Jäsenkirje 3/2016

 Hyvää syksyä!                                                                   30.9.2016

Lähetämme aluekirjeen ainoastaan sähköpostilla. Päivitäthän sähköpostiosoitteesi, jollet saanut tätä kirjettä sähköpostiisi. Yhdistyksellä ei ole kaikkien jäsentensä sähköpostiosoitetta. Uusimman kirjeen löydät myös nettisivuiltamme sekä facebookista. Facebookissa on Turun alueostolla myös oma ryhmä, johon päivitetään uusimpia kuulumisia.
 
Synjalaisille ja synja-ikää lähestyville (12v) järjestetään yhteinen leffa-ilta 16.10.2016. Elokuva vaihtoehtoina ovat: Teit meistä kauniin, Nerve tai Bridget jone’s baby ja mielipiteen elokuvan valinnasta voi tehdä ilmottautumisen yhteydessä. Näytöksen kellonaika ilmoitetaan, kun näytös ajat selviävät. Sydännuoret ja –aikuiset pääsevät elokuviin maksutta ja avecin omavastuu on 10 euroa. Leffan jälkeen menemme vielä Raxiin syömään, joka on kaikille omakustanteinen. Syömisen lomassa on hyvä tilaisuus tutustua paremmin ja vaikka kysellä kokeneilta synjalaisilta valtakunnallisesta toiminnasta, kun synja-ikä tulee täyteen ja tapaamiset yms. tulee ajankohtaiseksi. Ilmottautumiset voi tehdä 12.10. mennessä Aino Laineelle Puh. 044 3737 357, ilmottautumiset mieluiten tekstiviestillä.
 
Sunnuntaina 30.10.2016 vietetään touhukas iltapäivä Caribiassa. Ensin klo 12-15 pääsemme tutustumaan Superpark sisäaktiviteettipuistoon erikoisryhmähintaan 12€/hlö. Caribian vesimaailmassa on luvassa huikeaa menoa seikkailemisen jälkeen. Päivä on tarkoitettu sydänperheille ja synjalaisille. Kokoonnumme kylpylän vastaanoton aulassa klo 12 josta päivä starttaa ja tapaamme jälleen vastaanotossa klo 15 kylpylän puolelle siirtymistä varten. Uinnin omavastuu on Caribian sopimushintamme mukainen eli aikuinen 12€/hlö, lapsi (3-16v.) 7€ ja perhelippu (2 aik. + 1-3 lasta) 37€. Sydänlapset, sydännuoret ja sydänaikuiset saavat 50% alennuksen kunnastakin sisäänpääsystä. Huomioithan, että kylpylän edun saa vain jäsenkorttia näyttämällä! Ilmoittautuminen 25.10. mennessä Kristalle. Muistathan mainita osallistutko koko päivään vai joko Superparkkiin tai uimaan. Tervetuloa!
 
Maanantaina 31.10.2016 pidetään alueosaston syyskokous Ravintola Rantakertussa klo 18 alkaen. Samalla suunnittelemme tulevan talven tapahtumia. Rantakerttu sijaitsee Aurajoen rannassa, osoitteessa Läntinen Rantakatu 55, 20100 Turku. Ilmoittautuminen Hannalle torstaihin 27.10.2016 mennessä. Tervetuloa!
 
Tervetuloa Turun alueosaston pikkujouluihin! Tänä vuonna toimintaryhmä on keksinyt yhteisen risteilyn upealle Viking Gracelle (Turku-Tukholma-Turku). Pikkujouluja vietetään risteilytunnelmissa nauttien mm. hyvästä ruuasta, seurasta ja monipuolisesta risteily-ohjelmasta 12.-13.11.2016. Viking Grace lähtee Turusta lauantaina klo 20.50 ja palaa sunnuntaina klo 19.55. Viking Line on tarjonnut meille hyvän hinnan hyteille; ikkuna-hytti sisältäen 1-4 matkalippua 67€ ja sisähytti sisältäen 1-4 matkalippua 50€. Alueosasto tarjoaa lauantai-iltana illallisen buffeessa klo 20.55 ja lisäksi on varattu paikat meri-aamiaiselle sekä päivälliselle sunnuntain paluumatkalla klo 16.00. Näiden hinnat aikuiselle ja lapsille ikäryhmittäin löydät ohesta. Sunnuntai-aamupäivällä risteilyllä on alueosaston puolesta yllätysohjelmaa lapsille ja lisäksi on mahdollista varata kylpylästä spa-aika rentoutumista sekä saunomista varten. Spa- sisäänpääsyn hinnat löytyvät ohesta ja voit tutustua kylpylän tarjontaan Viking Linen nettisivuilla. (Huom. Kylpylän varaustilanne elää, joten juuri haluamaanne aikaa ei voida luvata.) Alueosasto tukee sydänvikaisen aterioita myös sunnuntaille, joista tarkemmin ohessa ateria-hintojen yhteydessä. Risteilypaikkoja ja hyttejä on rajoitusti, joten tee ilmoittautuminen pikaisesti Kristalle ja pääset matkaan mukaan! Sitova ilmoittautuminen tulee tehdä sähköpostitse Kristalle 10.10. mennessä. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa mukaan! Matkanjohtajana toimii Krista ja häneltä saat lisätietoja sekä tarkemman ohjelman ja tiedot kohtaamispaikasta satamassa.
 
Hinnat   aterioille ja Spa-sisäänkäynti: €
(Alle 6-v. lapsi ruokailee veloituksetta vanhemman seurassa.)
Meriaaminen
-aikuiset 10,00 ~ sydänaikuiset 5,00
-lapset 12-17v. 6,00 ~ sydännuoret 3,00
-lapset 6-11v. 4,00 ~ sydänlapset veloituksetta

Buffet-päivällinen
-aikuiset 31,00 ~ sydänaikuiset 15,00
-lapset 12-17v. 10,50 ~ sydännuoret 5,00
-lapset 6-11v. 6,50 ~ sydänlapset 3,00

Spa
-aikuiset 24,00
-nuoret 14-17v. 15,00
-lapset 3-13v. 10,00

Tärkeää ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaa kaikkien matkustajien etu- ja sukunimi, syntymävuosi ja lasten kohdalta lisäksi syntymäpäivä sekä mitä aterioitaan varataan ja kuka on sydänlapsi/-nuori/-aikuinen. Ilmoitathan myös perheellenne sähköpostiosoitteen laskutusta varten ja puhelinnumeron, josta teidät tavoittaa matkan aikana.
 
Perjantaina 2.12.2016 Menemme katsomaan TIP TAP stand up –pikkujoulushowta Logomoon. Kansaa naurattaa neljä suomalaista huippukoomikkoa André Wickström, Matti Patronen, Jape Grönroos ja Päivi Kuuva. Liput esitykseen sydännuorille ja sydänaikuisille 25 € ja muille 30 €. Tapahtuma on yli 16-vuotiaille. Sitovat ilmoittautumiset Benitalle
18.10.2016 mennessä.
 
Sunnuntaina 11.12.2016 on sydänlasten leffapäivä. Menemme katsomaan koko perheen elokuvaa Trolls. TROLLS tuo valkokankaille ihastuttavat, hullunkuriset ja värikkäät pörröpääpeikot. Poppy ja Risu, tämä toisistaan poikkeava kaksikko lyöttäytyy yhteen, kun heidän rakas iloisuutta ja väriä pursuava Trolli-kylänsä on uhattuna. Pelastaakseen kylänsä Poppy ja Risu tempautuvat mukaan seikkailuun, joka saa heidät näkemään maailman aivan uudella tavalla. Kellonaika varmistuu myöhemmin. Lippujen hinnat 10€/hlö ja sydänlapset ja -aikuiset maksutta. Jos sinulla on saattajakortti, ilmoitathan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä, niin saat lippusi maksutta. Sitovat ilmoittautumiset torstaina 8.12. mennessä sähköpostitse Katja Mannermetsälle.
 
Keskiviikkona 11.1.2017 suunnitellaan vuoden 2017 tapahtumia Ravintola Morrisson`ssa klo 18 alkaen. Morrisson`s on sijaitsee Hansan Kauppakeskuksen yhteydessä. Ilmoittautuminen Sadulle sunnuntaihin 8.1.2017 mennessä. Tervetuloa!
 
Alueosastolla on saatavissa lippuja Tuton talvikauden peleihin. Peleistä tiedotetaan alueosaston Facebook-sivuilla! Lisätietoja voi kysyä Benitalta.
 
Ruusukorttelin uintivuorot jatkuvat parittomien viikkojen torstai-iltaisin klo 18–20. Ruusukorttelin palvelukeskus sijaitsee Turun keskustassa, Puistokatu 10. Uimaan tulijoille tiedoksi, että Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen Puistokadun puoleinen liukuovi suljetaan 1.2.2016 alkaen klo 15:30 ja Koulukadun puoleinen liuku pääovi (sisäpihalla sijaitseva) suljetaan klo 20:30. Kulku Ruusukortteliin tapahtuu menemällä Koulukadun sisäpihan pääovesta sisälle. Uinnit ovat maksuttomia ja tarkoitettu koko perheelle ja allas on vain meidän käytössämme kyseisenä aikana. Uima-allas on melko pieni, mutta viihtyisä. Siellä on myös vesi-juoksu vöitä, jollei perinteinen uinti ja polskuttelu sovi. Lisätietoja voi kysellä Sadulta. Ruusukorttelin uintivuorojen jatkumisesta keväällä 2017 ilmoitetaan alueosaston facebook-sivuilla.
 
Jäsenperheet pääsevät polskuttelemaan Caribian kylpylään alennettuun hintaan. Vuoden 2016 hinnat ovat aikuiset
12€, lapset (3-16v) 7€, ma-to perhelippu 28€ (2 aik, 1-3 lasta) pe-su perhelippu 37€ (2 aik, 1-3 lasta), sopimushinnat eivät ole voimassa koulujen lomaviikoilla 1,8,42,52 eikä arkipyhinä tai muina juhlapyhinä esim.
pääsiäinen ja joulu. Edut koskevat Sydänlapset ja -aikuiset ry:n Turun alueosaston jäseniä ja edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa.
 
Turun alueosasto tukee mahdollisuuksiensa mukaan sydännuorten ja -aikuisten osallistumista Synjan valtakunnallisiin tapahtumiin. Kerran vuodessa myönnettävän avustuksen suuruus  on maksimissaan 25 €. Alueosasto voi lisäksi harkintansa mukaan myöntää erillisiä kertaluontoisia avustuksia esim. matka-avustuksia erityistä tukea tarvitseville perheille tai sydännuorille ja -aikuisille. Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja sen liitteeksi tarvitaan kuitit ja erittely kustannuksista. Hakemus tulee tehdä sähköpostitse osoitteella turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös Katja Laineelta.
 
Muistathan ilmoittaa tapahtumiin ilmoittautuessasi, jos sinulla on avustajakortti!
 
Muistattehan myös liikuntaseikkailupuisto Hoplopin jäsenedun: jäsenkorttia näyttämällä saatte pääsymaksusta 20%
alennuksen. Alennus koskee koko perhettä.
 
Alueyhdistyksen tilinumero on IBAN: FI82 5541 2820 0193 89, BIC: OKOYFIHH. Tilille tulee maksaa tapahtumien omavastuut.


Sydämellisin terveisin,

Sydänlapset ja –aikuiset Turun alueosaston toimintaryhmä

Lisää: