Euroopanlaajuinen sydännuortenleiri 2.-9.8.2019

Euroopanlaajuinen sydännuorten leiri järjestetään ensi kesänä Porvoon kupeessa Emäsalon KokousPoukamassa. Sydänlapset ja -aikuiset ry järjestetää leirin yhteistyössä muiden eurooppalaisten sisarjärjestöjen ja ECHDOn kanssa. Leiri on ensimmäinen euroopanlaajuinen sydännuorten leiri, EYC Camp. Sydänlapset ja -aikuiset ry:llä on kunnia toimia järjestettävän leirin isäntämaana. Leirille osallistuu kaikkiaan 60 sydännuorta ohjaajineen ja he pääsevät kokemaan taatusti ikimuistoisen ja vauhdikkaan leiriviikon! Leirin virallisena kielenä on ”bad english” ja kielitaito tulee karttumaan leiriviikon aikana! Osallistujien tulee siis jossain määrin kyetä kommunikoimaan englanniksi, mutta kenenkään ei tarvitse olla guru! Koska leiri tullaan järjestämään nyt ensimmäistä kertaa, ei mahdollisesta jatkosta ole vielä tässä vaiheessa tietoa. Leiri voikin olla tässä muodossaan ainutlaatuinen mahdollisuus, joka ei välttämättä toistu! Kurssi rahoitetaan osittain Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotoista myöntämällä avustuksella.

Kenelle?

Leiri on tarkoitettu 14–18-vuotiaille sydännuorille ja Suomesta valitaan kuusi osallistujaa. Leiri on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille.

Kustannukset

Leirin omavastuu on 300 euroa, joka pitää sisällään matkat Helsingistä määränpäähän sekä ohjelman täysihoitoineen. Matkat kodin ja Helsingin välillä maksaa jokainen itse, kustannuksiin ei ole mahdollista hakea korvausta Kelasta.

Ohjelma

Leirin aikana on muutamia luentoja, mutta muuta hauskaa tekemistä sitten senkin edestä! Leiri noudattaa ohjelmallisesti hyvinkin pitkälle esikuvansa pohjoismaisen leirin runkoa. Painopiste leirillä on elämyksellisessä ohjelmassa, jossa sydännuorille tarjotaan mahdollisuus saada kokea erilaisia elämyksiä sekä ennen kaikkea luoda vertaiskontakteja muihin vastaavassa tilanteessa oleviin nuoriin eri puolilta Eurooppaa. Leirillä on myös virallinen sairaanhoitaja järjestäjämaan puolesta. 

Hakeminen leirille 

Leirille haetaan sähköisellä lomakkeella viimeistään 28.2.2019.  Liitteeksi tarvitaan viimeisin hoitokertomus. Hoitokertomuksen voi toimittaa yhdistyksen toimistolle myös sähköpostitse tai postitse ennen hakuajan päättymistä. Kuntoutustyöryhmän tekemistä valinnoista ilmoitetaan hakijoille huhtikuussa.

Valintakriteerit

Leirivalinnoissa etusijalla ovat ne osallistujat, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaantyyppisille leireille. Mikäli leirihakemuksia tulee poikkeuksellisen paljon ja valintaa on mahdoton tehdä muiden valintaperusteiden pohjalta oikeudenmukaisesti, leiripaikat tullaan arpomaan. Hae leirille täyttämällä hakukaavake yhdistyksen kotisivuilta 28.2. mennessä! Luvassa on varmasti ikimuistoinen leiri, jonka aikana on mahdollisuus saada uusia sydänystäviä eri puolilta Eurooppaa! Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan tälle ainutlaatuiselle leirille!