Jäsenkirje 2/2018

Keväinen tervehdys!                                                                                              3.5.2018 

Kevät on antanut hieman odotuttaa itseään, mutta onneksi ilmat alkavat hiljaksilleen muistuttamaan edes etäisesti lähestyvää kesää. Tulevaan kesään ja syksyyn on luvassa paljon ohjelmaa, mutta pääosin varsin kulttuuripainotteisella sisällöllä mennään. Monenlaista mukavaa on kuitenkin luvassa koko perheelle! Ilmoittauduthan nopeasti, sillä moniin tapahtumiin on paikkoja tarjolla rajoitetusti! Toimintaryhmän ja vastuuhenkilöiden yhteystiedot löydät täältä.

Aluekirje lähetetään vuoden ensimmäistä jäsenkirjettä lukuun ottamatta sähköisenä. Pidäthän siis huolen, että yhdistyksellä on ajantasainen sähköpostiosoite! Uusimman kirjeen voi tulostaa myös tästä. Löydät kirjeen myös Turun alueosaston omasta suljetusta FB-ryhmästä. Alueosaston FB-ryhmässä kannattaakin vierailla säännöllisesti, sillä joistakin tapahtumista ilmoitetaan usein vain ryhmän kautta!
 
Kevätkaudelle on vielä muutama uimavuoro jäljellä Ruusukorttelin palvelukeskuksessa; pulikoimaan voi mennä aina parittomien viikkojen torstai-iltaisin klo 18–20 välisenä aikana. Kevään viimeinen uinti on 24.5. Ruusukorttelin palvelukeskus sijaitsee Turun keskustassa, Puistokatu 10. Uimaan tulijoille tiedoksi, että Ruusukorttelin hyvinvointikeskuksen Puistokadun puoleinen liukuovi suljetaan klo 15:30 ja Koulukadun puoleinen liukupääovi (sisäpihalla sijaitseva) suljetaan klo 20:30. Kulku Ruusukortteliin tapahtuu menemällä Koulukadun sisäpihan pääovesta sisälle. Uinnit ovat maksuttomia ja tarkoitettu koko perheelle ja allas on vain meidän käytössämme kyseisenä aikana. Uima-allas on melko pieni, mutta viihtyisä. Siellä on myös vesi-juoksu vöitä, jos perinteinen uinti ja polskuttelu ei sovi. Syksyn uinnit alkavat alustavan suunnitelman mukaan 13.9. alkaen. Mahdollisista uintivuorojen muutoksista ilmoitetaan alueosaston FB-ryhmässä sekä kotisivuilla. Lisätietoja voit kysyä Piialta.
 
Teatteria, Teatteria! Tiistaina 26.6 klo 18 alkaen mennään katsomaan Vartiovuorelle Taikuri OZ. Olemme saaneet hyvän ryhmäalennuksen normaalilipun hinnoista. Lipun hinta 17 e, Alueosasto tarjoaa liput sydänlapselle/-nuorelle/-aikuiselle. Lippuja on rajoitettu määrä, varaa siis paikat itsellesi nopeasti! Sitovat ilmoittautumiset 27.5 mennessä Susannalle mieluiten sähköpostiin. Lisätietoja esityksestä: http://turunkesateatteri.fi/
 
Lisää teatteria on luvassa torstaina 28.6. klo 19 suuntaamme Naantalin Kailon kesäteatteri Emmaan katsomaan aikuisille suunnattua näytelmää ”Love me Tinder”, joka on komedia rakkaudesta, treffeistä ja sen Ainoa Oikean etsimisestä. Näytös sopii niille, joiden kokemus treffeillä käymisestä on vuosien takaa sekä niille, jotka juuri nyt aktiivisesti deittailevat (tai haaveilevat deittailusta). Liput esitykseen on 30 euroa/henkilö, sydänaikuiset pääsevät näytökseen 20 eurolla. Paikkoja on rajoitetusti! Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 27.5. mennessä sähköpostitse. Lisätietoja esityksestä http://teatteri.turku.fi/turun-kaupunginteatteri/ohjelmisto/love-me-tinder
 
Lauantaina 30.6. lähdemme koko perheen voimin yhdessä Särkänniemen huvipuistoon! Samaisena päivänä Särkänniemessä on myös viralliset lomakauden avajaiset feat. Radio Nova. Huvipuistossa on silloin esiintymässä Roope Salminen & Koirat, Ida Paul & Kalle Lindroth sekä Jonne Aaron. Matkaan lähdetään yhteiskuljetuksella Turun Linja-autoasemalta klo 9.30 mahdollisesti koukaten esim. Raision Myllyn kautta. Yhteiskuljetuksen omavastuu on 5 euroa/henkilö. Mikäli lähtijöitä ei ole riittävästi (min. 25 henkilöä), bussikuljetusta ei tulla järjestämään, vaan kukin matkaa puistoon itsenäisesti. Rannekkeista saimme hyvät tarjoushinnat; yli 120 cm Särkänniemi-ranneke (kaikki huvitukset turvallisuusrajat huomioiden) on 30 €/kpl ja sydänvikaisilta 25 €/kpl, alle 120 cm vastaava ranneke on hintaan 25 €/kpl ja sydänvikaisilta 20 €/kpl. Huvilaiterannekkeen hinta yli 120 cm on 25 €/kpl ja sydänvikaisilta 20 €/kpl. Alle 120 cm vastaava ranneke on 20 €/kpl ja sydänvikaisilta 15 €/kpl. Itse alueelle pääsee maksutta Koiramäen puistoa lukuun ottamatta, samoin alle 3-vuotialle omaa ranneketta ei tarvita, mutta vanhemmalla ranneke tulee olla. Kotimatkalle takaisin Turkuun suuntaamme n. klo 20. Sitovat ilmoittautumiset 10.6. mennessä Katja L:lle. Kerrothan ilmoittautuessa lähtijöiden määrän, tarvitsemanne rannekkeet ja mikäli tulette yhteiskuljetuksella. Muistathan mainita myös ilmoittautumisen yhteydessä jos sinulla on avustajakortti! Lisätietoja kesäretken yksityiskohdista on luvassa myös alueosaston FB-ryhmässä.  
 
Synjalaisille on luvassa hohtogolfia alustavan suunnitelman mukaan torstaina 16.8. klo 18. Sydännuori ja -aikuinen hintaan 5 € ja puoliso tai kaveri pääsee mukaan 10 €.  Ilmoittautumiset viimeistään 12.8. mennessä tekstarilla Ainolle. Synjalaisille on suunnitteilla myös yhteistä leffailtaa syksyyn. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Lisätietoja tulossa FB-ryhmään, mutta jos leffailut kiinnostaa, voit ilmoittaa kiinnostuksesta Ainolle jo tässä vaiheessa. 
 
Elokuussa on kesän päätöksenä luvassa huikea retki Rosalan Viikinkimaailmaan (https://rosala.fi/fi/), jossa myös yövymme yhteismajoituksessa päällikön hallissa. Retkelle lähdetään lauantai 18.8. klo 11.30 M/S Aurora-autolautalla Kasnäs - Långnäs (Rosala) 12.00, josta sitten jatkamme matkaa Viikinkikeskukseen. Päivän ohjelmassa on maistuvan lounaan jälkeen opastettua kierrosta, arkeologisia koekaivauksia sekä Viikinkien viisiottelua ja muuta mukavaa. Viikinkien illallisen jälkeen päivän pölyt huuhdotaan saunassa. Sunnuntai-aamuna lähdemme kotimatkalle makoisan aamiaisen jälkeen (klo 11.30 lähtee lautta) ja mikäli intoa riittää, voi vaikka pysähtyä Kasnäsissä kylpemään omakustanteisesti. Retken omavastuu sisältäen yöpymisen, ruokailut sekä ohjelman on 65 euroa aikuiselta ja lapsilta 4-14v 15 euroa. Alle 4-vuotiaat seikkailevat maksutta. Paikkoja on rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 30.6. mennessä.
 
Tiistaina 21.8. kokoonnumme klo 18 alkaen Rantakertussa hyvän ruuan ja sydämellisen seuran merkeissä. Ruuan ja seurustelun lomassa suunnitellaan tulevaa toimintaa. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja vaikuttamaan loppuvuoden tapahtumiin, taikka vaan nauttimaan ruoasta ja vertaistuesta. Ruokailijoille Rantakerttu tarjoaa hanalimsan buffeen (ruokailu omakustanteinen). Tervetuloa! Iltaan ilmoittautuminen Satulle 17.8. mennessä.
 
Torstaina 13.9. klo 18 lähtien menemme hieman erilaiselle kävelykierrokselle, sillä Turku Dark Side -kävelykierros tutustuttaa meidät pimeämpään puoleen kotikaupungistamme. Tällä kävelykierroksella kuljemme tutuilla Turun kaduilla ja puistoissa murhamiesten jalanjäljissä. Käymme oikeilla rikospaikoilla ja tutustumme aitoihin rikostapauksiin vuosien varsilta. Sanomattakin lienee selvää, että pukeutuminen on säänmukaista ja jalkaan tietysti mukavat kävelykengät. Tervetulleita ovat kaikki 15 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Kävelykierros kestää noin 2 tuntia ja matkallisesti mittaa kierrokselle kertyy noin 2,5 km. Sitovat ilmoittautumiset 6.9. mennessä Katja L:lle sähköpostitse. Omavastuu kierrokselle on 5 euroa/henkilö. Huomioithan, että paikkoja on rajoitetusti. Kävelykierroksen aloituspaikka ilmoitetaan ilmoittautuneille lähempänä ajankohtaa ja mikäli kiinnostusta riittää, mennään vaikka kierroksen päätteeksi yhdessä vielä syömään. Lisätietoja kierroksesta: http://www.visitturku.fi/turku-dark-side-kierros-110504
 
Pääsetkö pakoon Kakolasta? Olemme menossa pelaamaan Pakohuonepeliä Kakolan vankimielisairaalaan perjantaina 28.9. Tarkempi kellonaika ilmoitetaan ilmoittautuneille, mutta kalenteriin on hyvä varata alustava aika klo 17.30 - 20.30. Jos innostusta riittää, voimme vaikka päättää tai aloittaa illan yhteisruokailun merkeissä. Tapahtuma on tarkoitettu niin sydännuorille ja -aikuisille läheisineen kuin sydänlasten vanhemmille. Omavastuu 5 euroa/henkilö, sydännuoret ja -aikuiset saavat yrittää pakoa maksutta. Sitovat ilmoittautumiset Katja L:lle 14.9. mennessä – huomioitahan, että paikkoja on rajoitetusti!

Myös syksyllä ohjelmassa on teatteria mennessämme katsastamaan Turun Kaupunginteatteriin Kakola ja Seili -musikaalien aloittaman Turku-trilogian päätösosaa ”Varissuo” lauantaina 13.10. klo 19.  Näytelmän tekstistä vastaavat Paleface ja Satu Rasila. Lisätietoja esityksestä löydät täältä: http://teatteri.turku.fi/turun-kaupunginteatteri/ohjelmisto/varissuo. Alueosaston tukemat lippujen hinnat ovat aikuisilta 45 euroa, eläkeläisiltä 40 euroa ja koululaisilta/opiskelijoilta 30 euroa. Vastaavat hinnat sydänvikaisilta ovat 40 €/aikuiselta, 35 €/eläkeläiseltä ja koululaisilta/opiskelijoilta 25 €. Sitovat ilmoittautumiset 6.9. mennessä Katja L.lle
 
Turun alueosasto tukee mahdollisuuksiensa mukaan sydännuorten ja -aikuisten osallistumista Synjan valtakunnallisiin tapahtumiin. Kerran vuodessa myönnettävän avustuksen suuruus on maksimissaan 25 €.  Alueosasto voi lisäksi harkintansa mukaan myöntää erillisiä kertaluontoisia avustuksia hoitoon, kuntoutukseen ja tapahtumiin esim. matka-avustuksia erityistä tukea tarvitseville perheille tai sydännuorille ja -aikuisille. Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja sen liitteeksi tarvitaan kuitit ja erittely kustannuksista. Hakemus tulee tehdä sähköpostitse osoitteella turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi. Lisätietoja avustuksista voit tiedustella myös Katja L:lta.

Muistathan ilmoittaa tapahtumiin ilmoittautuessasi, jos sinulla on avustajakortti!

Muistattehan hyödyntää yhdistyksen jäsenedut! Jäsenperheet pääsevät polskuttelemaan Caribian kylpylään alennettuun hintaan. Vuoden 2018 hinnat ovat aikuisilta ja lapsilta 9 € sekä 10 kerran vesijumppakortin saa hintaan 39 euroa. Sopimushinnat eivät ole voimassa koulujen lomaviikoilla 1,8,42,52 eikä arkipyhinä tai muina juhlapyhinä esim. pääsiäinen ja joulu. Edut koskevat yhdistyksen jäseniä ja edellyttävät mainintaa jäseneduista sekä jäsenkortin esittämistä kylpylän vastaanotossa. Jäsenetuna myös yöpyminen Holiday club -hotellissa 15 % alennuksella.
Myös liikuntaseikkailupuisto Hoplopiin on voimassa jäsenetu: jäsenkorttia näyttämällä saatte pääsymaksusta 20 % alennuksen. Alennus koskee koko perhettä. 

Maksathan tapahtumien omavastuut alueosaston tilille IBAN FI82 5541 2820 0193 89 (BIC: OKOYFIHH)

Sydämellisin terveisin,
Sydänlapset ja -aikuiset Turun alueosaston toimintaryhmä
 
Alueosaston sähköposti, jolla tavoitat koko toimintaryhmän: turku(at)sydanlapsetjaaikuiset.fi
 


TAPAHTUMAKALENTERI KESÄ-SYKSY 2018

TOUKOKUU

 • To 10.5. klo 18-20 uimavuoro Ruusukorttelin palvelukeskuksessa
 • ​To 24.5. klo 18-20 uimavuoro Ruusukorttelin palvelukeskuksessa. Uinnit jäävät kesätauolle!
 • Su 27.5. viimeinen ilmoittautumispäivä Vartiovuoren Taikuri OZiin (26.6.) Susannalle
 • Su 27.5. viimeinen ilmoittautumispäivä Kesäteatteri Emman ”Love Me Tinder” (28.6.) näytökseen Katja L:lle.

KESÄKUU

 • Su 10.6. viimeinen ilmoittautumispäivä Särkänniemen retkeen (30.6.) Katja L:lle.
 • ​Ti 26.6 klo 18 kesäteatteria Vartiovuorella – Taikuri OZ (
 • ​To 28.6. klo 19 kesäteatteri Emma – Love me Tinder 
 • La 30.6. koko perheen retki Särkänniemen huvipuistoon
 • La 30.6. viimeinen ilmoittautumispäivä Rosalan Viikinkimaailma-retkelle (18.-19.8.) Katja L:lle.

HEINÄKUU

 • Ansaittu lomakuukausi toimintaryhmällä! 

ELOKUU

 • su 12.8. viimeinen ilmoittautumispäivä hohtogolfiin (16.8.) Ainolle
 • to 16.8. klo 18 Synjalaiset hohtogolffaa
 • Synjalaisille on suunnitteilla yhteinen leffailtaa syksyyn – lisätiedot ja ilmoittautumiset Ainolle
 • Pe 17.8. viimeinen ilmoittautumispäivä Rantakertun suunnittelupalaveriin (21.8.) Satulle
 • 18. – 19.8. yönyliretki Rosalan Viikinkimaailmaan – autolautta Kasnäsista Rosalaan lähtee klo 11.30
 • Ti 21.8. klo 18 alkaen Rantakertussa suunnittelupalaveri 

SYYSKUU

 • To 6.9. viimeinen ilmoittautumispäivä Turku Dark Side -kävelykierrokselle (13.9.) Katja L:lle.
 • To 6.9. viimeinen ilmoittautumispäivä Turun Kaupunginteatterin ”Varissuo”-musikaaliin (13.10.) Katja L:lle 
 • To 13.9. klo 18-20 syksyn ensimmäinen uimavuoro Ruusukorttelin palvelukeskuksessa – tarkista aika FB-ryhmästä ja kotisivuilta!
 • Pe 14.9. viimeinen ilmoittautumispäivä Kakolan pakohuonepeliin Katja L:lle.
 • To 13.9. klo 18 Turku Dark Side -kävelykierros. 
 • To 27.9. klo 18-20 uimavuoro Ruusukorttelin palvelukeskuksessa (alustava tieto)
 • Pe 28.9. pakohuonepeli/Kakolan vankimielisairaala – alustava aika 17.30 - 20.30
 • Seuraava jäsenkirje, jossa lisätietoja loppuvuoden tapahtumista ilmestyy syyskuussa

LOKAKUU

 • To 11.10. klo 18-20 uimavuoro Ruusukorttelin palvelukeskuksessa  (alustava tieto)
 • La 13.10. klo 19 Turun Kaupunginteatterin ”Varissuo” -musikaali 
 • To 25.10. klo 18-20 uimavuoro Ruusukorttelin palvelukeskuksessa  (alustava tieto)

Lisää: