Jäsenkirje 3/2017

Hyvää syksyä!                                                                                                                                                       25.9.2017


Lähetämme aluekirjeen ainoastaan sähköpostilla. Jos et ole saanut kirjettä sähköpostilla, tarkista, että yhdistyksen toimistolla on sähköpostiosoitteesi. Yhdistyksellä ei ole kaikkien jäsentensä sähköpostiosoitetta. Uusimman kirjeen löydät myös nettisivuiltamme sekä Facebookista, jossa Turun alueosastolla myös oma suljettu ryhmä. Alueosaston FB-ryhmässä kannattaa vierailla säännöllisesti, sillä joistakin tapahtumista ilmoitetaan ensimmäisenä ryhmän kautta!

TEATTERIA, lapsille: Sunnuntaina 15.10. klo 13 menemme katsomaan Linnateatteriin Tatua ja Patua. Liput ovat 10 euroa/hlö. Lisätietoja esityksestä: http://www.linnateatteri.fi/lpt/tatu-ja-patu-tyon-touhussa/. Ilmoittautumiset Piialle 30.9.2017 mennessä.

Keskiviikkona 25.10.2017 pidetään alueosaston syyskokous ja suunnitellaan tulevia tapahtumia Ravintola Daily Bistrossa klo 18 alkaen. Ravintola Daily Bistro sijaitsee osoitteessa Brahenkatu 20, 20100 Turku. Alueosasto tarjoaa kokoukseen osallistujille ruuan liha,- kala, kana – tai kasvisvaihtoehdoista. Ilmoittautuminen Susannalle scollin79(at)gmail.com. 9.10.2017 mennessä ja ilmoita samalla jos sinulla erityisruokavalio. Tervetuloa!

Tulossa lokakuussa sydänlasten leffapäivä. Leffasta myöhemmin tarkemmin tietoa kun elokuvat julkistetaan. Leffateatterina tällä kertaa huhtikuussa avattu Kino Piispanristi, Kaarinassa, osoitteessa Jännekatu 2. Seuraa FB-ryhmää tai voit tiedustella Susannalta scollin79(at)gmail.com. Lippujen hinnasta kerrotaan myöhemmin tarkemmin. Sydänlapset ja -aikuiset maksutta. Jos sinulla saattajakortti, ilmoitathan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä.

Tervetuloa Turun alueosaston pikkujouluihin! Tänä vuonna pikkujouluja vietetään risteillen upealle Viking Gracelle (Turku-Tukholma-Turku) nauttien mm. hyvästä ruuasta, seurasta ja monipuolisesta risteily-ohjelmasta 9.-10.12.2017. Viking Grace lähtee Turusta lauantaina klo 20.55 ja palaa sunnuntaina klo 19.50. Viking Line on tarjonnut meille hyvän hinnan hyteille; ikkuna-hytti sisältäen 1-4 matkalippua 67 € ja sisähytti sisältäen 1-4 matkalippua 50 €. Alueosasto tarjoaa lauantai-iltana illallisen buffeessa klo 20.55 ja lisäksi on varattu paikat meri-aamiaiselle sekä päivälliselle sunnuntain paluumatkalla klo 16.00. Näiden hinnat aikuiselle ja lapsille ikäryhmittäin löydät ohesta.

- Meriaamiainen; aikuiset 10 € - sydänaikuiset 5 €, lapset 12-17v 6 € – sydännuoret 3 €, lapset 6-11v 4 € - sydänlapset veloituksetta
(huom – alle 6v. lapset ruokailevat veloituksetta vanhemman seurassa)

- Buffet-päivällinen; aikuiset 31 € - sydänaikuiset 15 €, lapset 12-17v 10,50 € – sydännuoret 5 €, lapset 6-11v 6,50 € - sydänlapset 3 €
(huom – alle 6v. lapset ruokailevat veloituksetta vanhemman seurassa)

- Spa hinnat; 24 €, nuoret 14-17v. 15 € ja lapset 3-13v. 10 €

Sunnuntai-aamupäivällä risteilyllä on alueosaston puolesta yllätysohjelmaa lapsille ja lisäksi on mahdollista varata kylpylästä Spa-aika rentoutumista sekä saunomista varten. Spa-sisäänpääsyn hinnat löytyvät ohesta ja voit tutustua kylpylän tarjontaan Viking Linen nettisivuilla. (Huom. Kylpylän varaustilanne elää, joten juuri haluamaanne aikaa ei voida luvata.) Alueosasto tukee sydänvikaisen aterioita myös sunnuntaille, joista tarkemmin ohessa ateria-hintojen yhteydessä. Risteilypaikkoja ja hyttejä on rajoitetusti. Sitova ilmoittautuminen tulee tehdä sähköpostitse Kristalle 31.10. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa mukaan! On tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitatte kaikkien matkustajien etu- ja sukunimen, syntymävuosi ja lasten kohdalta lisäksi syntymäpäivä sekä mitä aterioitaan varataan ja kuka on sydänlapsi/-nuori/-aikuinen. Ilmoitathan myös perheellenne sähköpostiosoitteen laskutusta varten ja puhelinnumeron, josta teidät tavoittaa matkan aikana.

TPS:n jääkiekko-organisaatio lahjoittaa Turun alueen sydänlapsille ja -aikuisille pelippuja tiistain 14.11. TPS-Ässät peliin. Jos mielit siis vuolemaan hunajata, tervetuloa
marraskuussa Artukaisiin. Ilmoittaudu Satu Muuramalle 5.11. mennessä ja kerro samalla montako lippua perheenne tarvitsee. Peli-ilottelua siis tiedossa!

TEATTERIA, aikuisille: Lauantaina 18.11.2017 klo 20 alkaen, menemme katsomaan Linnateatteriin Miehen käyttöopasta! Lippujen omavastuu on 65 euroa/henkilö. Lippu sisältää narikan, ruuan, esityksen ja alkumaljan. Lippuja rajallinen määrä, ole nopea ja varaa itsellesi pian. Sitovat ilmoittautumiset 27.10.2017 mennessä Katja Laineelle. Lisätietoja esityksestä: http://www.linnateatteri.fi/lpt/miehenkayttoopas/

Sunnuntaina 19.11.2017 kello 11.00 mennään Superparkkiin. Omavastuu on 5€/hlö ja sydänlapsi tai -aikuinen veloituksetta. Ilmoittautumiset Benitalle 12.11.2017 mennessä.

Alueosaston saamista vapaalipuista TuTon peleihin tiedotetaan tarkemmin alueosaston FB-ryhmässä – meille on tulossa todennäköisesti muutamia otteluja syyskauden aikana!

Alueosasto suunnittelee taas laskettelumatkaa Himokselle keväälle 2018. Jos olet kiinnostunut reissusta, ilmoita alustava kiinnostuksesi Katja Laineelle vuoden loppuun mennessä.

Syksyn Ruusukorttelin uinnit alkoivat torstaista 14.9. alkaen. Ruusukorttelin uintivuorot jatkuvat parittomien viikkojen torstai-iltaisin klo 18–20. Syyskauden viimeinen uinti on 7.12.2017. Alustavan aikataulun mukaan kevään uinnit alkavat 18.1. lähtien saman tutun aikataulun mukaisesti. Ruusukorttelin palvelukeskus sijaitsee Turun keskustassa, Puistokatu 10. Uimaan tulijoille tiedoksi, että Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen Puistokadun puoleinen liukuovi suljetaan klo 15:30 ja Koulukadun puoleinen liukupääovi (sisäpihalla sijaitseva) suljetaan klo 20:30. Kulku Ruusukortteliin tapahtuu menemällä Koulukadun sisäpihan pääovesta sisälle. Uinnit ovat maksuttomia ja tarkoitettu koko perheelle ja allas on vain meidän käytössämme kyseisenä aikana. Uima-allas on melko pieni, mutta viihtyisä. Siellä on myös vesi-juoksu vöitä, jos perinteinen uinti ja polskuttelu ei sovi. Ruusukorttelin uintivuorojen mahdollisista muutoksista ilmoitetaan alueosaston FB-ryhmässä. Lisätietoja voit kysyä Piia Saariselta.

Jäsenperheet pääsevät polskuttelemaan Caribian kylpylään alennettuun hintaan. Vuoden 2017 hinnat ovat aikuiset 12 €, lapset (3-16v) 7 €, ma-to perhelippu 28 € (2 aik, 1-3 lasta) pe-su perhelippu 37 € (2 aik, 1-3 lasta), sopimushinnat eivät ole voimassa koulujen lomaviikoilla 1,8,42,52 eikä arkipyhinä tai muina juhlapyhinä esim. pääsiäinen ja joulu. Edut koskevat Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Turun alueosaston jäseniä ja edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa.

Turun alueosasto tukee mahdollisuuksiensa mukaan sydännuorten ja -aikuisten osallistumista Synjan valtakunnallisiin tapahtumiin. Kerran vuodessa myönnettävän avustuksen suuruus on maksimissaan 25 €. Alueosasto voi lisäksi harkintansa mukaan myöntää erillisiä kertaluontoisia avustuksia hoitoon, kuntoutukseen ja tapahtumiin esim. matka-avustuksia erityistä tukea tarvitseville perheille tai sydännuorille ja -aikuisille. Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja sen liitteeksi tarvitaan kuitit ja erittely kustannuksista. Hakemus tulee tehdä sähköpostitse osoitteella turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös Katja Laineelta.

Ensi vuoden tapahtumia kokoonnumme suunnittelemaan ensimmäisen kerran ravintola Rantakertussa torstaina 18.1. klo 18 alkaen. Ilmoitathan tulostasi ennakkoon Sadulle.

Muistathan ilmoittaa tapahtumiin ilmoittautuessasi, jos sinulla on avustajakortti!

Muistattehan myös liikuntaseikkailupuisto Hoplopin jäsenedun: jäsenkorttia näyttämällä saatte pääsymaksusta 20 % alennuksen. Alennus koskee koko perhettä.

Jäsenetuna yöpyminen Holiday club -hotellissa 15 % alennuksella.

Alueyhdistyksen tilinumero on IBAN: FI82 5541 2820 0193 89, BIC: OKOYFIHH. Tilille tulee maksaa tapahtumien omavastuut.

Sydämellisin terveisin,
Sydänlapset ja -aikuiset Turun alueosaston toimintaryhmä


Toimintaryhmän yhteystiedot löydät täältä.
 


 

Lisää: