Jäsenkirje 1/2018


Hyvää uutta vuotta!                                                                  
 
 
Vuosi on vaihtunut ja vuoden ensimmäisellä tapaamisella sydännuoret ja -aikuiset tapasivat toisiaan vertaistuen ja maukkaan pizzan äärellä.
 
Sydänlasten viikko on tuttuun tapaan 7.-14.2.2018. Uudenmaan alueosaston jäsenet viettävät sitä perinteeksi muodostuneella laskiaisriehalla, jonne olette tervetulleita koko perheen voimin!
 
Kotisivultamme löydät tulevat tapahtumat ja niiden omavastuu- ja ilmoittautumistiedot. Useimpien tapahtumien ilmoittautuminen tapahtuu kotisivuilla täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Tapahtumista peritään pienet omavastuut, jotka maksetaan pääasiassa alueosaston tilille: FI60 5541 2820 0193 97, mutta toisinaan voi maksaa myös tapahtumassa vastuuhenkilölle. Tämä selviää tapahtuman ilmoituksesta. Uintiin ei tarvitse ilmoittautua ja maksu hoituu joko paikan päällä tai tilille.
 
Kun mieleesi tulee hyvä tapahtumaidea, niin lähetäthän sen meille esimerkiksi sähköpostitse: uusimaa(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Tiedotamme syksyn tapahtumista tarkemmin sähköpostilla lähetettävässä jäsenkirjeessä.
 
Huomioithan, että yhdistyksen tapahtumat ovat vain Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenille. Muista siis pitää jäsenasiat kunnossa ja tulla mukaan toimintaan! Jäsenkortti ja maksulomake tulivat juuri Sydän-lehden 1/2018 mukana eli sen laskuttaa Sydänliitto.  Jäsenkortti ja maksulomake löytyvät kanteen kiinnitetystä erillisestä liitteestä. Muista siis ottaa jäsenkortti ja lasku talteen ennen lehden kierrättämistä! Jäsenmaksun voi tilata myös e-laskuna. Voit ladata puhelimeen Sydänliitto-sovelluksen, jossa jäsenkorttisi kulkee mukanasi ja sitä on helppo käyttää. Sovelluksessa on paljon muutakin tietoa, kuten Sydänliiton jäsenedut ja yhdistyksen yhteystiedot löytyvät sieltä helposti.

Olette sydämellisesti tervetulleita tapaamaan vertaisia!
 
Terveisin,
 
Uudenmaan alueosaston toimintaryhmä
  

Uinnit Helsingin Ruskesuolla 

Uudenmaan alueosaston sydänlasten uinnit keväällä 2018 ovat tuttuun tapaan kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 13–15 (Huomioi muuttunut aika!). Varsinainen uintiaika on klo 13–14.30. Uinti tapahtuu Ruskeasuon koululla (os. Tenholantie 15, 00280 Helsinki). Paikalla on hyvä olla heti klo 13, jotta pääsee ovesta sisälle. Ovet ovat lukittuina uinnin ajan eikä sisään pääse kesken uintiajan.
 
Ruskeasuon terapia-altaan vesi on lämmintä, n. 34 °C, ja samoin terapia-altaan ympäristö on lämpöinen, joten se sopii pienellekin lapselle. Altaan syvyys on 1–1,6 m. Altaalla on paljon leluja käytössä, joten omia ei tarvitse ottaa mukaan. Huomioithan, että nykyään sauna ei lämpene meidän vuorolla. Uinnin jälkeen pidämme pientä kahvilaa, josta saa ostaa juomaa ja pientä purtavaa. Uinnin omavastuun voi maksaa paikanpäällä. Hinnat ovat: 4€/aikuinen ja 2€ lapsi/ sydänlapsi, -nuori tai -aikuinen.
 
Altaassa on hyvin tilaa, joten reippaasti mukaan myös uudet uimarit!
 
Kevään 2018 uinnit ovat: 4.2., 4.3., 8.4. ja 6.5. 

Matalan kynnyksen kuntosalijumppaa synjalaisille

Sydän- ja keuhkosiirrokkaat - SYKE ry järjestää sydän- ja keuhkosiirrokkaille kuntosalijumpan pienryhmän ja kutsuu mukaan myös meidän alueosaston synnynnäisesti sydänvikaisia nuoria ja aikuisia. Ryhmän ohjaajana toimii hengitys- ja sydänfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti. Liikuntakerta koostuu ohjatusta alkulämmittelystä, kuntosaliosuudesta ja loppujäähdyttelystä hyvää fiilistä unohtamatta. Ohjatun ryhmän kesto on 60 min/krt. Ryhmän jälkeen on mahdollisuus saunomiseen.
 
Paikka:       Aluekeskus Oltermannissa osoitteessa Oltermannintie 8, Helsinki.
Aika:          Tiistai klo 16–17 (alkaen 6.2.2018)
Hinta:         n. 135 €/kausi/hlö (15 krt) riippuen ryhmän lopullisesta koosta. Ryhmä alkaa jos osallistujia on min. 10 henkilöä (max. 14).
Osallistuja sitoutuu aina koko kauteen (kevät tai syksy) kerrallaan. Laskutus tapahtuu kauden alussa.

HUOM! Uudenmaan alueosasto tukee omia jäseniään 50 €/hlö (eli hinnaksi jää 85e/hlö).
 
Ilmoittautumiset: Esko Sohlo, 045 278 4055, eskosohlo(at)hotmail.com. Ilmoittautuessasi, kerro olevasi Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsen. Lisätietoa ryhmän toiminnasta: Fysioterapeutti Sari Mikkola, 040 536 5409, sari.mikkola(at)personalfysio.com

Laskiaisrieha

Sydänlasten viikolla sunnuntaina 11.2., kello 11–15 on perinteeksi muodostunut laskiaisrieha tällä kertaa VihtiSkissä lasketellen, pulkkaillen, hiihtäen tai ulkoillen muuten vain hyvässä seurassa. Vertaistukea jaetaan makkaran grillauksen yhteydessä. Alueosasto tarjoaa makkarat ja mehua kaikille osallistujille. Tapahtumalle on säävaraus!
Omavastuut:
kokopäivän hissilippu:
0 €/hlö sydänlapset, -nuoret ja -aikuiset,
20 €/hlö muut perheenjäsenet (sis. Winterparkin).
Winterpark:
                  0 €/hlö sydänlapset, -nuoret ja -aikuiset
10 €/hlö perheenjäsenille (ilmainen alle 3-vuotiaille)
 
Winterparkissa on tuubimäki, pulkkamäki, tuubiliuku, WinterPark-mattohissimäki, vaijeriliuku, pomppulinnat ja laavu. Rinnetietoja voit tarkastella osoitteesta: www.vihtiski.fi.Ilmoittaudu kotisivulla viimeistään 4.2.2018. Vastuuhenkilönä Susa Karjunen. 

Lätkäottelu iseille ja lapsille

Perjantaina 2.3. klo 18.30 isät ja lapset lähtevät kannustamaan HIFKiä sen otellessa Kärppiä vastaan. Lippuja on rajoitetusti, joten ole nopea! Paikat ovat A1-katsomosta. Omavastuuhinnat: aikuiset 25€ (norm. 37,50 €), lapset 7-17-v. 15€ (norm. 20€), alle 7-vuotiaat ilmaiseksi sylipaikoilla. Alueosasto maksaa sydänlapsen lipun. Liput jaetaan jäähallin ovella klo 18.00. Ilmoittautuminen tapahtuu kotisivujen lomakkeella ja omavastuun maksu alueosaston tilille viimeistään 25.2.! Tätä tapahtumaa järjestää Janne Karjunen. 

Superpark temppuilua

Sunnuntaina 18.3. hillutaan Espoon Superparkissa klo 12 alkaen! Vastuuhenkilö Mari Hynninen on paikalla klo 12–14, mutta SuperParkissa saa olla sen sulkemiseen saakka eli klo 19 asti.
 
Hinnat: Alueosasto tarjoaa sydänlapsen, -nuoren ja -aikuisen rannekkeen aktiviteettipuistoon. Muille rannekkeet 13 €/hlö (norm. 19 €/hlö). Alle 4-vuotiaat pääsevät veloituksetta puistoon huoltajan kanssa.
Huomioi, että alle 7-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana aktiviteettipuiston puolella.
 
Lisätietoja: SuperPark Espoo aktiviteetit: https://superpark.fi/park/espoo/#aktiviteetit
Ohjeita:https://superpark.fi/faq-superpark-espoo/
 
Ruokailu on omakustanteinen. Ravintola Robson's on avoinna sunnuntaina klo 11:00–19:00. Listalla on meheviä grilliherkkuja ja naposteltavia pieneen nälkään. Ravintola Robson'sista saa myös maukkaita kahvilatuotteita.

HopLop peuhua

Sunnuntaina 15.4. peuhataan Vantaanportin HopLopissa. Sydänlapset pääsevät ilmaiseksi, muille alennukset! Meille varatussa nurkkauksessa nautitaan pullaa ja virvokkeita sekä seurustellaan. Tarkemmat tiedot tulevat kotisivuille lähempänä ajankohtaa. Ilmoittautuminen viimeistään 31.3.  Vastuuhenkilönä on Heidi Rajamäki.

Kevätvaellus naisille

Lauantaina 21.4. klo 12 lähtien äidit ja synjan naiset pääsevät naisten kevätvaellukselle Nuuksioon tai Sipoonkorpeen. Mari ja Susa järjestävät tätä tapahtumaa ja lisää tietoja tulee nettisivuille lähempänä ajankohtaa.

Loppukevään ja kesän ohjelmaa….

Keväällä synjalaiset koittavat päästä pois huonepakopelistä. Katsotaan onnistuvatko. Osku on vastuuhenkilönä ja ajankohta päätetään näinä päivinä, joten kotisivuille tulee tarkemmat tiedot tästä pian!
 
Kesäkuussa 10.6. valtaamme Vihdissä olevan Puuhaparkin! Tekemistä on kaikenikäisille, joten vanhemmatkin pukeutuvat rentoihin vaatteisiin ja pistävät trampoliinisukat jalkaan! Vastuuhenkilönä Susa Karjunen. Kotisivuille tulee tarkemmat tiedot tästä viimeistään huhtikuussa.
 
Syyskautta aloitetaan ihanien islanninhevosten parissa elokuussa ja yli 18-vuotiaiden naisten iltaa vietetään Yrjönkadun uimahallissa syyskuussa. Palataan tarkemmin näihin myöhemmin!