Syksyinen tervehdys! 

Syksy on jo edennyt varsin pitkälle ja nyt on taas aika päivittää lisätapahtumia tulevaan syksyyn. Tiedotuksen suhteen syksyn tapahtumista onkin ollut infoa edellisen kirjeen lisäksi alueosaston FB- ryhmässä ja sinne kannattaakin liittyä, jotta pysyy parhaiten ajantasalla alueen ajankohtaisista tapahtumista. 
Pääsääntöisesti jäsenkirjeet toimitetaan sähköpostitse eli pidäthän huoli, että yhdistyksellä on tiedossa sähköpostiosoitteesi. 

Tässä kirjeessä on pääsääntöisesti tapahtumia loppuvuoden osalta. Huomaathan, että tulevaan vuosikokoukseen on ilmoittautumisaikaa vain muutamia päiviä, joten toimithan nopeasti. Osaan tapahtumista paikkoja on rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaathan, että pääosin ilmoittautumiset ovat sitovia.   Lisätietoja tulevista tapahtumista ja mahdollisista lisätapahtumista täydennetään alueen FB-ryhmässä sekä tarvittaessa sähköpostiviestein ja kotisivuille. Toimintaryhmän ja vastuuhenkilöiden yhteystiedot löydät kirjeen lopusta.

Koko perheille suunnatut alueosaston maksuttomat uintivuorot ovat siirtyneet Ruusukorttelin palvelukeskuksen remontin myötä Lehmusvalkaman palvelukeskukseen (Karviaiskatu 7, Turku). Syyskauden uinnit ovat joka maanantai klo 18-20 aina 16.12. asti jatkuen kevätkauden 13.1. lähtien. Allasosasto on ko. aikana vain meidän käytössä ja saunat löytyvät sekä naisille että miehille. Jos olet kiinnostunut uinneista, pyydämme ensikertaa Lehmusvalkamaan suuntaavia olemaan yhteydessä Piian, Satuun, Katja L:n tai Benitaan lisäohjeiden saamiseksi. Varsinaista ennakkoilmoittautumista ei kuitenkaan tarvita.

Alueosaston syyskokous

Alueosaston syyskokous pidetään keskiviikkona 6.11. klo 18 alkaen uudistetun Sokos Hotel Wiklundin tiloissa (kokoustila Huvila). Vuosikokouksessa valitaan toimintaryhmä sekä käsitellään alueosaston mennyt vuosi ja suunnitellaan tulevaa. Ilonamme on ilmoittaa, että Sokos Hotel Wiklund on valinnut Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Turun alueosaston hyväntekeväisyyskohteekseen ja tulemmekin jatkossa tekemään tiivistä yhteistyötä Wiklundin kanssa tapahtumien suhteen. Tällä kertaa Wiklund tarjoaa meille maksutta kokoustilat sekä pientä purtavaa (kahvitori + antipasto-/juustolautanen). Kokoustarjoilujen vuoksi pyydämme imoittautumaan vuosikokoukseen viimeistään 29.10. mennessä Katja L:lle sähköpostitse. Ilmoitathan samalla ruokailuvalinnan sekä mahdolliset erityisruokavaliot

Lasersotapeli

Maanantaina 11.11. klo 19-20.30 olemme menossa pelaamaan lasersotapeliä Piispanristin Huvilupaan. Lasersotapeleissä alaikäraja on kuusi vuotta. Ota mukaan liikkumiseen sopiva varustus ja kengät. Lasersotapeli pelataan sisätiloissa. Sitovat ilmoittautumiset tapahtumaan 31.10. mennessä Ainolle. Omavastuu tapahtumasta on 10 €/hlö – sydänlapset, -nuoret ja -aikuiset pääsevät pelaamaan maksutta.

Leo´s Leikkimaa

Olemme menossa sunnuntaina 17.11. klo 13 testaamaan vasta avatun Turun Leo's Leikkimaan (Kalenvantie 39, Turku) huvitukset. Omavastuu huvittelupäivään ovat alle 1- vuotiailta 8 euroa ja lapsilta 2-17 vuotta 12 euroa. Sydänlapset ja -nuoret pääsevät huvittelemaan maksutta. Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä Susannalle 3.11. mennessä.

Alueosaston pikkujoulut

Alueosaston pikkujouluja vietetään Sokos Hotel Wiklundin Wauditoriossa sunnuntaina 1.12. klo 14 alkaen. Luvassa on mukavaa jutustelua jouluisten tarjoilujen kera, jonka jälkeen katsomme yhdessä koko perheen elokuva Alladinin. Myös joulupukki on kuulemma tulossa meitä tervehtimään! Tapahtuma päättyy noin klo 17. Sokos Hotel Wiklundin tarjoamat pikkujoulut on jäsenille maksuton. Tarjoilujen vuoksi sitovat ilmoittautumiset pikkujouluihin tulee tehdä 10.11. mennessä Katja L:lle. Muistathan ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä osallistujien iät sekä mahdolliset erityisruokavaliot!

Turun kaupunginteatteri

Vielä   ehtii   ilmoittautua mukaan   Turun   kaupunginteatterin kokoperheelle suunnattuun fantasiakomediaan ”Babe – urhea possu”, josta alueosasto on varannut paikat lauantain 7.12. klo 14 esityksestä. Lippujen hinnat ovat 20 € lapsilta ja 35 € aikuisilta. Sitovat ilmoittautumiset tulee tehdä Katja L:lle 31.10. mennessä.

Suunnittelupalaveri 

Tulevan vuoden tapahtumia kokoonnutaan suunnittelemaan Pub Niskaan torstaina 16.1. klo 18 alkaen. Tarjolla on hyvää ruokaa ja sydämellistä seuraa. Tervetuloa kuulemaan ja vaikuttamaan tuleviin tapahtumiin, taikka vaan nauttimaan ruoasta ja vertaistuesta. Ruokailun jokainen maksaa itse. Ilmoitathan tulostasi Satulle 7.1. mennessä

Laskettelumatka Himokselle

Alueosasto tekee taas koko perheen laskettelumatkan Himokselle 27.2.-1.3.2020. Myös tällä kertaa osallistujilla on mahdollisuus lisäpäivään eli lähteä paikan päälle jo torstaina tai jos perheelle paremmin sopii, mukaan voi tulla vasta perjantaista lähtien. Koska viime vuonna tulijoita oli runsaasti, olemme alustavasti vuokraamassa taas kolme huvilaa (yht. 38 henkilöä). HUOM! Huvilatilanteen varmentamiseksi pyydämmekin sitovat ilmoittautumiset poikkeuksellisen aikaisin eli jo 30.11. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsemme myös tiedon tulopäivästä. Paikkoja on siis rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Omavastuuosuus majoituksesta on 100 €, jos majoitus on 3 vrk tai 70 € per henkilö, jos majoitutte 2 vrk. Sydänlapsilta/-nuorilta/-aikuisilta sekä alle 14v. lapsilta omavastuu on 70 €/50 € (3/2 vrk). Alle 4- vuotiaat maksutta. Ruokailuista peritään omavastuuna 15-10 e/henkilö riippuen majoitus vuorokausista (sis. iltapalat, aamiaiset, lounaat ja päivälliset). Sitovat ilmoittautumiset Himoksen reissulle tehdään Katja L:lle.

Turun alueosasto tukee mahdollisuuksiensa mukaan sydännuorten ja -aikuisten osallistumista Synjan valtakunnallisiin tapahtumiin. Kerran vuodessa myönnettävän avustuksen suuruus on maksimissaan 25 €. Alueosasto voi lisäksi harkintansa mukaan myöntää erillisiä kertaluontoisia avustuksia hoitoon, kuntoutukseen ja tapahtumiin esim. matka-avustuksia erityistä tukea tarvitseville perheille tai sydännuorille ja -aikuisille. Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja sen liitteeksi tarvitaan kuitit ja erittely kustannuksista. Hakemus tulee tehdä sähköpostitse osoitteella turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös Katja Laineelta.

Muistathan hyödyntää yhdistyksen jäsenedut! Jäsenperheet pääsevät polskuttelemaan Caribian kylpylään alennettuun hintaan. Vuoden 2019 hinnat ovat arkisin aikuisilta ja lapsilta 11€ sekä la-su 13€/hlö. Lisäksi jäsenetuna 10 kerran vesijumppakortin saa hankittua hintaan 39 euroa (+sarjakorttimaksu 8€). Sopimushinnat eivät ole voimassa koulujen lomaviikoilla 1, 8, 42, 52 eikä arkipyhinä tai muina juhlapäivinä esim. pääsiäinen ja joulu. Edut koskevat yhdistyksen jäseniä ja edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa. Lisäksi jäsenemme saavat vähintään 15% alennuksen Holiday Club kylpylähotellien, Villasten, Chalets – huoneistojen sekä loma-asuntojen päivähinnoista. Holiday Club tarjoaa ajoittain myös kausittaisia etuja ja kampanjatarjouksia, jolloin etu voi olla jopa 50% normaalihinnoista. Majoitustarjoukset ja maksut hoidetaan Holiday Clubin online-varausjärjestelmän kautta osoitteessa www.holidayclub.fi käyttämällä kampanjakoodia SLJA15. Myös liikuntaleikkipuisto HopLopiin on voimassa jäsenetu: Jäsenkorttia esittämällä sisäänpääsymaksu on arkisin 12€/lapsi (max. 5 lasta) lukuun ottamatta Riihimäen ja Rovaniemen HopLop-seikkailupuistoja. Etuhinta ei ole voimassa lasten loma-aikoina eikä arkipyhinä.

Muistathan ilmoittaa tapahtumiin ilmoittautuessasi, jos sinulla on avustajakortti!

Tässäpä taas siis tapahtumia – kuten sanottu, alueosaston toimintaa kannattaa seurata myös FB:ssä, sillä välillä tapahtumia kehitetään lyhyellä varojalla myös sitä kautta tai tiedustellaan toimintaideoita. Seuraava jäsenkirje tullee tammi-helmikuun vaihteessa.

Tervetuloa mukaan toimintaan ihan jokainen!

Sydämellisin terveisin,

Sydänlapset ja -aikuiset Turun alueosaston toimintaryhmä