Jäsenkirje 1/2017

Hei kaikki vanhat ja uudet jäsenet!                                    6.3.2017

Talvi on ehtinyt jo kääntyä kevääseen päin ja alueosaston aktiivit ovat vihdoinkin aktivoituneet miettimään ja järjestämään tapahtumia vuodelle 2017. Tämän vuoden aikana mm. katsellaan liskoja, seikkaillaan Suomenlinnassa sekä risteillään aikuisporukassa, ja paljon muuta mukavaa. Tapahtumiin voi tulla myös kaverit muista alueosastoista.
 
Tässä kirjeessä on tapahtumia tälle vuodelle. Loppuvuoden tapahtumista tulee lisäinfoa sähköpostiin, nettisivuille ja Facebook-ryhmään Sydänlapset ja -aikuiset ry, Uudenmaan alueosasto (www.facebook.com/groups/193171577464013/).
 
Sydämellisesti tervetuloa kaikki mukaan!
 
Uudenmaan alueosaston toimintaryhmä
 

 

Maaliskuu:

7-10-vuotiaiden sydänlasten vauhdikas peuhupäivä pidetään lauantaina 18.3. klo 13–15 Aluekeskus Oltermannissa Käpylässä (Oltermannintie 8, Helsinki). Tapahtuman ovat suunnittelevat ja toteuttavat Laurean ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijat osana opintojaan. Päivään tulee ilmoittautua viimeistään 11.3. alueosaston kotisivuilla lomakkeella www.sydanlapsetja-aikuiset.fi/content/peuhupaiva-sydanlapsille-helsingissa. Mukaan pääsee enintään 20 lasta. Mikäli tilaa jää, voivat myös 7-10-vuotiaat sisarukset osallistua toimintaan - ilmoita sisaruksen tiedot ilmoittautuessa. Vanhemmat (ja sisarukset) ovat tervetulleita mukaan seuraamaan päivää tai vanhemmat voivat ottaa hetken omaa aikaa. Leikkien ja pelien jälkeen herkutellaan Arnoldsin donitseilla.

Synjan (13+) yhteinen peli-iltapäivä Escape Room Helsingissä, Fredrikinkatu 34, 00101 Helsinki, sunnuntaina 26.3. klo 17.00. Omavastuu 7 €. Pelin jälkeen omakustanteinen ruokailumahdollisuus ravintola Fafa'sissa (matka n.600 metriä Fredalta ruokapaikkaan). Ilmoittautumiset Oskarille osku.gronroos (at) gmail.com 19.3. mennessä. Ilmoitathan osallistutko myös ruokailuun. Osallistujia voidaan ottaa enintään 12 henkilöä. Lisätietoja: https://escaperoom.fi

Huhtikuu:

8.4. klo 11.30 alkaen fysioterapeuttiopiskelijat pitävät noin 4-6-vuotiaille sydänlapsille liikunnallisen tuokion Aluekeskus Oltermannissa Käpylässä (Oltermannintie 8, Helsinki). Tapahtumaan ilmoittautuminen on kotisivuilla lomakkeella. Kohderyhmän sydänlasten vanhemmille lähetetään kutsu myös sähköpostitse ja siinä on linkki ilmoittautumiseen. Tapahtuma on osa Laurean ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijoiden opinnäytetyötä.
 
Koko perheen retki trooppinen eläintalo Tropicarioon lauantaina 22.4. klo 10. Osoite Sturenkatu 27, Helsinki. Lisätietoja www.tropicario.com.
Ilmoittaudu Sinille (sini.sillanmaki (at) gmail.com) 18.4 mennessä. Omavastuu 8€ aik. ja lapsi 4€, sydänlapsi /-nuori/ -aikuinen ilmainen. Tarjolla pientä purtavaa.

Toukokuu:

Luonnon päivät, Suomi 100v teeman mukainen koko perheen yhteinen ulkoilupäivä lauantaina 20.5. klo 14 tallipaikka Hestbakkissa Lohjalla, lisätietoja www.hestbakki.net. Ratsastustunti 15 € (sis. 30 min ratsastusta) ja talutusratsastus 3 €. Ohjelmassa myös makkaran paistoa muiden sydänperheiden kanssa sekä kahvi- ja mehutarjoilu. Ilmoittautuminen 10.5.2017 mennessä kotisivuilla.

Kesäkuu:

SOVA pidetään Nokialla Cumulus Resort Edenissä 16.–18.6.2017. Ilmoittautuminen yhdistyksen kotisivuilla ”Kurssitoiminta”-sivun kautta.

Elokuu:

”Vuosisatojen aikamatka” -seikkailukierroksen Suomenlinnassa 5.8. klo 13.45. Vuosisatojen aikamatkan juoni tarjoaa jännittäviä tilanteita ja historian havinaa Viaporin linnoituksen eri valtakausilta. Seikkailukierroksen tarina pohjautuu historialliseen taustatietoon ja se vie lapset (6–13 v.) vanhempineen jännittävälle aikamatkalle entisaikain Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä aikojen takaa. Kierroksella kuljetaan ympäri linnoitusta ja päästään myös yleisöltä muutoin suljettuihin tunneleihin. Seikkailukierros on osa Suomi 100 -juhlaohjelmaa. Kierros kestää noin puolitoista tuntia.
Hinta 6€ lapsilta ja 8€ aikuisilta, sydänlapsi ilmainen. Ilmoittautuminen 16.7.2017 mennessä kotisivuilla olevalla tapahtuman lomakkeella.

Tapahtuma on valtakunnallinen ja myös pikkulapsiperheet ovat tervetulleita viettämään kesäistä päivää muiden sydänperheiden seurassa. Omat eväät mukaan! Tervetuloa kaikille!

Syyskuu:

Kaikille 18 vuotta täyttäneille jäsenille 22h risteily Tallinnaan Tallink Silja Euroopalla perjantaina 22.9. lähtö 18.30 Länsisatama, paluu la 23.9. klo 16.00. SITOVAT Ennakkoilmoittautumiset mahdollisimman pian Susannelle susa.karjunen (at) hotmail.com ja mielellään myös toive monenko hengen hytissä haluat yöpyä ja mahdolliset hyttikumppanit. Risteilyn hinta riippuu montako henkilöä on samassa hvtiisä. Kustannukset jakautuvat seuraavasti: 36€/hlö sisältää laivamatkan B-luokan 4hlön hytissä, buffee- illallisen sekä meriaamiaisen. Laivamatka B-luokan 2hlön hytissä, buffee-illallinen sekä meriaaminen maksaa 50€/hlö. Matkalle tarvitaan voimassa oleva passi.

Lokakuu:

Isä + sydänlapsi sekä synjalainen + sisarus pelit Megazonessa, viihdekeskus Flamingossa Vantaalla, sunnuntaina 29.10. klo 14. Lisätietoja tapahtumasta myöhemmin.

Marraskuu:

Alueosaston vuosikokous ja pikkujoulut. Paikka ja aika tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.