Jäsenkirje 2/2019

Hyvää alkanutta kesää!                                                                                        27.5.2019

Normaalisti lähetämme aluekirjeen ainoastaan sähköpostilla. Jos et ole saanut kirjettä sähköpostilla, tarkista, että yhdistyksen toimistolla on sähköpostiosoitteesi. Yhdistyksellä ei ole kaikkien jäsentensä sähköpostiosoitetta. Uusimman kirjeen löydät myös nettisivuiltamme sekä Facebookista, jossa Turun alueosastolla myös oma suljettu ryhmä. Alueosaston FB-ryhmässä kannattaa vierailla säännöllisesti, sillä joistakin tapahtumista ilmoitetaan ensimmäisenä ryhmän kautta!

Tässä kirjeessä on pääsääntöisesti tapahtumia loppukesän ja syyskauden osalta, sillä kesä käytetään myös alueosastolla rentoutumiseen ja virran keräämiseen tulevaa syksyä varten. Huomaathan, että perinteiseen kesäteatteriretkeen ilmoittautumisaikaa on vain muutamia päiviä, joten toimi nopeasti! Syyskauden osalta tapahtumia täydennetään vielä mahdollisuuksien mukaan myös sähköpostiviestein, kotisivuille ja FB-ryhmässä.
 
Teatteria, Teatteria! Tiistaina 25.6 klo 18.00 mennään katsomaan Vartiovuorelle Robin Hood. Alueosasto tarjoaa liput sydänlapselle/-nuorelle/- aikuiselle. Muutoin aikuiset 25e ja lapset 20e. Lipun hinta saattaa vielä laskea riippuen osallistujien  määrästä. Ilmoittautumisten jälkeen tiedoitetaan maksusta. Sitovat ilmoittautumiset Susannalle 30.5 mennessä sähköpostitse. Muistahan samalla mainita jos sinulla saattajakortti. Lisätietoja esityksestä: http://turunkesateatteri.fi/

Torstaina 8.8. klo 18:00 koko perheen kiipeilytapahtumaa Raision Myllyn Irti Maasta - kiipeilykeskuksessa. Kaikki lapsista isovanhempiin ovat tervetulleita, kunhan painoa on 15-150 kg. Kiipeilemään on hyvä ottaa mukaan vaatteet jotka soveltuvat liikkumiseen sekä sisäkengät. Sitovat ilmoittautumiset 31.7. mennessä Ainolle. Omavastuu tapahtumasta on 10 €/hlö – sydänlapset, -nuoret ja -aikuiset pääsevät kiipeilemään maksutta.

Raision Urheiluautoilijat ry tarjoaa sydänlasten perheille mahdollisuuden päästä katsomaan ainutlaatuista Off Road-autojen Eurotrial kilpailuviikonloppua, joka järjestetään Raision moottoriradalla 9. – 11.8. (http://raisionmoottorirata.fi/kartta/). Kisaviikonlopun perhelipun hinta on sydänlasten perheille 15 euroa/perhe/viikonloppu tai 10 euroa/perhe/päivä. Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 31.7. mennessä. Syksyyn on suunnitteilla myös Raision Urheiluautoilijoiden kanssa ajelutusta sydänlasten perheille, mutta tästä lisää aikataulujen tarkennettua alueosaston FB-ryhmässä ja kotisivuilta.

Alueosasto järjestää 15. – 18.8. yönyli-retken Taivassalon seurakunnan omistamalle Mansikkakarin leirikeskukseen. Osallistujat voivat halutessaan päättää, osallistuvatko he retkeen jo torstaista vaiko perjantaista lähtien. Toki leirikeskukseen voi tulla myös vain käväisemään päiväseltään, sikäli mikäli se ohjelmallisesti on mahdollista. Suunnitelmissa on toteuttaa lauantaissa pieni retki lähiympäristöön (Taivassalo-Kustavi-akselilla) omilla autoilla. Tarkempi ohjelma varmistuu lähempänä ajankohtaa ja sitä myös suunnitellaan osallistuvien kanssa yhdessä. Viikonlopun hinta on 10 euroa/vrk/lähtijä sisältäen myös ruokailut (kotiruoka). Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 31.7. mennessä – myös päiväseltään kävijöiden tulee ilmoittautua. Yöpymispaikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Majoitus tapahtuu pääosin 4 hengen huoneissa ja välttämättä huone ei ole kokonaisuudessaan vain omassa käytössä (riippuen osallistujien perhekoosta jne.). Mainitsehan ilmoittautumisen yhteydessä myös mahdollisista erityisruokavalioista.

Tiistaina 27.8. Klo 18 menemme herkuttelemaan sushilla ja kiinalaisella ruoalla aasialaiseen Sushi Hot ravintolaan osoitteeseen Läntinen Pitkäkatu 1,Turku, linja-autoaseman vieressä. Herkuttelun lomassa suunnittelemme tulevaa syksyn toimintaa. Ravintolassa on buffet klo 19 asti hintaan 9.90/hlö. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja vaikuttamaan tulevaan toimintaan ja nauttimaan hyvästä ruoasta ja sydämellisestä seurasta. Ilmoittautumiset sunnuntaihin 25.8. mennessä Satulle.

Louhisaaren kummituskierros 12.10 klo 17. Louhisaaren kartanon ovet avautuvat meille jännittävän kummituskierroksen merkeissä. Tutustutaan upean kartanon synkkään menneisyyteen ja kiehtoviin ihmiskohtaloihin oppaan johdolla. Kierros on K12. Kierros sisältää ruokailun, hinta on 30 €/hlö. Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle  28.9. mennessä, paikkoja rajoitetusti.

Perjantaina 22.11. klo 20 menemme katsomaan aikuisten voimin Linnateatteriin Domino-saliin vierailulle saapuvan improvisaatioteatteri VSOP:n Mullan alla –murhamysteeriä. Illan aikana tv:stä, elokuvista ja teatterista tutut ammatti-improajat selvittävät kuka murhasi ja kenet. Laulavia todistajanlausuntoja, kuuluisia viimeisiä sanoja sekä todistusaineiston penkomista... Kaikki on mahdollista! Saadaanko lopulta murhaaja kiinni? Lippujen hinnat ovat sydännuorilta/-aikuisilta 25 €/kpl ja muilta 30 €/kpl. Alueosasto tarjoaa mahdollisuuksiensa mukaan pientä purtavaa osallistujille (väliaikakahvitus tms.), mutta tästä lisää myöhemmin ilmoittautuneille suunnitelmien tarkennettua. Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 13.10. mennessä.

Alueosasto on varannut paikkoja Turun kaupunginteatterin kokoperheelle suunnattuun fantasiakomediaan ”Babe – urhea possu” lauantain 7.12. klo 14 esityksestä. Nopean varaajan liput (sitova ilmoittautuminen 25.8. mennessä) ovat hinnaltaan 20 € kappale niin lapsilta kuin aikuisilta. Tämän jälkeen lippuhinnat nousevat ollen 20 € lapsilta ja 35 € aikuisilta. Viimeinen ilmoittautumispäivä teatteriin on 31.10.

Turun alueosasto tukee mahdollisuuksiensa mukaan sydännuorten ja -aikuisten osallistumista Synjan valtakunnallisiin tapahtumiin. Kerran vuodessa myönnettävän avustuksen suuruus on maksimissaan 25 €.  Alueosasto voi lisäksi harkintansa mukaan myöntää erillisiä kertaluontoisia avustuksia hoitoon, kuntoutukseen ja tapahtumiin esim. matka-avustuksia erityistä tukea tarvitseville perheille tai sydännuorille ja -aikuisille. Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja sen liitteeksi tarvitaan kuitit ja erittely kustannuksista. Hakemus tulee tehdä sähköpostitse osoitteella turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös Katja Laineelta.

HUOM! Ruusukorttelin palvelukeskuksen uinnit jäävät katkolle palvelukeskuksen allasosaston remontin vuoksi. Alueosasto etsii toista paikkaa alueosaston maksuttomille uimavuoroille – tästä lisätietoja on luvassa alueosaston FB-ryhmässä sekä kotisivuilla niiden tarkennettua.

Muistathan hyödyntää yhdistyksen jäsenedut! Jäsenperheet pääsevät polskuttelemaan Caribian kylpylään alennettuun hintaan. Vuoden 2019 hinnat ovat arkisin aikuisilta ja lapsilta 11€ sekä la-su 13€/hlö. Lisäksi jäsenetuna 10 kerran vesijumppakortin saa hankittua hintaan 39 euroa (+sarjakorttimaksu 8€). Sopimushinnat eivät ole voimassa koulujen lomaviikoilla 1, 8, 42, 52 eikä arkipyhinä tai muina juhlapäivinä esim. pääsiäinen ja joulu. Edut koskevat yhdistyksen jäseniä ja edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa. Lisäksi jäsenemme saavat vähintään 15% alennuksen Holiday Club kylpylähotellien, Villasten, Chalets –huoneistojen sekä loma-asuntojen päivähinnoista. Holiday Club tarjoaa ajoittain myös kausittaisia etuja ja kampanjatarjouksia, jolloin etu voi olla jopa 50% normaalihinnoista. Majoitustarjoukset ja maksut hoidetaan Holiday Clubin online-varausjärjestelmän kautta osoitteessa www.holidayclub.fi käyttämällä kampanjakoodia SLJA15.

Myös liikuntaleikkipuisto HopLopiin on voimassa jäsenetu: Jäsenkorttia esittämällä sisäänpääsymaksu on arkisin 12€/lapsi (max. 5 lasta) lukuun ottamatta Riihimäen ja Rovaniemen HopLop-seikkailupuistoja. Etuhinta ei ole voimassa lasten loma-aikoina eikä arkipyhinä.
Muistathan ilmoittaa tapahtumiin ilmoittautuessasi, jos sinulla on avustajakortti!

Alueyhdistyksen tilinumero on IBAN: FI82 5541 2820 0193 89, BIC: OKOYFIHH. Tilille tulee maksaa tapahtumien omavastuut.

Sydämellisin terveisin,
Sydänlapset ja -aikuiset Turun alueosaston toimintaryhmä