jäsenkirje 1/2016

Tervehdys Uudenmaan alueosastolta! 
 
Elokuussa pidetyssä Uudenmaan alueosaston toimintaryhmän kokouksessa sovimme, että Uudenmaan alueosasto aloittaa yhteistyön sydänlihassairauksien potilasjärjestö Karpatiat ry:n ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat - SYKE ry:n kanssa. Tarkoituksena on järjestää liikunnallista toimintaa, joka sopisi mahdollisimman monelle kohderyhmän nuorelle ja aikuiselle. Tiedotamme asiasta myöhemmin lisää.
 
Olemme pyrkineet huomioimaan tapahtumien suunnittelussa eri kohderyhmät. Syyskuun lopussa järjestämme tapahtuman myös sydännuorille ja -aikuisille. Alla on lisää tietoa tulevista syyskauden tapahtumista.
 
Ensi vuodeksi on suunnitteilla muun muassa liikunnallista aktiviteettia, seikkailuretki trooppisten eläinten maailmaan, issikkaratsastusta sekä opastettu kierros Suomenlinnaan. Tiedotamme ensi vuoden tapahtumista tarkemmin lähempänä niiden ajankohtaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!
 
Uudenmaan alueosaston toimintaryhmä
 
Yhteinen illanvietto pizzan äärellä sydännuorille ja - aikuisille Helsingissä 30.09.2016
Uudenmaan alueen sydännuoret ja -aikuiset, tervetuloa viettämään yhteistä iltaa ja ruokailemaan Citykäytävän Rossoon (Keskuskatu 6, 00100 Helsinki) perjantaina 30.9. klo 18 alkaen. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Uudenmaan alueosaston 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille sydännuorille ja -aikuisille.

Tarjolla on Fantasia- pizzaa ja ruokajuomana on jäävesi. Voit halutessasi valita listalta myös muuta juomista omakustanteisesti. Tapahtuma on alkoholiton. 
 
Ilmoittautuminen päättyi torstaina 22.9., mutta halutessasi osallistua tapahtumaan, ole yhteydessä Katariinaan. Ruokatilaukset tehdään etukäteen, joten muistathan mainita ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset allergiat ja pizzasi täytteet. Toimi nopeasti, sillä paikkoja on rajoitetusti. Omavastuu tapahtumaan on 5e/hlö. Maksun voit maksaa ennen pizzailtaa alueosaston tilille: FI60 5541 2820 0193 97 tai paikan päällä. Voit ilmoittautua Katariinalle Sydänlapset ja aikuiset ry:n nettisivuilla olevan ilmoittautumislomakkeen kautta tai puhelimitse numeroon 044 314 0031. Huomioithan, että tapahtuma on vain Sydänlapset ja -aikuiset ry:n jäsenille.
Nähdään tapahtumassa! 
 

Uudenmaan teatteripäivä Espoossa 23.10.2016 
Tervetuloa katsomaan Tatun ja Patun Supersankari-seikkailua Teatteri Hevosenkenkään Espooseen sunnuntaina 23.10. klo 15.00.

"Tatu ja Patu eläytyvät uusimman Hyperkybermieslehden seikkailuun. Tarina on superjännittävä, taas kerran!  He päättävät itsekin muuttua supersankareiksi. Tästä lähtien he ovat Aktiivipoika ja Mittamies, heikkojen ja hätäisten suojelijat! Samassa heidän ikkunastaan lennähtää, kukas muu kuin itse Hyperkybermies.  Tämä on tullut hakemaan pojat Ylivetolan kaupunkiin. Heidän apuaan tarvitaan kipeästi, sillä kaunis vanha Kaupungintalo on kadonnut. Sen tilalle on ilmestynyt outo jättiläismäinen laatikko, jonka on lahjoittanut mystinen T.T. Kuka hän on, ja miksi laatikoita ilmestyy aina vain lisää? Tämän visaisen pulman voivat selvittää vain Aktiivipoika ja Mittamies!"

Esitys sopii lapsille, jotka ovat 3-vuotiaasta ylöspäin. Esityksen kesto on noin 50min.
Sydänlapsi/-aikuinen ilmaiseksi, muilta perheenjäseniltä omavastuu on 5 €/hlö. Esityksen jälkeen alueosasto tarjoaa kaikille pullan ja mehun/kahvin/teen. Sitova ilmoittautuminen 11.10. mennessä Susalle osoitteeseen: susa.karjunen@hotmail.com. Lippuja on rajoitetusti.
 
Siltsun tahdissa pikkujoulutunnelmaan 28.10.
Tervetuloa naisteniltaan ravintola Amarilloon ja Tulisuudelmaan Vantaan Tikkurilaan perjantaina 28.10. Omakustanteinen ruokailu Amarillossa klo 19, jonka jälkeen siirrymme ravintola Tulisuudelmaan Jari Sillanpään tahdissa tanssimaan. Alueosasto kustantaa pääsylipun Tulisuudelmaan. Ilmoittaudu mukaan 14.10. mennessä Katariinalle katariina.parssinen@gmail.com 
Huomioithan, että tapahtumaan on paikkoja rajoitetusti.
 
Uudenmaan alueosaston pikkujoulut ja vuosikokous Helsingissä 12.11.2016
Uudenmaan alueosaston vuosikokous ja pikkujoulut vietetään tänä vuonna lauantaina 12.11.2016 klo 15-18 Jaatisen majalla. Aloitamme vuosikokouksella klo 15, varsinainen ohjelma alkaa klo 16. Jaatisen maja sijaitsee Helsingin Malminkartanossa (Käyntiosoite: Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki). Pikkujoulut järjestetään diskoilun merkeissä. Pientä purtavaa ja juomaa tarjolla, mutta jos lapsellanne on erityisruokavalioita, niin pienet omat herkut voi ottaa mukaan. Mukaan myös iloista pikkujoulumieltä ja tanssi-intoa. Ilmoittautumiset 4.11.2016 mennessä Marille mari.hynninen@vantaa.fi 
 
Uinnit Helsingin Ruskesuolla 
Uudenmaan alueosaston sydänlasten uinnit syksyllä 2016 ja keväällä 2017 ovat kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 12–14. Varsinainen uintiaika on klo 12–13.30. Uinti tapahtuu Ruskeasuon koululla (os. Tenholantie 15, 00280 Helsinki). Paikalla on hyvä olla heti klo 12, jotta pääsee ovesta sisälle. Ovet ovat lukittuina uinnin ajan eikä sisään pääse kesken uintiajan.
Ruskeasuon terapia-altaan vesi on lämmintä, n. 34 °C, ja samoin terapia-altaan ympäristö on lämpöinen, joten se sopii pienellekin lapselle. Altaan syvyys on 1–1,6 m. Altaalla on paljon leluja käytössä sekä sekasauna kävijöille. Uinnin jälkeen pidämme pientä kahvilaa, josta saa ostaa juomaa ja pientä purtavaa. Uinti maksaa 4€/aikuinen ja 2€ lapsi/ sydänlapsi, -nuori tai -aikuinen.
 
Altaassa on hyvin tilaa, joten reippaasti mukaan myös uudet uimarit! 
 
Syksyllä 2016 uinnit ovat: 2.10., 6.11. ja 4.12
Kevään 2017 uinnit: 5.2., 5.3., 2.4. ja 7.5.