Jäsenkirje 2/2018

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     27.5.2018
Aurinkoista toukokuun loppua!                                                                                
 
 
Kevät on mennyt aivan mieletöntä vauhtia auringon helliessä meitä! Nyt on jälleen muistettava ottaa vesipullo mukaan (ja juotava siitä) ja suojautua auringolta. Tapaamme porukalla vielä kerran ennen kesälaitumille kirmaamista: 10.6. on luvassa monenlaista puuhaa Puuhaparkissa – tulkaa mukaan!
 
Tästä kirjeestä ja kotisivultamme löydät tulevat tapahtumat ja niiden omavastuu- ja ilmoittautumistiedot. Tapahtumiin ilmoittautuminen tapahtuu joko kotisivuilla täyttämällä ilmoittautumislomakkeen tai lähettämällä sähköpostia vastuuhenkilölle. Tapahtumista peritään pienet omavastuut, jotka maksetaan pääasiassa alueosaston tilille: FI60 5541 2820 0193 97, mutta toisinaan voi maksaa myös tapahtumassa vastuuhenkilölle. Tämä selviää tapahtuman ilmoituksesta. Uintiin ei tarvitse ilmoittautua ja maksu hoituu joko paikan päällä tai tilille.
 
Kun mieleesi tulee hyvä tapahtumaidea, niin lähetäthän sen meille esimerkiksi sähköpostitse: uusimaa(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Olisitko kiinnostunut huonepakopelistä, ulkoiluretkestä tai jostain muusta? Tiedätkö jonkin kivan puuhan, joka sopisi sydänvikaisille ja heidän perheilleen?
 
Huomioithan, että yhdistyksen tapahtumat on vain Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenille. Muista siis pitää jäsenasiat kunnossa ja osallistua tapahtumiin!

Olette sydämellisesti tervetulleita tapaamaan vertaisia!
 
Ihanaa kesää kaikille jäsenille toivottaen,
 
Uudenmaan alueosaston toimintaryhmä
 
uusimaa(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
 
Tapahtumien vastuuhenkilöiden yhteystiedot ovat kotisivuilla Yhteystiedot-kohdassa http://www.sydanlapsetja-aikuiset.fi/alueosastot-ja-valtakunnalliset-ryhmat/uusimaa
 
 
Koko perheen puuhapäivä
Sunnuntaina 10.6. valtaamme Vihdissä olevan Puuhaparkin! Tekemistä on kaikenikäisille, joten vanhemmatkin pukeutuvat rentoihin vaatteisiin ja pistävät trampoliinisukat jalkaan! Lisätietoa Puuhaparkista löytyy netistä: https://www.puuhapark.fi/ Huomioithan, että mukaan mahtuu 30 henkilöä.
Omavastuut: Sydänlapset /-nuoret / -aikuiset ilmaiseksi. Muilta 10 €.
Ilmoittautumiset 7.6. mennessä Sini Syrjäläiselle osoitteeseen: sini.sillanmaki(at)gmail.com.
 
Hevostelua
Syyskauden aloitus on sunnuntaina 12.8. ihanien islanninhevosten kanssa tallipaikka Hestbakkissa Lohjalla (http://www.hestbakki.net/). Kokoonnumme tallille klo 14. Ohjelmassa on hevosten hoitamista, ratsastamista ja eväiden syömistä muiden sydänperheiden kanssa. Alueosasto järjestää makkarat sekä kahvi- ja mehutarjoilun.
Omavastuut: Ratsastustunti 15 € (sis. 30 min ratsastusta), talutusratsastus 3 €. Ilmoittautuminen viimeistään 5.8.2018 kotisivujen lomakkeella: https://www.sydanlapsetja-aikuiset.fi/content/hevostelua-hestbakki-tallilla
Vastuuhenkilönä Heidi Rajamäki: rajamaki.heidi(at)gmail.com.
 
Uinnit Helsingin Ruskesuolla 
Uudenmaan alueosaston sydänlasten uinnit syyskaudella 2018 ovat tuttuun tapaan kerran kuukaudessa sunnuntaisin. Uintiaikamme on jälleen vaihtunut ja se on jo klo 12–14. Varsinainen uintiaika on klo 12–13.30. Uinti tapahtuu Ruskeasuon koululla (os. Tenholantie 15, 00280 Helsinki). Paikalla on hyvä olla heti klo 12, jotta pääsee ovesta sisälle. Ovet ovat lukittuina uinnin ajan eikä sisään pääse kesken uintiajan.
 
Ruskeasuon terapia-altaan vesi on lämmintä, n. 34 °C, ja samoin terapia-altaan ympäristö on lämpöinen, joten se sopii pienellekin lapselle. Altaan syvyys on 1–1,6 m. Altaalla on paljon leluja käytössä, joten omia ei tarvitse ottaa mukaan. Huomioithan, että  sauna EI lämpene meidän vuorolla.
Uinnin jälkeen pidämme pientä kahvilaa, josta saa ostaa juomaa ja pientä purtavaa. Uinnin omavastuun voi maksaa paikanpäällä. Hinnat ovat: 4€/aikuinen ja 2€ lapsi/ sydänlapsi, -nuori tai -aikuinen.
 
Syksyn 2018 uinnit ovat jokaisen kuukauden ensimmäinen sunnuntai eli 2.9, 7.10, 4.11 ja 2.12.
 
Altaassa on hyvin tilaa, joten tervetuloa mukaan myös uudet uimarit!
 
Pom-pom-pomppimaan!
Järjestämme sunnuntaina 16.9. klo 12 - 13 Helsingin Pitäjänmäen Rush trampoliinipuistossa tapaamisen. Rush sopii kaikenikäisille! 16-vuotias voi toimia Rushissa lapsen valvojana. Jos aiot pomppia ilman huoltajan valvontaa, tulee sinun olla vähintään kymmenen vuotta. Muussa tapauksessa huoltaja on vastuussa lapsen oleskelusta puistossa. Kaikkien asiakkaiden tulisi olla terveitä ja fyysisesti normaalissa kunnossa. Painoraja trampoliinipuiston aktiviteetteihin on 110 kg. Lisätietoja: https://rushfinland.fi.
Huomioithan, että mukaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.
Omavastuu: sydänlapset/-nuoret/-aikuiset ilmaiseksi, muut 5 €. Hinta sisältää trampoliinisukat. 
Ilmoittautumiset 31.8.2018 mennessä mari.j.gronroos(at)gmail.com.
 
Naisten ilta
Syyskuussa yli 18-vuotiaiden naisten iltaa vietetään tuttuun tapaan Yrjönkadun uimahallissa (Yrjönkatu 21 b, Helsinki) syyskuussa. Tervetulleita ovat siis niin sydänlasten äidit kuin sydänvikaiset naisetkin. Tarkemmat tiedot lähetetään syksyn jäsenkirjeessä sekä kotisivuilla.
 
Toimintaryhmän kokous
Toimintaryhmä kokoontuu 3.10 Jumbossa, Vantaalla. Jäsenet ovat myös tervetulleita mukaan keskustelemaan syksyn ja kevään toiminnasta. Lisätietoja sihteeriltä Heidi Rajamäeltä sähköpostitse rajamaki.heidi(at)gmail.com.
 
Syyskauden loppupuolella on vuosikokous sekä pikkujoulut. Niistä tarkemmin syksyn jäsenkirjeessä!