeskus Pajulahdessa. 

Sydänyhteisöt menevät tänä vuonna luontoon Luonnon päivät-teemalla. Yhdistyksemme alueosastot järjestävät toimintaa kevään luonnon päivänä 20.5., jolloin villiinnytään Suomen luonnosta tuhansien muiden kanssa! Tapahtumat on koottu lehden sivulle 23 ja oman alueosaston tapahtumat pääsee katsomaan myös alueosaston sivulta.

Sivulla 32 kerrotaan myös yhdistyksemme ja Sydänliiton yhteiskampanjasta "Se voi tapahtua kenelle tahansa". Se alkaa toukokuussa ja kampanja näkyy monessa eri paikassa verkossa ja lehdissä. Jokainen voi olla mukana kampanjassa jakamalla viestiä omalle lähipiirilleen. Sydäntarinoita pääsee myös kertomaan kampanjan aikana. Yhdessä saamme enemmän aikaiseksi, osallistu siis kampanjaan!

Pääset sähköiseen jäsenlehteen täältä.

Seuraavan jäsenlehden (3/2017) aineistot tulee toimittaa 13.8.2017 mennessä. Lehti ilmestyy 15.9.2017.
Jäsenlehden aineistot pyydetään toimittamaan sähköisesti osoitteella lehti(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Samaan osoitteeseen voi kertoa juttuvinkkinsä.
Yhdistyksen jäsenlehden ilmoitusmyynnistä vastaa Printmix Oy

Ihanaa kevättä ja kesää!