Jäsenkirje 2/2017

                                                                                  27.11.2017
 
Tervehdys Uudenmaan alueosastolta!
 
 
Alueosaston toimintaryhmä on suunnitellut hieman jo ensi kevään tapahtumia jäsenien iloksi. Tapahtumien suunnittelussa pyrimme huomioimaan eri kohderyhmät. Useimpien tapahtumien ilmoittautuminen tapahtuu kotisivuilla täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Tapahtumista peritään pienet omavastuut, jotka maksetaan pääasiassa alueosaston tilille: FI60 5541 2820 0193 97, mutta toisinaan voi maksaa myös tapahtumassa vastuuhenkilölle.
 
Kirjeen lopussa on alustavia ideoita ensi vuoden tapahtumiksi. Mikäli sinulla on tiedossa jokin kiva juttu, jonka parissa voisimme porukalla tavata, kerrothan siitä toimintaryhmän jäsenille esimerkiksi sähköpostitse: uusimaa(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Tiedotamme ensi vuoden tapahtumista tarkemmin ensi vuoden alussa jäsenkirjeessä.
 
Tapaamme kuitenkin vielä joulukuussa. Seuraavat tapahtumamme ovat 3.12. uinti Ruskeasuolla ja 10.12. vuosikokous Espoossa. Valitettavasti pikkujouluja ei tänä vuonna järjestetä.
 
Huomioithan, että yhdistyksen tapahtumat ovat vain Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenille. Muista siis pitää jäsenasiat kunnossa ja tulla mukaan toimintaan!

Olette sydämellisesti tervetulleita tapaamaan vertaisia!
 
Terveisin,
 
Uudenmaan alueosaston toimintaryhmä
 
 
Uinnit Helsingin Ruskeasuolla 
Uudenmaan alueosaston sydänlasten uinnit syksyllä 2017 ja keväällä 2018 ovat kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 13–15. Varsinainen uintiaika on klo 13–14.30. Uinti tapahtuu Ruskeasuon koululla (os. Tenholantie 15, 00280 Helsinki). Paikalla on hyvä olla heti klo 13, jotta pääsee ovesta sisälle. Ovet ovat lukittuina uinnin ajan eikä sisään pääse kesken uintiajan.
 
Ruskeasuon terapia-altaan vesi on lämmintä, n. 34 °C, ja samoin terapia-altaan ympäristö on lämpöinen, joten se sopii pienellekin lapselle. Altaan syvyys on 1–1,6 m. Altaalla on paljon leluja käytössä. Nykyään sauna EI lämpiä meidän vuorolla.
Uinnin jälkeen pidämme pientä kahvilaa, josta saa ostaa juomaa ja pientä purtavaa. Uinnin omavastuun voi maksaa paikanpäällä. Hinnat ovat: 4€/aikuinen ja 2€ lapsi/ sydänlapsi, -nuori tai -aikuinen.
 
Altaassa on hyvin tilaa, joten reippaasti mukaan myös uudet uimarit!
 
Syksyllä 2017 viimeinen uinti on 3.12.
Kevään 2018 uinnit: 4.2., 4.3., 8.4. ja 6.5.
 
Uudenmaan alueosaston vuosikokous Espoossa
Uudenmaan alueosaston vuosikokous pidetään tänä vuonna 10.12. Klo 16 alkaen Espoossa Iso Omenan kauppakeskuksessa Ravintola Retrossa. Tarjoilujen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan 3.12. mennessä kotisivujen lomakkeella. Kokouksessa valitaan jäsenet toimintaryhmään, käydään läpi vuoden 2017 toteutuneet tapahtumat ja talousluvut sekä suunnitelmat vuodelle 2018. Tervetuloa mukaan!
 
Yhteinen illanvietto pizzan äärellä sydännuorille ja -aikuisille Helsingissä 19.1.2018
Uudenmaan alueen sydännuoret ja -aikuiset ovat tervetuloa viettämään yhteistä iltaa ja ruokailemaan Tennispalatsin Pizza Hut:iin (Fredrikinkatu 65, 00100, Helsinki) perjantaina 19.1. klo 18 alkaen. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Uudenmaan alueosaston 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille sydännuorille ja -aikuisille. Ruokailun lomassa suunnitellaan synjalaisille mieleisiä tapahtumia. Tarjolla on Fantasia- pizzaa ja ruokajuomana on jäävesi. Voit halutessasi valita listalta myös muuta juomista omakustanteisesti. Tapahtuma on alkoholiton.
 
Voit ilmoittautua kotisivuilla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta viimeistään 12.1.2018. Ruokatilaukset tehdään etukäteen, joten muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset allergiat ja pizzasi täytteet. Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti.
Omavastuu tapahtumaan on 5 e/hlö.
 
Ensi vuoden muista tapahtumista tiedotamme myöhemmin. Tässä kuitenkin kevätkauden ja syksyn alustavia suunnitelmia:
  • 19.2. Laskiaisrieha VihtiSkissä lasketellen, pulkkaillen, hiihtäen tai ulkoillen muuten vain hyvässä seurassa. Omavastuu kokopäivän hissilipusta on 15 euroa sydänlapsille, -nuorille ja -aikuisille. Alueosasto tarjoaa makkarat ja mehua osallistujille. Vastuuhenkilönä Susa Karjunen.
  • 18.3. hillutaan Espoon Superparkissa. Vastuuhenkilönä Mari Hynninen.
  • Helmi-maaliskuussa isät ja lapset lähtevät kannustamaan kenties lätkäjoukkuetta tai jotain muuta! Tätä tapahtumaa järjestää Janne Karjunen.
  • Huhtikuussa 15.4. peuhataan Vantaalla HopLopissa. Sydänlapset pääsevät ilmaiseksi, muut voivat hyödyntää jäsenalennusta! Vastuuhenkilönä Heidi Rajamäki.
  • Huhtikuussa 21.4. klo 12 lähtien äidit ja synjan naiset pääsevät naisten kevätvaellukselle Nuuksioon tai Sipoonkorpeen. Mari ja Susa järjestävät tätä tapahtumaa.
  • Toukokuussa synjalaiset koittavat päästä pois huonepakopelistä. Katsotaan onnistuvatko. Osku on vastuuhenkilönä ja ajankohta päätetään tammikuun pizzaillassa!
  • Kesäkuussa 10.6. valtaamme Vihdissä olevan Puuhaparkin! Tekemistä on kaikenikäisille, joten vanhemmatkin pukeutuvat rentoihin vaatteisiin ja pistävät trampoliinisukat jalkaan! Vastuuhenkilönä Susa Karjunen.
  • Syyskautta aloitetaan ihanien islanninhevosten parissa elokuussa.
  • Syyskuussa yli 18-vuotiaat naiset viettävät iltaa Yrjönkadun uimahallissa uiden, saunoen ja herkutellen.